Gå til innhold
  • Bli medlem

Hva har du i lommelerka?


Eikenes

Anbefalte innlegg

Jeg tar vanligvis en sigar sammen med cognac (værforbehold, se tidligere i tråden) når det blir kveld på Blåfjellenden.

Wiskey merket veksler, men Spreyside Single malt har vært foretrukket.

Etter en tur tidligere i år opp på Munroetoppen Lochnagar er det fortsatt mye igjen i wiskeyflasken med samme navn.

Brenneriet Royal Lochnagar ligger i Ballater og toppen er omtrent synlig fra plenen framfor brenneriet

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ha, ha, artig tråd. Min faste turvenninne blandet for mange år siden sammen det som skulle vise seg å være den perfekte oppkvikker for damer på langtur. Den har fått navnet Ritas spesial og består av 50% cognac og 50% bailys :cheer:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

18 timer siden, REs skrev:

Synes du ikke at Lagavulin passer bedre ved sjøen, den både lukter og smaker som god gammeldags båtpuss.

Men ellers kommer det mye godt fra Islay. F.eks. Laphroaig og Bowmore.

No er det langt mellom kvar gong nokon skuldar meg for å være ein feinschmecker men syns Lagavulin og Laphroaig smakar relativt
likt.

Angåande båtpuss, har ei flaske Ledaig (Isle of Mull) ståande som reklamerar med: Sweet briny smokiness with a distinctly
island character that hints at mild antiseptic, creosote, wax polish, mint chocolate and floral seaside aromas. :shock:
Utruleg nok er ikkje denne noko spesielt god...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 timer siden, Miamaria skrev:

Hva er det slags whisky som smaker bål? Det er jo sånn man burde ha på tur.

Skal du ha den mest ekstreme bålwhiskyen er nok Octomore frå Bruichladdich destilleriet ditt desiderte fyrsteval.
Lagavulin er rekna som den standardwhiskyen med mest røyk. Dette målast etter ein skala, PPM der Lagavulin
ligg på om lag 50 PPM. Vanleg whisky har sjeldan meir enn 3 til 5 PPM. Siste Octomore utgjevelsen har 208.

Endret av Gal Krokfot
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
  • 1 måned senere...

Alt som er hjemmelaget har jeg sans for. Ikke misforstå. Jeg mener ikke HB. Kona har laget flere fortreffelige versjoner basert på  ville bær og diverse , og det er alltid godt. Men på tur kan jeg ikke ta med godsakene hennes. Da blir det enten en god highlander  ( en i Glen familien ) eller så har det blitt en  god akevitt. Har fått mer og mer sansen for akevitt...

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Laphroaig finner du her,  http://laphroaig.com/ Dette er ikke et merke en starte med, men mange kommer hit etter å ha "vandret" over høylandet. Ellers er Hightland Park http://highlandpark.co.uk/ en velsmakende Whisky, men ikke så "sinna" som Laphroag. Jo nærmere vestkysten en kommer jo mer røk smak. Ellers til sigar høre det med rom, lærte det av en kubansk sigarmester. Whisky til sigar blir "smør på flesk". Husk å ha vann i whiskyen, dette frigjør aromaen, legg merke til hva som skjer i glasset når det helles vann i. Mengden vann er opptil den enkelte. Dette sa Lord Macdonald, klan lederen, i et tv program, så da er det nok sånn det er. Han fortalte også at han var blitt saksøkt av Mcdonalds, burger kjeden, fordi burger kjeden mente at han hadde stjålet navnet deres. Hva skal jeg gjøre så Lorden med et smil, dette har jo vært familiens navn i over 500 år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I det siste  er det Baylis og 60% Vodka som har vært med, pleier å blande meg en stor kopp med pulver kaffe, ha en god slomp med Baylis også Kvesser jeg den med litt 60% vodka, etter en lang dag på ski og etter middag er inntatt smaker dette bare helt fantastisk :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den 24.2.2016 at 19.33, Per Fredrik skrev:

Laphroaig finner du her,  http://laphroaig.com/ Dette er ikke et merke en starte med, men mange kommer hit etter å ha "vandret" over høylandet. Ellers er Hightland Park http://highlandpark.co.uk/ en velsmakende Whisky, men ikke så "sinna" som Laphroag. Jo nærmere vestkysten en kommer jo mer røk smak. Ellers til sigar høre det med rom, lærte det av en kubansk sigarmester. Whisky til sigar blir "smør på flesk". Husk å ha vann i whiskyen, dette frigjør aromaen, legg merke til hva som skjer i glasset når det helles vann i. Mengden vann er opptil den enkelte. Dette sa Lord Macdonald, klan lederen, i et tv program, så da er det nok sånn det er. Han fortalte også at han var blitt saksøkt av Mcdonalds, burger kjeden, fordi burger kjeden mente at han hadde stjålet navnet deres. Hva skal jeg gjøre så Lorden med et smil, dette har jo vært familiens navn i over 500 år.

En slant vann i en god rom kan også gjøre underverker med å "åpne" den.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.