Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvor elendig/god kvalitet er Kinavarer?


Kjell Iver

Anbefalte innlegg

KJøpt en god del fra dx.com de senere årene.

Magicshine lykt, den første som kom. Den har jeg vel hatt 4-5 år og den virker fint enda. Er i utgangspunktet samme lykt som selges på XXL.

Tilbehør til GoPro. Ser kliss likt ut som orginalen mendet står ikke Go Pro på de. Alt fungerer fint. Pris var vel 400 for div utstyr som vile kostet ca 1600-1700 her hjemme.

Batterier og ladere som er helt fine.

har vært borti noe som var dritt, f.eks en liten radiostyrt bil. Men jeg forventet heller ikke all verden til 50 kr.

 

Så alt i alt har ting fungert bra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Annonse

Jeg kjøpte nå ett minnekort bare for å teste det ut. Tok en full sjekk av minnekort og det er rett og slett ubrukelig. Sa at det var 64gb og det "ser" ut som det, men i tester utført nå her får jeg info om at det kun er på 8gb. Minnekort i seg selv er noe man burde kun kjøpe fra mer sikre plasser

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg handler stadig billige småting fra Kina og har sjeldent blitt skuffet.

Jeg har rørforsterker fra music angel som går for å være ekstremt god sammenlignet med andre. Mange går så langt som å si at man må gange prisen med opp mot 10 for å få noe merkbart bedre.

Jeg har hodelykt fra dealextreme. Koster lite i forhold til tilsvarende produkt her i Norge og er strålende fornøyd.

Når det kommer til det etiske så velger jeg å se bort fra propaganda fra media sin side og støtte landet på samme måte som vesten ble sivilisert på, nemlig med økonomisk vekst. Så enormt mye bedre det har blitt de siste årene mye takket være fokuset fra ideelle organisasjoner som setter i gang store krefter i f.eks. Apple til å gjøre kjempearbeid for arbeiderne der nede. Ting tar tid og boikott fører mer til politiske gnisninger enn fremgang spør du meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har sendt en bestilling via aliexpress på en Patagonia vest i syntetmaterial (nano puff'N) som lå på like under $.40 med fri frakt. Så får en se når den dukker opp. Har akkurat samme vest fra før av, og jeg skal sammenligne de to når den nye ankommer for å se om kvaliteten er den samme. 

Aliexpress som samlested for kinesisk postordre er jo veldig stort, så stort at en lett mister oversikt. Har sett litt på tursegmentet og funnet en del som virker ok, men det er tonn på tonn med skrot der inne !! Sjøl er jeg tilhenger av å handle lokalt men jeg måtte gi dette et lit forsøkt ..så en videre rapport følger.

 

(en del stavefeil, men så har en ikke fått i seg all kaffen en treng for å våkne her i mørketidssona!)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Problemet med "kinavarer" er vel at du aldri vet hvilken kvalitet du får. Kina lager stort sett hva som helst. Fra knappenåler til oljeplattformer. De leverer den kvaliteten som spesifiseres ved bestilling. Når du kjøper et "random" produkt så vet du som regel aldri hvilke kvalitetskrav som ble stilt ved produksjon og da er det også umulig å vite hvilken kvalitet du får.

For noen år siden reiste franskmenn og engelskmenn til Kina for å kjøpe kopier av dyre merkevarer, nå reiser kinesere til Paris og London for å kjøpe ekte varer.

Det er vel med kinavarer som med de fleste andre ting. Det dyreste trenger nødvendig vis ikke være det beste, men det billigste er alltid dårligst. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 år senere...

Jeg tenker at det er nok helt umulig å forutsi hva slags kvalitet det er på ting man får fra Kina hvis man ikke allerede har direkte kjennskap til akkurat selve tingen/modellen man ønsker å kjøpe. Jeg finner ikke lenger det betryggende å forholde meg til kjente merkenavn, uansett hvor dette er laget.

Det aller meste av småpakker fra Kina har dukket opp, unntagsvis en eller to pakker, som var veldig trivielle ting, slik som et par vanter som aldri dukket opp (jeg fikk noe annet i stedet tror jeg).

Det beste kjøpet så langt, er en 3M halvmaske med filter inkludert ("organics" filter tror jeg det var). Er brillebruker og fant ut at delen rundt nesa er veldig myk, og masken passet godt også med briller på. Billig var dette også.

Er rimelig fornøyd med et par små AAA lommelykter, som funket bedre enn det jeg kjøpte på clas ohlson, som dessverre begynte å jukse, lol, akkurat som på film. :D

Har f.eks kjøpt et par gensere, kjøpte to like i ulik størrelser da den første var for stor (large), så jeg kjøpte også en i medium. Likevel, det så ut som om at dette var kanskje B varer, da jeg fant løs tråd på forsida på begge genserene.

Er ikke glad i å kjøpe klær fra utlandet, da det ikke er greit å vite om ting vil passe som forventet. Unntaksvis, var et par Asics Gel Kayano joggesko i en viss farge og i en bestemt størrelse, som ikke var å få tak i norge, noe jeg kjøpte fra Storbritannia via Amazon. Jeg kjøper nesten aldri noe fra Amazon pga. latterlig høye fraktkostnader.

En ting man kanskje bør styre unna er potensielt livsfarlige ting, slik som høyst tvilsomme el-produkter, samt 18650 batterier uten "protection". 18650 litium batterier uten beskyttelse er kortere, og det er tydeligvis slik at mange batteridrevne ting har kun plass til 18650 batterier uten beskyttelse, da et 18650 batteri med beskyttelse fra clas ohlson er for lang og passer ikke inn, i f.eks en elektrisk håndholdt vifte.

Jeg husker at det ikke så altfor lenge var en nyhetsartikkel  som påpekte at noe sånt som 90% av duppedittene som er å få kjøpt i norge er potensielt livsfarlige, pga. hvordan de var laget. Noe å tenke på.

Synes det er veldig greit å kjøpe småting fra Kina, som jeg ikke er villig til å betale 100-200 kr for i butikk i norge.

En jævla uting med kjøp av varer på nett fra Kina, er hvordan man ikke kan stole på produktbeskrivelsen, eller foto. Og så er det vel slik at det finnes mange kopier av ting som opprinnerlig er produsert med merkenavn, og disse kopiene er muligens av lavere kvalitet er jeg redd for uten at jeg har noen særlig erfaring med slikt.

Skrekken vil være å en dag ende opp med å sende ting i retur til Kina, noe som med meg så langt, ikke har skjedd heldigvis.

Endret av Epletre
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Filtermaske, det ville ikke jeg stolt på fra «kina». Spesielt om den skal brukes i nærheten av kjemikalier/løsemidler.

Klær, badetøy og badesko kan inneholde ftalater.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forsøkte nettopp å kjøpe ullsokker fra Ebay som stod spesifisert at hadde 67% ull, 31% akryl og 2% spandex. Fikk sokker som var 41% bomull, 20% ull, 20% polyamid og 2% elasten ut ifra en liten papirlapp som lå i hver sokkepakke. Så når det kommer til produkter hvor innhold slik som dette er av betydning, ville jeg kjøpt dette innenfor EU eller hos kjente leverandører. Slik at du har en garanti på hva du kjøper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

18 timer siden, Epletre skrev:

eg husker at det ikke så altfor lenge var en nyhetsartikkel  som påpekte at noe sånt som 90% av duppedittene som er å få kjøpt i norge er potensielt livsfarlige, pga. hvordan de var laget. Noe å tenke på.

Når disse tingene er så farlige burde det ikke være historier opp avis-sider og ned sider i "Se & Hør"?  Jeg finner adskillig flere advarsler enn historier om dødsfall...

Kan det ligge en overdrivelse her?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.