Gå til innhold
TomasF

Alpene i sommer

Anbefalte innlegg

Har planer om å dra til Alpene i sommer.

Har aldri vært der.

Ønsker å dra på enkelte toppturer, ellers gå i fine omgivelser.

Er det best å være med på organisert tur?

Har dere noen forslag til operatører.

Eller er det noen fine områder dere vil anbefale.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Chamonix/Saint-Gervais, mye fint i området her - også uten klatring. Alt du treng er på nett, ingen vits i å bruke penge på turoperatør.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Støtter Innsbruck, flottaste byen utanfor noregs grenser. Fint utganspunkt å fly inn til og reise vidare. Flust med flotte plassar oppover dalen, st anton og oetz (ikkje vore der men står på lista). Heile alpene satsar tungt på turisme så det er veldig godt organisert der. Overnattingsplasser, guida turar og bra øl finnes overalt i alpene. I tillegg er det enormt mange stiar og gangvegar, hytter av ulik standard med og utan servering. Vi har gått utan guide og det har ikkje vore noko problem, er som å gå ein tur i Jotunheimen. Finnes enormt mange reisebøker med turtips for heile austerike.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis du ønsker litt høyere topper, er Zermatt et flott alternativ. Massevis av 4000-metere i området, inkludert ikke ukjente Matterhorn. Flere av gondolene går også om sommeren for raskt å komme seg opp i høyden.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

De lande, der grænser op til de skandinaviske fjelde har under 20 mill. indbyggere. De lande, der grænser op til Alperne, har over 200 mill. Alperne dækker et areal, der er meget mindre end de skandinaviske fjelde. Hvis du tror, du skal i fjeldet for at komme væk fra andre mennesker, kan de populære steder i Alperne blive en ubehagelig overraskelse - i hvert fald i højsæsonen. Hvis du tager til Alperne, må du på forhånd indstille dig på, at du kommer til at møde mange mennesker. Men bare du husker det, kan Alperne være en fin oplevelse. Min oplevelse er baseret på, at jeg har været i Chamonix nogle få gange. Det er muligvis det værste sted overhovedet m.h.t. befolkningstæthed, men et af de bedste steder m.h.t. så meget andet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Alpene dekker et område på nesten 200.000km2 (Jotunheimen som er skandinaviens største høgfjellsområde er vel ca. 3.500km2), og prosentdelen av de 200mill som bor "nærme" alpene og nytter fjellene der, er nået lavere end i Norge. Jeg har vert mye i Alpene og Charmonix/Mt. Blanc massivet og har hatt minst like mye "alene tid" som i Skandinavien - der er plass til alle begge steder. Men velger du å gå Besseggen da møter du nok folk - det samme gjeller i Alpene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.