Gå til innhold
  • Bli medlem

Lesebrett på tur.


Anders Eriksen

Anbefalte innlegg

Annonse

Norges befolkning er 13,26 mennesker pr kvadratkilometer.

Dersom de 12 andre på min kvadratkilometer bruker nettbrett så spiller det ingen rolle for meg.

Verre er det dersom resten,  0,26 menneske skulle ta det i bruk...... :hmm:

 

Damn, når jeg slår camp liker jeg å ha kvadratkilometeren og helst litt mer for meg selv (evt med et par kamerater). Skjønner at jeg ikke må overtale flere til å begynne med frilutsliv :D

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en gammel Kindle Keyboard (som jeg kjøpte brukt) som både er lett, rimelig batterisnål og behagelig å lese fra som på-tur-maskin. Skal ikke hive meg inn i noe debatt om elektroniske gadgets/duppedingster, men fordelene for meg nå det gjelder lesebrett er at jeg faktisk leser mer og liker det. Nå kommer jo lesebrettene med baklys mm, men stort sett har en alltid med seg hodelykt så det er sjelden noe problem med lys. Vintertid er det kankje litt bedre med ei lett bok i papir (ekstra tennpapir og toalettpapir!!) ...

Har ellers Calibre (gratis ebokprogram) ; det er mer eller mindre en STOR bokhylle på hjemmemaskinen hvor du holder en viss orden på ebøker/dokument, en kan konvertere til ulike format avhengig hvilken lesebrett du bruker mm..

 

Til daglig bruker jeg iPads med Marvin (leseprogram som jeg anbefaler) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøpte en Kindle i vår, og den har blitt mer eller mindre fast inventar i tursekken. Er ikke så veldig glad i å dra med meg dyre og skjøre ting på tur, men her er fordelene så store at det er verdt bryet med å passe på den. Har også en vanntett lomme i klar plast som holder den fri for fukt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  

For min del handlar elektronikkmotstanden om frustrasjon over tomme batteri og ting som ikkje fungerer. Dette er resultat av dårlege erfaringar gjennom mange år, og har ingenting med naturopplevingar og stillheit å gjera. Men motstanden er ikkje større enn at eg har med meg både gps, hovudlykt og kamera. På telttur brukar eg også ha med meg radio i håp om å få med meg ei og annan værmelding.

Kva andre har med seg på tur, får vera deira sak.

 

Finner meg selv i samme leir som afe her. Ting med elektronikk og batterier er ekstrautstyr og ikke "kritisk, må virke". Når det er sagt, så har Kindle gjennomgående høy kvalitet og er av de mer robuste dingsene i handel. Om Amazon skulle finne på å legge kart på en Kindle, ville jeg fått trøbbel med å argumentere meg bort. Bør som sagt ha deksel over skjermen, men du kommer langt med en bit stiv plast, et par strikk og en vanntett pose.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det blir "lagt ut" en god del magasiner og blader i .pdf. Høyoppløslig med farger. Er det mulig å legge inn dette på Kindle?

 

Kindle Fire serien kan det men ikke de vanlige E-readerene som trådstarter har. Ikke farger men de er utrulig skånsomme på øyene i forhold til andre nettbrett/pc sjermer. Problemet med Fire serien er at vi da er nede på batterilevetid som på vanlige nettbrett.. Alså timer kontra uker. Da tar jeg heller en Samsung tab så slipper man all "reklamen" som ligger i den type Kindle. Miljøet er jo bygget opp rundt Amazon nettbutikken så den første Kindle Fire jeg hadde var veldig begrenset i bruk. Men heldigvis gikk den an å trikse inn vanlig android på den slik man kunne få pose og sekk;) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det blir "lagt ut" en god del magasiner og blader i .pdf. Høyoppløslig med farger. Er det mulig å legge inn dette på Kindle?

 

Det er fint mulig å konvertere PDFer til Kindle-format, men det fungerer best med enkle PDFer uten for mye spenstig formatering. Kan bli litt krøll med plassering av bilde/tekst/figurer om sidene har mange ulike elementer, plassert litt sånn hist og her, som ofte er tilfelle for magasiner. Men man må nesten bare prøve seg fram. Noen ganger fungerer det overraskende godt, andre ganger blir alt bare tull. Bilder vises relativt dårlig, og det blir selvsagt sort/hvitt. Om PDFen består av scannede sider (altså helsiders bilder) fungerer det ikke spesielt godt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På slutten av åttitallet/begynnelsen av nittitallet hendte det vel aldri at vi (altså jeg og turkameratene mine) dro på tur uten å ha med hver vår walkman, og gjerne små høyttalere i tillegg. Da gikk det i bakgrunnsmusikk hele dagen og kvelden, og gjerne utover natten etter at vi hadde lagt oss, til batteriene gikk tomme (det tok ikke så lang tid om vinteren). Det kan synes forkastelig for de fleste nå, men slik gikk det altså til på den tiden.

 

Det kommer derfor sikkert ikke som noen bombe at jeg alltid har med meg min paperwhite på tur. Calibre er nevnt allerede, og i tillegg er det minst én norsk bokhandel som kan sende bøkene du kjøper (i hvert fall en stor del av utvalget -- de som har kopisperre kan ikke sendes, men denne formen for DRM ser heldigvis ut til å være på vei ut) direkte til kindle-kontoen din hos Amazon.

 

Det kunne ikke falle meg inn å trekke frem paperwhiten ved leirbålet. Derimot er det kjekt å få lest litt etter at man har lagt seg, eventuelt om morgenen hvis man er først oppe. Når jeg er alene på tur er det også givende å kunne lese mens jeg venter på at maten skal bli ferdig eller bare på at vannet skal koke (klart, jeg kunne jo ha kjøpt meg en jetboil, jeg også).

 

Men hvordan pakker dere sekkene deres, dere som er redde for å ødelegge den? Sekken skal komprimeres så langt det er mulig og helst litt mer? Sekken brukes til fotballsparking? Kindlen ligger i samme lomme som øks og sag? Min ligger i topplommen på min gamle Recon Pack, sammen med bilnøkler og mobiltelefon (hvis jeg har mobiltelefon med). Lett tilgjengelig, og jeg har ikke ødelagt den ennå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.