Gå til innhold
Nordhauk

Hvorfor gi f… i lettpakking!

Anbefalte innlegg

Jeg må si meg rimelig enig i utsagnene dine. Jeg kommer ikke til å skrive langt, men jeg foretrekker også å ha det litt mer komfortabelt på tur enn noen av lettvekterne her inne. Glad du tok tak i rota og røsket litt i den :)

Selv har jeg også opplevd å være et lite utskudd på tur. Men til syvende og sist, så kan vi likevel ha det fint på tur sammen uansett hvilken profil man velger. Da kan heller jeg ligge på liggeunderlaget av dun, mens naboteltet kan spikke og spare på alt ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Så enig!

 

Jeg ser også verdien av "fornuftig lettvekt" - som du nevner ift å halvere teltvekta fra 7 kg (mitt veier bare 6, men vil fortsatt se etter noe lettere for solobruk:-)

 

For meg dreier det seg om å få sekken ned fra 25 kg, som for meg er grensa fra "ok" til "tungt", og ned til 15-16 kg, som er SVÆRT overkommelig, selv på 3 mil+ etapper på beina. 

 

For å klare dette kan det være fint med lett telt, pose, sekk og primus (som er de store vekttyvene?)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Lettere sekk---> Mer øl

Lettere sovepose----> mer bacon

Lettere tannbørste----> større sigar

osv....

 

Fra spøk til noe annet.

Tror nok at for veldig mange lettvektsentusiaster handler det mest om å få ned vekta på grunnutrustningen, ikke nødvendigvis totalvekten. Med lettere grunnutrustning står en litt friere til å pakke det en måtte ønske å ha med seg, avhengig av hva man skal ut på.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Enig med Tor Magnus. Den andre tråden her nå om hvorfor lettpakke som har fått ørten sider nå er også om akkurat det samme, en som ikke skjønner poenget med å lettpakke. Hvorfor skal man ikke få lov til å dele erfaringer om lettpakking her på forumet for de av oss som bryr oss om det. Det er veldig lett å unngå trådene om lettpakking om en ikke har interesse av å redusere vekten på sekken.

 

Jeg begynte å interessere meg for lettpakking i forbindelse med planleggingen av en langtur til sommeren. Med 20 km og 1000 høydemeter til dagen i drøyt 20 dager har jeg nødt til å pakke lett for å gjennomføre turen uten at hver dag skal bli et slit.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå er jeg ikke veldig inni denne lettvektsdiskusjonen hvor mange synes å bry seg litt i overkant mye om diskusjonen for diskusjonens del i mine øyne, men å lage en egen tråd for å snakke ned om en måte å pakke sekken på tur synes jeg blir rart. Hvorfor kan ikke folk få holde på som de vil?

 

Og hvorfor skal fokuset bli flyttet til "hvorfor gi f... i *****"? Jeg vil være kjent for de tingene jeg er for her i livet ikke for alt jeg er i mot.

 

Jeg sier mer som Aasmund Olavsson Vinje, "det er saa viktig aa kosa seg", så får folk velge selv hvordan de foretrekker å kose seg.

post-14053-0-96748500-1428525379_thumb.p

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg tror det er det voldsomme fokuset på lett vekt som virker litt rart på de som ikke er "der". 

 

Han sa da vitterlig at han tenkte på vekt han også - neste gang veier sikkert teltet under 7 kg:-)

 

Så lettpakking er topp - men det går en fin grense mot nerdete flisespikkeri. Hvor den grensen går, ja det er forskjellig fra person til person. Min går altså på 15 kg. Alt under der er så lett at jeg ikke bryr meg om sekken og kan ha lange fine dager på beina. På vintertur har jeg ikke sjans til å klare dette, så jeg følger nøye med på "lettpakkingstråder" for å lære evt triks. I de trådene oppleves noe som svært fornuftig, og endel annet som litt komisk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg liker vinklingen din @Nordhauk. Dette har jo også vært et stort diskusjonstema blant mange av "oss" som går på tur og som ikke akkurat pakker lett. Jeg tror disse emnene om lettpakking er lette å diskutere nettopp fordi det er så målbart. Det er jo begrenset hvor mange tråder man kan ha på et forum om favorittfargen på canadaskjorten - eller bredden på bålkjelen (som et eksempel fra ditt innlegg). Så at vi på forumet følger produktutvikling og diskuterer nye og lettere produkt er naturlig. Hva er alternativet?

 

Jeg har selv tro på en middelvei og det spørs jo også hvor turen går. Har man opplevd en skikkelig sommerstorm med stort snøfall i Børgefjell på sommeren - setter man kanskje pris på at man har et solid telt og gode teltplugger!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det finnes ekstremister overalt; noen bærer lett og noen bærer tungt, noen spiser bacon mens andre spiser Nutrilett. Jeg er nok mer i Nordhauks reir enn i småfuglenes, men jeg synes nå folk må få pakke som de vil! Jeg har aldri hatt følelsen av at lettpakkerne ser ned på meg med 120-liters sekken, og ikke ser jeg ned på dem heller. Men skulle jeg møtt noen på fjellet så hadde jeg foretrukket Nordhauk, for han har sikkert med seg så mye godsaker at han kunne dele... :D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg er glad jeg klarer å pakke sekken uten å tenke så veldig mye på hva andre måtte mene om meg pga det jeg putter oppi. Jeg er også glad det finnes folk på dette forumet som kan komme med tips og råd når jeg trenger det. Selv da bryr jeg meg ikke nevneverdig om hva andre måtte mene om hvor tungt jeg bærer... 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Selv om jeg er ganske så fersk på dette forumet med få innlegg og kort fartstid har jeg følgt med noen år og vært mye på skauen.

 

Selv må jeg få skrive noen ord her om dette.

Ta meg feks, jeg føler meg jo selfølgelig som en av de kule gutta på dette forumet som har gitt beng i alt og tatt meg et år som boms og levd på skauen her og der MED blytung sekk.

Har heller aldri lagt noe skjul på at jeg er glad i reconpacken min, skinnsko med lærsåle og svær kniv.

Men jeg har stadig vekk fått et mer åpent sinn og er glad i og se nye løsninger, det er jo her et forum er flott.

 

Jeg syns det er alle tiders å lese lettpakkertråder i hytt og pine, jeg kan dra 1 eller 2 erfaringer ut av det og kanskje gjøre sekken min et hakk behageligere men igjen, skoene jeg bruker kan aldri et par joggings erstatte spør du meg.

 

Har til nå høstet mye god erfaring fra dette forumet og er ganske så sikker på at flere gode råd vil følge med tiden.

Både på lett og tungt utstyr.

For å si det slikt, start en tråd om gode gammeldagse sko, med 3 lagslærsåle og du har meg bergtatt med engang.

Men jeg vil fortsatt syntes det er interessant å lære om hvor mye vekt jeg kan spare her og der, selv om det til tider kan gå noen hakk for langt for min del, men hei, vi er jo alle forskjellige, det som er så flott!

 

Jeg har aldri vært på noen treff med dette forumet, noe jeg fikk litt lyst til å dra på etter å ha lest noen turrapporter og en ting som slo meg, var at det var mange lettpakkersuperlightUL turer, men alle var velkommne. Kanskje man får et tips eller 2 om noe man kanskje kunne droppet men tror folk flest her er glade for å dele info med likesinnede.

Selv om man ligger i telt og har tung sekk:)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Deler for så vidt i hovedtrekk Nordhauks synspunkter her, men: kan man ikke bare akseptere at folk får drive med sin greie, hvis det er det som gir dem turglede og -lykke, og rett og slett gi litt faen i hvordan alle andre styrer sitt turliv? Sjøl bærer jeg fort mellom 20 og 30 kg på tur, og koser meg max med det. Om naboen heller drar med fire kg får være his call.

 

Og husk: de virkelige "taperne" i debatten er jo de som heller bruker tida si til å sitte på nettet og krangle, enn faktisk å dra ut på tur!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Lurer på om det fins noen som tenker: "Nå skal jeg pakke så tungt som jeg bare kan?" Neppe. På den måten er vi vel alle lettpakkere. Og jeg har også redusert vekten på sovepose og telt de senere årene. Takk og lov for det!

 

Den mer ekstreme lettpakkingen grenser i mine øyne mot nerding, og nerder virker alltid på en merkelig måte provoserende. Mye gøyere å være på tur med venner som har prioritert ei lerke med whisky og skikkelig mat, fremfor folk som sitter på knitreunderlaget sitt med en kopp vann og snakker om vekta på sekken.. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvor mye er det egentlig mulig å irritere seg over andre som ikke gjør og tenker som en selv? Som jeg nå, som irriterer meg over at noen starter en ny tråd om dette temaet igjen, noe jeg selv ikke ville ha gjort! En ny tråd om de som starter tråder om tema jeg selv ikke ville ha startet derimot ...  he he. Godt det finnes online-forum der vi kan ventilere om det som irriterer oss her i verden! :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

För den som inte är intresserad av lättpackning kan jag gott förstå att diskusjonerna på lättviktstrådarna ser lite extrema och insnöade ut. Det finns säkert några kommentarer som kommit ut väldigt olyckligt i duskussionens hetta, men generellt upplever jag att de flesta lättpackare har en "lev och låt leva" i sättet att tänka när det gäller de som gärna bär mera vikt.

Jag har absolut inga problem med att andra bär tungt.

Det finns dock ett par saker som jag blir provocerad av.

Det ena är när någon hävdar att vissa saker inte går att göra, t.ex att gå tur på fjället med lättviktstält. Det går helt utmärkt, jag har flera tiotals fjällnätter, också med nära stormvindar på fjället och både jag och tältet är lika helt.

Ett annat som provocerar mig är när någon påstår att ETT specifikt sätt att gå på tur är rätt. Jag är superförnöjd med min lätta packning, och jag gläder mig över att @Nordhauk har lika fina turer med sin packning. Ingen av oss har rätt eller fel, vi har bara olika tankesätt, och det är helt ok.

Gillar man inte diskussioner om lättvikt är det lyckligtvis "varningsflagg" på de trådarna, blå flaggor med vit text, "Lettpakking".

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Artig tråd, men tror ikke du lykkes å provosere så mange. Hvert fall ikke meg. Selv pakker jeg så lett som mulig når jeg skal gå langt hver dag, typisk 20-30 km eller lenger og skal tilbringe minimalt med tid i leir. Da er det også begrenset hva man egentlig trenger, så lenge man har et vindstabilt telt og liggeunderlag og sovepose tilpasset aktuelle temperaturer.

Jo mer tid i leir, jo mer luksus unner jeg meg. Et telt jeg skal tilbringe mye tid i bør ha god plass og mulighet for kokkelering etc. Skal jeg lage bål tar jeg med øks og /eller sag. Skal jeg fiske mye tar jeg med flere slukbokser. etc. etc. 

Det som kanskje kan oppfattes som litt meningsløst er, som jeg nevnte i en annen tråd, når det går sport i å få sekken så lett som mulig. Jeg er enig i det og at et ensidig vektfokus heller ikke er det viktigste, men at man har utstyr tilpasset funksjon og den turen man skal gå. Ferdig snakka. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Når kommer det en tråd for oss "middelpakkere"? :-D

En tråd for oss som hverken er lettpakkere eller liker å bære 30-40 kg på ryggen?

Jeg vil tro at de fleste av oss er der ett sted mellom 15-25 kg.

 

Husk at lettpakking defineres som 4,5 - 9 kg utenom mat, drikke og brensel. Da blir det gjerne en sekk på 15-20 kg for en ukestur.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Når kommer det en tråd for oss "middelpakkere"? :-D

En tråd for oss som hverken er lettpakkere eller liker å bære 30-40 kg på ryggen?

Jeg vil tro at de fleste av oss er der ett sted mellom 15-25 kg.

 

Er vel bare å starte en, det :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.