Gå til innhold
Student2015

Trenger hjelp! Markedsundersøkelse :)

Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg og to medstudenter skriver en semesteroppgave hvor vi har tatt utgangspunkt i friluftslivets år og villmarkstjenester.
Hadde du hatt mulighet til å hjelpe oss med å bruke 2 minutter på å svare på denne markedsundersøkelsen ?

Det hadde hjulpet oss veldig å få nok svar fra et representativt utvalg.

 

På forhånd tusen takk

 

https://qtrial2014az1.az1.qualtrics.com/SE/?SID=SV_0CXyhTBgnmdfVl3
 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er brukerne på fjellforum et representativt utvalg? Kun hvis denne undersøkelsen er ment å være en undersøkelse blant fjellforums brukere.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg begynte å svare, men jeg stoppet. 

 

1) hva har personlig inntekt med undersøkelsen å gjøre

2) spørsmålene om deltagelse "med oss" er stilt på en slik måte at jeg lurer på om det er et selskap som står bak. Hva er tittelen på semesteroppgaven og hvilket emne er det snakk om. Dere oppgir forlite informasjon om hvilken skole/studium/ osv osv til at jeg er villig til å svare mer på dette.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei Ost

 

Takk for at du tok deg tid til å svare. Skal gi deg en tilbakemelding på det du spør om.
Vi går på studiet "Markedskonsulent" ved Treider fagskoler i Oslo.

Årsaken til at vi spør om personlig inntekt og ordlegger oss på en måte som du reagerer på er at semesteroppgaven går ut på at vi skal starte vår egen drømmebedrift. Og dette skal være så realistisk som mulig, derfor er vi nødt til å samle inn informasjon om forbrukerne, for å kunne finne en eller flere målgrupper å satse på.

 

Kan lime inn et utklipp fra oppgaveteksten vi har fått utdelt

"

Oppgavesettet består av i alt 5 oppgaver.

 

Mappen skal sendes inn til en sentralgitt karaktergradert sensur ved semesterslutt.

Mappen får i utgangspunktet en samlet karakter, men skolen/sensor kan også gjøre individuelle vurderinger knyttet til egeninnsats fra gruppemedlemmene.

 

Noe av målet med dette oppgavesettet å sette deg og dine medstudenter i best mulig stand til å se markedsføringen som en del av en større sammenheng. Det vil si hvordan markedsføringen gjenspeiler hele driften (alle aktiviteter). En dyktig markedskonsulent skal også kunne føre en dialog med medarbeidere fra alle avdelinger i et foretak.

 

For å få dette til skal det meste av oppgavesettet løses ut fra en tenkt bedrift. Denne tenkte bedriften kan være deres egen «drømmebedrift», det vil si en bedrift dere selv finner på og beskriver ut fra en virkelighet dere enten kjenner eller kan tenke dere å bli bedre kjent med. Men konseptet skal være realistisk.

 

Fordelen med «drømmebedriften» er at dette gir dere en mulighet for å dyktiggjøre dere selv, målrettet mot den type bedrift eller foretak dere selv måtte ønske å arbeide i. Utfordringen er at dere da selv må finne på forretningsidé, strategi, produkter, kunder til det hele. Mer målrettet, og mer arbeidskrevende. "

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Turlyst

Det med personvern og anonymitet er ikke nevnt, heller ikke understreket at "våre svar" kun kan brukes til dette formålet og ikke noe annet. Det er vanlig å legge inn dette i forutsetningene for spørreundersøkelsen, samt annen relevant informasjon til mottaker.

 

Teknisk sett ser jeg at dette er en såkalt "åpen spørreundersøkelse", noe som er egnet til dette formålet. Jeg stusser over at man kan sende inn spørreundersøkelsen uten å svare på noe, eller bare svare på ett spørsmål. Vil tro at dette vil gi dere noen utfordringer når tallmaterialet skal behandles!! De fleste verktøy har en funksjon for dette.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

JanRH : Tusen takk for konstruktiv tilbakemelding. Ser at det ved senere anledninger vil bare lurt å informere grundig om dette.

 

Andrea: Takker og bukker for at du tok deg tid til å hjelpe oss. Setter stor pris på dette.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Prøvde å svare, men svaralternativene ble litt for vage til at jeg kunne gi korrekte svar.

 

Synes dere burde jobbe litt mer med undersøkelsen om dere forventer å få en god karakter på oppgaven.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Turlyst

Jeg har svart, men fikk en del problemer med det da mange av spørsmålene går på kurs og opplæring i friluftsliv. Her var det heller ikke mulig å svare nei, for så å bli loopet forbi spørsmål om dette. Dersom kurs og opplæring er hva dere vektlegger, er kanskje utvalget her feil da mange av brukerne her er så gode at de selv kunne vært kursledere i dette emnet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Svart, men spørreundersøkelsen kunne spisses mot aktuelle markedet (fiskere, turgåere, de som går topptur med guide?).  Lykke til med oppgaven. Jeg burde kanskje nevnt friflyt forumet og fluefiske.net (o.l) dersom dere trenger flere svar/større 'sample size'. Hiver dere data inn i SPSS og kjører noe faktor analyse får dere sikkert toppkarakter ;) Ditto om dere får inn data från søta bror eller nederland..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.