Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg og en kompis har lyst på en skiferie i Alpene. Vi har ikke vært der før og har lite erfaring med slik ferie, så vi lurer på om noen har erfaringer og anbefaliger om steder osv. 

 

Vi kjører begge telemark, så et sted med gode off-piste forhold med mye pudder hadde vært kjekt. Vi er ikke noen ungdommer lengre, så partyfaktoren er lite viktig (helst vil vi unngå partysteder).

 

Hørt endel om Bad Gastein, noen som har vært der og kan si litt om hvordan det er der? Andre steder med gode løssnøforhold?

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ville anbefalt Zermatt om området rundt, men nå har jo Sveits blitt 20% dyrere over natten.

Også gode erfaringer med Serre Chevalier i Frankrike, mye heisbasert offpiste ved gode snøforhold der.

En mulighet er jo å fly til Geneve / Zurich og ta toget dit snøen faller.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tignes i Frankrike er fantastisk for frikjøring og har store områder med off piste. Styr unna Chamonix. Der holder skibomsene til (eller gjorde i alle fall det før). Før du har rukket å si pudder har det vært 100 stykker før deg..

Østerrike er billigere enn Frankrike. Saalbach/Hinterglemm er bra (To nabolandsbyer med felles heissystem). Særlig Hinterglemm. Det er minst hipt, og har best skikjøring. Har ikke vært i Badgastein. De franske alpebyene er stort sett rene hotellbyer (bortsett fra Chamonix). I Østerrike er det mer lokalbefolkning, og mye koseligere stemning.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Zermatt er dyrt.

 

Var en tur i Courmayeur, Italia nå på nyåret. Neste tur går nok også hit.

Gode muligheter for frikjøring (ifølge min kompis som bor i Sveits). Denne gangen var det dessverre altfor lite snø. 

 

Dra til de små stedene, det er massevis å velge i. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Champoluc området i Italia kan anbefales. Trivelig liten by, ikke så mye charter turister. Skiområdet heter Monterosa, i tillegg til champoluc henger det også sammen med Gressoney og Alagna. Fint skiområdet, med mye muligheter utenfor løypene.

Fly til Milano, og lei bil eller ta en tranferbuss derfra.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Karina Sørensen
   Hei! Jeg planlegger å ta turen over vidda fra Finse til Haukelidseter i påskeferien. Nå er jo påsken ganske så sen i år, noen av dere som har gått denne ruta så sent i april? Vil det være nok snø til ski og pulk, eller et det bedre å regne med at sekk er det beste alternativet?
  • Av Friliftsliv123
   Hei
   Jeg har noen spørsmål til dere som har gått Svalbard på langs eller vært på annen privat langtur utenfor forvaltningsområdet 10.
   Hvor mye betalte dere i SAR-forsikring og hvilket forsikringsselvskap brukte dere?
   Hvem kjørte dere ut nordpå / hentet dere ut, og hva måtte dere legge ut her?
   Hadde også vært interessant å høre om erfaringer med ruta deres og hva dere hadde med av breutstyr?
   Kom gjerne med andre erfaringer fra turen også :)
    
  • Av Elise Mathilde Hall
   Hei, jeg og kjæresten ser etter en tur med telt og pulk på rundt 4 dager. Vi har foreløpig sett litt på Forollhogna nasjonalpark samt Femundsmarka. Har dere noen forslag til ruter, med start og stoppested? Er noen kjent i Forollhogna nasjonalpark? Vi har sett litt på muligheten for å starte i området rundt Kvikne et sted og ende opp på Øyungen. Men litt usikker på terrenget fra Kvikne og opp mot Forollhogna, er det pulk-vennlig? Evt om dere har andre forslag i området? 
  • Av fbe
   Jeg har en seksåring som begynner å beherske bortoverski ganske bra. Han prøver seg en del på å "svosje" ned bakker også, men der kommer langrennskiene og trolig også bindingssystemet til kort. Alpinski er ikke så aktuelt mtp at man ikke kan gå med dem, og Rando blir for kostbart. Selv har jeg telemarkski og tenker at det må være midt i blinken for skileik sånn rent bortsett fra at det ikke finnes utstyr til unger. De eneste støvlene med 75mm jeg finner koster 3000,- og NTN binding har jeg ikke orket å se på en gang.
   Løsningen for ski han kan gå opp og kjøre ned med blir da å sette sammen en "telemarkpakke" selv med komponenter fra Finn.
   * 75mm barnestøvler i skinn, veldig retro.
   * Rottefella "Super Telemark" klemmebinding.
   * Carvingski i passe lengde.
   Så gjelder det å smelle det sammen på fornuftig vis når det kommer. Jeg har ikke montert bindinger før, men med stor tro på egne evner og div guider på nettet satser jeg på å få til en morsom skipakke. Det kan heller ikke skade å spørre på FF om andres erfaringer.
   Hvis du har montert frihælsbinding på carvingski og vet om optimal plassering er forskjøvet ift faste hæler så kom gjerne med tips. Evt om du vet om andre rimelige alternativer for nedoverski med frihæl for unger.
   -F
  • Av EmilEvje
   Er det noen som har tips til en frilufts bukse som kan brukes omtrent hele året inkludert vinter? Kan godt også være litt for varm om sommeren da jeg har en annen tynn bukse til den bruken.
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.