Gå til innhold
  • Bli medlem

Dårlig effekt på brenner


Morild

Anbefalte innlegg

Du har ju två trådar om ditt kök som fungerar dåligt. Jag väljer att bara skriva i en av dem.

 

Punkt ett. Det skall inte vara ett dåligt kök, ett lätt modifierat Primus Omnifuel. Dock så kan det krångla som alla multifuelkök, finns de som tycker att det är bra då man tvingas lära sig sitt kök...

 

Din punkt tre, att byta bränsle är något som inte kommer att ge bättre effekt. Det är inte någon skillnad att prata om, bensin eller paraffin.

http://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4rmev%C3%A4rde

 

youtube (1.40 min)så ser det inte ut som om det är en plastslang utan som ett rör i metall. Då borde det inte finnas så många varianter att prova på. Filtret kan vara skruvat/pressat på. Men man vill ju inte använda våld och göra fel...

 

Jag ser två varianter att gå vidare då.

 

1. Att gå till butiken där du köpt det. Ett multifuelkök är att betrakta som ett "varig gode" och då är det 5 års klagefrist som gäller. Att det inte fungerar som det skall är inte svårt för dig att visa. Koktiden skall vara kortare är det du uppnår.

Jag plockade fram mitt gamla Optimus Explorer (+20 år?) och mitt ännu äldre Trangia (+30 år) och kokade upp en liter vatten. Det tog ca 5 minuter för det att stormkoka. Vattentemperaturen var 7 grader och utomhus var det 5 grader med lite svag vind.

 

2. Via Trangias hemsida så hittar du importören till Norge. De borde kunna svara på dina frågor. Alternativt så kontaktar du Trangia direkt. De är kända för god kundservice!

 

Ser att Hege P har redan skrivit det mesta av vad jag skriver/föreslår.

 

Lycka till!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg vet utmerket hvor dette filteret sitter, jeg finner bare ikke ut hvordan man skifter det uten å risikere å ødelegge stanga den sitter på. Ellers har jeg renset det som renses kan. Har vært i kontakt med Trangia direkte, de skulle videresende min henvendelse til distributør i Norge (som så vidt jeg har funnet ut er Wenaas). Intet svar om hvorvidt dette filteret kan skiftes (av meg) altså.......mao- jeg er like langt foreløpig.

 

Mens jeg venter i spenning på svar fra Trangia/Wenaas har jeg modifisert Trangia Triangel slik at jeg kan bruke den med min Multifuel (når denne en gang blir fikset). Måtte lage et ekstra spor i den ene delen av skjermen slik at stanga mellom slange og brenner får plass. Brenneren må settes i metallringen først, og deretter tres inn i vindskjermen nedenfra. Funker utmerket!! Triangelen får også plass til inn i den ordinære vindskjermen hvis jeg skulle ønske å heve brenneren i forhold til stekepanne/storkjele og samtidig ha et stødigere opplegg enn hva jeg får ved å plassere disse rett på triangelen. Måtte lage et ekstra hul i den øverste vindskrermen slik at jeg kan smette slangen ut. Også vil jeg ha et snedig minimalistisk kokesystem til Multifuelen om det er ønskelig, med superlett vindskjerm og ei panne etter ønske. Litt fornøyd med meg selv som hadde ideen, og til gubben som var handy....(sjøl om jeg tok finpussen). Synes helt klart at Trangia burde ta til seg ideen....

post-13251-0-75756000-1425222390_thumb.j

post-13251-0-84317000-1425222407_thumb.j

post-13251-0-44536000-1425222422_thumb.j

post-13251-0-06747600-1425222440_thumb.j

post-13251-0-36106300-1425222460_thumb.j

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Siste oppdateringer på Trangiafronten: Det er  Fenix Outdoor Norge AS på Lillehammer som har all service på trangiabrennere her i landet. Etter noe kontakt frem og tilbake fikk jeg utført service på brenneren og tilsendt ny pumpe helt kostnadsfritt, så skulle utstyret funke. God service mao. Jeg har riktignok ikke fått det bekreftet fra Fenix Outdoor eller Trangia, men jeg tolker tilsendt ny pumpe som et tegn på at filteret på enden av metallstanga på pumpa (drivstoffilteret) ikke lar seg skifte. Det var i allefall en helsikes jobb å pirke filteret ut, og ikke for alt i verden kan jeg forestille meg at det går å sette inn nytt. Himla idiotisk spør du meg......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er diverre ikkje fyrste tråden som har enda med konklusjonen at Primus si pumpe må byttast på grunn av at ho ikkje er konstruert for å vedlikehaldast/reparerast av brukar. Dette er eit problem både med tanke på levetida for heile brennaren og ikkje minst for pålitelegheit på langtur.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Utrolig synd! Trangia sitt stormkjøkken er jo egentlig helt genialt. Kjeler og spetakkel tar jo plass likevel, og når man kan pakke det hele inn i vindskjermen og putte benneren oppi i tillegg, pluss at kjeler og annet får et stødig underlag i tillegg til at alt da tåler en trøkk når jeg må stappe litt hardhendt ved pakking av kajakk, kan jeg ikke forstå at de ikke sørger for at man kan bytte brenselsfilteret. Det burde i grunn være en smal sak å få til reint teknisk, men de må vel legge om produksjonslinja si, og d koster vel....Er lite lysten på å bytte ut brennersystemet mitt, ettersom det er denne alt-i-ett-løsningen jeg er så glad i. Og etter jeg fikk modifisert triangel har jeg også lettevektskjøkkenet på plass, pluss at jeg får hevet brenneren i forhold til stekeflaten ved steking av biff.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.