Gå til innhold
Klingen86

Dovrefjell Lavvo Pro 6-8 - b-vare bunnduk fix

Det er 410 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Mottok akkurat en lavvo fra Magasinet som ble kjøpt på tilbud i helga.

De solgte disse til en godt redusert pris og det var mulig å kjøpe innertelt og bunnduk også til hhv. 199,- og 99,- kr. Dette fordi hurtigklipsene mellom innerduk/bunnduk og ytterduk ikke passet hverandre.

På lavvo duken er spennene sydd fast slik at vil man bytte de må han sprette opp loopen, bytte og sy igjen, derfor har jeg prøvd å finne tilsvarende spenne da den sikkert er fra Kina som alt annet.

Har googlet litt og tror jeg har funnet riktige spenner slik at man bare kan bytte på innerduken og bunnduken da disse bare kan byttes med eksisterende spenne som er feil.

Har bestilt disse på Ali Xpress:

Skjult lenke - logg inn for å se den

I pakken er det 100 stk så er det noen som trenger er det bare å si ifra så.

Når jeg mottar pakken sjekker jeg at de passer og legger ut svaret her.

Bildet er fra spennen utenpå trekket, men de på duken er like.

Lavvo til 1800kr med bunnduk og innertelt må være en grei deal! +160kr i klips :)

post-12001-0-47405000-1423747977_thumb.j

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fikk disse på torsdagen, jeg testet da kjapt med den tilsvarende spenna som er på trekket til Lavvoen og den passet.

Reiste til Danmark på ettermiddagen på torsdag og kom hjem sent i går kveld så skal kontrollere at de passer med de inne i lavvoen i ettermiddag.

 

Men det ser ut til å være riktige spenner :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har montert opp hele lavvoen og det jeg har funnet ut er:

- Klipsene passer

- noen hemper er sydd for tykke til å tre på nye hurtigklips, der de er doble i enden for at de ikke skal gli ut. Dette løses ved å klippe de av og brenne endene. Evt sy de hvis man gidder.

- bunnduken passet perfekt etter å ha byttet klipsene

- innerteltet måtte også bytte klips

- her mangler halvparten(kun 5 er sydd på) av klipsene ifht bunnduken. Dette gjør at man ikke får dratt den skikkelig ut i alle hjørner.

- løsning for dette er å merke hvor dette er og sy på flere festereimer får så å sette på klips.

- hvis man har camp eller pro utgaven trenger man 9 klips for bunnduk og 9 klips for innerteltet.(evt 5 hvis man ikke vil sy på flere)

- vanlig utgave krever 10 hurtigklips

Lavvoen virker veldig bra og jeg er fornøyd med kjøpet:)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei.

Jeg har kjøpt Dovrefjell pro nå. Satte opp i dag.

Vindteltstanga, var det noe hull i stormmatta til å tre den i? På bildet, Skjult lenke - logg inn for å se den,  ser det ut som den går gjennom stormmatta, samt at stormmatta er delt der.

På lavvoen min var stormmatta hel, så jeg måtte rulle sammen matta innenfor stanga og sette stanga i den lille tråden til pluggen.

 

 

Skal også kjøpe innertelt. På de 6 "veggene" i lavvoen er det to festeringer på hver søm. Den siste er ca halv meter før bunnen på teltet. Hvordan får man festet innerteltet nederst på bakken?

Det er bare en klips der til bunnduken. Innerteltet skal vel ikke bare henge ned fra den nederste festeringen så man mister litt areal?

 

Hvordan fikk du festet innerteltet i toppen? Går innertelt gjennom myggnettingen og festes på hovedstanga?

 

Har du noen bilder av ditt?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei

 

Nå er det en liten stund siden jeg satt opp min så husker ikke helt alle detaljer.

 

1. Vindteltstanga husker jeg ikke, men reagerte ikke noe på det når jeg satt den opp. Har lagt ved et bilde som du kan se, men ble ikke helt klok på det.

 

2. Innerteltet er helsydd med bunnduk. Dvs at du ikke benytter den bunnduken som du nå har kjøpt om du bruker innerteltet. Så da kan man benytte klipsene nederst.

    Innerteltet har myggnetting i døren som ikke er mulig å lukke.

 

3. Jeg husker ikke innfestningen i toppen, men mener at man trer det på midtstanga i fra bunn også er det kun myggnett i toppen som strammes rundt stanga. Jeg monterte ihvertfall innerteltet etter at jeg hadde satt opp ytterduken. Kan sjekke dette ila uka om ønskelig.

 

 

 

post-12001-0-16867100-1438589237_thumb.j

post-12001-0-75709100-1438589239_thumb.j

post-12001-0-82886600-1438589241_thumb.j

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei. Det er kroker på innerteltet ser jeg. Men ingen tilsvarende fester i yttertelt i toppen. Mulig kan bare bare hekte det på linene til koppen.

Har du sydd på flere fester til innerteltet ved bunnen? Ser det er 5 stk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har fått opp alt nå. 

Om man legger ut bunnen først og setter pluggene på hvert hjørne så var det helt perfekt mal slik at pluggene passet til ytterteltet uten justering i etterkant.

Innerteltets topplugger skulle bare hektes over kanten på røykåpningen. Stod det på lappen som fulgte med.

Ble ikke så mye mindre plass innvendig. Testet å bare dra i bardunene og kona kunne gladelig fortelle at det ble endre bedre plass da.

 

Er veldig fornøyd med dette. Får jo også dobbel bunn-

Eneste minus var at det ikke var kobling mellom myggåpingen/luftingene. Hvordan er det hos deg? Innerteltet hadde fast netting, men kunne snurpe igjen foran den.

 

På vårt fikk vi lukket myggåpningen i døren. Hele døra var gliselås av netting.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 410 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Hagbard97
   Hei!
   Etter en del nætter i syntetiske telt i kaldt vær, -10 og kaldere, har jeg besluttet meg for å prøve å bruke bomullstelt. Har sett mye på Polar Bjørn sine pyramidetelt, men har skønt at de ikke produseres lengre. Noen som vet om noen andre som fortsatt lager pyramidetelt i bomull? Eller noen som har et de vil selge?
    
   Asbjørn.
    
    
  • Av Hammer
   Hei,
   usikker på om dette er riktig plass å poste.
   Men! Tenkte oss på tur med ungene neste helg, i lavvo. Men, skulle veldig gjerne ha hatt en lavvo ovn. Den vi normalt sett bruker er opptatt den helgen.
   Så! Er det noen i nærheten av trondheim som har en slik, som de ikke skal bruke til helgen. Og som de kunne tenkt seg å låne/leie ut. Så hører jeg veldig gjerne fra deg.
    
  • Av fant
   I 2016  (13.-17. juni) ble turen lagt til Njardarheim, sør for Suleskarvegen. Vi (Jens og jeg) har vært der før, og vi kommer til å dra dit igjen. Det er et område etter vår smak. Varierte fiskemuligheter i elver, tjern og vann, lite folk, flott natur og gode padlemuligheter (uten for mange og lange portager), lite mygg og gnagsår, og mye medvind for Allyen.  Vi parkerte ved Suleskarvegen,  bærte sørover til Øyuvsvatnet, padlet til sørenden, bærte videre til Sandvatnet, romlet så rundt i området, både øst og sør for Sandvatnet noen dager før vi tok samme vei tilbake til bilen. Fiske var bra, men det manglet de helt store denne gangen. Men det viktigste er å få fråtsa i fisk noen ganger om dagen. Spesielt sprøstekt ørret som Jens er ekspert på, er en nødvendighet på en sånn tur.  Villmarksfølelsen var stort sett tilstede (blant annet en kongeørn sørget for det). Men det er en fordel å tolerere/ignorere sau. De ordner med fine forhold for bakslengen da. 
   Enda viktigere enn villmarksfølelsen er vel frihetsfølelsen som en slik tur gir. Vi har som regel en grovplan, et område vi skal til, resten tar vi underveis. 

  • Av groeve
   Heisann! 
   Jeg og kjæresten kunne tenke oss noe litt større enn mitt 2-manns MHW Drifter 2 telt. Forrige tur hadde vi med en gammel lavvo, og fant ut at vi egentlig likte det konseptet ganske bra. 
   Lengde på etapper blir gjerne et sted mellom 1-3t, men vil ha mulighet for å bruke det på lengre turer også, så lavvo opp mot 7-10kg utgår. 
   Kom over dette teltet fra Robens og lurte på om noen har erfaring med det? 
   Green Cone: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Tenker 5kg fordelt på 2 pers burde være innafor. 
   Er det andre alternativer vi kan se på? Rundt 3-5000,- Jeg er oppunder 2m høy, så det burde være god liggelengde i teltet/rette vegger. 
  • Av Erlend Gudvangen Bjørkeng
   En av utfordringene med å fyre i lavvo, er gjerne at varmen stiger rett til værs. Har lest at det hjelper litt å senke taket, men er det noen som har prøvd vifte for å sirkulere luften?
   Tenker da, enten på Skjult lenke - logg inn for å se den,som man kan henge på stangen for å presse den varme luften ned, eller Skjult lenke - logg inn for å se den som man kan plassere rett på ovnen.
   Noen som har noen formening om hvilken overflatetemperatur en slik vedovn fra Helsport kan ha ved vanlig fyring? (vet at spørsmålet er litt søkt - får kanskje bare gå til anskaffelse av et ovnstermometer og sjekke)
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.