Gå til innhold
  • Bli medlem

Innvandrer på Fjelltur ?


Gjest Anonymous

Anbefalte innlegg

Der var du diskvalifisert for videre debatt.

Hvorfor det? Syntes det er hyggelig med meningsutvekslinger på lørdagkveldene, særlig når man får anledning til å lufte synspunktene sine. Mine innlegg er stort sett rettet mot deg, så det oppmerksomheten er ikke den største drivkraften her i huset. Skjønte faktiske ikke hva du mener med at jeg er disvkalifisert?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hvard... du snakker om selvsikre innlegg fra Tom...

Folk som Tom er de minst selvsikre som finnes. De har en grunnleggende frykt for alt som er fremmed, og lever ett liv i angst for det meste. Men antagelig er det seg selv de frykter mest, men grunnet total mangel på selvinnsikt, overfører de problemene sine på alt som er fremmed rundt dem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det ser ut som det bare er Tom som klarer å være sakelig i denne debatten. Mr.Johansen er helt på trynet og mener helt tydelig at Tom er en rasist. Hvor går grensen for å være rasist, den grensen er ganske høy etter min mening. En rasist er en person som aktivt bruker tid på å hate mennesker ut i fra hudfarge. En annen ting er det å være rasebevist og kulturbevist. Er jeg en rasist om jeg nevner negative sider ved oss nordmenn? Er en innvandrer rasist om han sier noe negativt ved oss nordmenn? Slett ikke, så sant det ikke ligger rasistiske utrykk bak. Om en innvandrer sier at nordmenn er godtroende fjotter så ville jeg ikke sett på han som en rasist. Jeg ville og antatt at han mente det ikke gjaldt alle. Hvis han derimot hadde kalt meg for jævla blekansikt så ville han åpenbart vært en rasist i mine øyne.

En kamerat av meg hadde sett en gjeng pakistanere stjele utgått kjøtt fra en kontainer som de antakelig skulle bruke i maten på en tidligere hamburgerresturant her i Valdres. Han sa sitt om pakistanere. Jeg vet at han er langt fra rasist og at han ikke mente at alle pakistanere oppfører seg på den måten. Men etter den siste store kontrollen i 2005 av resturanter i Oslo, var samtlige av de stengte resturantene drevet av utlendinger. De fant blant annet kattekjøtt i noe av maten. Hvis en tar dette til etterretning og heller spiser på norske resturanter, er man da en rasist? I et slikt tilfelle kan det være klokt å velge ut i fra en gruppering for å være på den sikrere siden. I et slikt tilfelle vil ikke dette være rasistisk. Da er det mere rasistisk å servere godtroende nordmenn med kattekjøtt. Jeg ønsker ikke å måtte velge ut i fra en gruppering, men i dette tilfellet er det utlendingene som slurvet med hygienen som kan for denne situasjonen. Når en gruppe mennensker statistisk er svært overrepresentert i negative ting, så gjør det jo vanskeligere å vite hvem man kan stole på. Den som ikke forstår denne begrunnelsen må være ganske så hjernedød.

Som Tom skrev: Jeg savner ikke muslimer i fjellet, så vil jeg bare si at jeg sanvner ingen i fjellet. Hva er jeg for noe da? Menneskehater og egoist?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvard... du snakker om selvsikre innlegg fra Tom...

Folk som Tom er de minst selvsikre som finnes. De har en grunnleggende frykt for alt som er fremmed, og lever ett liv i angst for det meste. Men antagelig er det seg selv de frykter mest, men grunnet total mangel på selvinnsikt, overfører de problemene sine på alt som er fremmed rundt dem.

Jeg tror neppe du får Nobelprisen i psykologi med det første. Noe ytterligere tilsvar er ikke ditt ræl verdt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Handel er ikke noe problem. Massive blanding av helt ulike kulturer er. Å importere problemer som f.eks. hjernevaskede religiøse mennesker ser jeg som svært uheldig. Fortell meg gjerne hvorfor vi skal fortsette med å importere disse, og fortell meg gjerne hvorfor deres eventuelle inntog i fjellet skulle skape mindre konflikter enn de gjør andre steder.

Kanskje burde vi isteden eksportere hjernevaskede nordmenn ut av landet.

Spøk til side.

Jeg ser at vi nordmenn er svært isolerte folk. Andre deler av verden har det vært sammenblandede kulturer. Se bl.a på en by som NYC, der 40% av befolkningen ikke er hvite fra Europa stammede folk. Krimalitet er prosentvis ikke høyere enn i Oslo, sett på antall befolkning i New York. Der er det både kristne, muslimer, jøder, italienere, kinesere, etc. som bor side ved side uten at det er problem. Hvorfor skulle vi være et unntak her i norge?

Er det noe som så siste episoden fra NRK's "Walkabout". Om en Jerusalem? Det var en muslim som bodde sammen med en Katolikk. Jeg husket at han sa noe sånn som at "alle vi er mennesker".

I fastlandet i Europa har mange kulturer levd sammen, påvirket hverdandre på godt og vondt. Det var t.o.m konflikter mellom de ulike viking-stammene i norge, sverige og danmark.

I store deler av verden har ulike kulturer levd tett sammen. Det er vi her i skandinavia som har hengt etter på det område.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

- Lurer på om enkelte her ser analogien din Alek. Enkelte har bygget en kunstig debatt på et tema som er "non-existing"

Godt at i hvert fall noen her inne klarer å ta et poeng når det ligger rett foran nesen deres.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til Alek:

Glemte å nevne kebab-sjappene da jeg ramsa opp feilene med innvandrerne ( ops, mente muslimer). Går du tom for argumenter mot innvandrere(muslimer), så er kebaben en sikker vinner. Du spiser det sikkert selv, syntes vel det tilogmed det er godt, men du vet at de putter smugler-, kattekjøtt og rotter oppi der! Må få nevne at i en storkontroll høsten 2005, ble mange luksuk/gourmet - resturanter ( drevet av "nordmenn") stengt for ekstremt uhygeniske forhold. Eller den Peppes - resturanten i forrige uke, som hadde søppel og rottegift under setene....

Gjør en "nordmann" noe galt er han en kriminell. Ingen reagerer. Gjør en innvandrer det samme, er det fritt fram for Frp - erne. Satt på spissen: det er blitt ulovlig for innvandrere å begå lovbrudd ( skjønte dere den :) ).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Andre deler av verden har det vært sammenblandede kulturer. Se bl.a på en by som NYC, der 40% av befolkningen ikke er hvite fra Europa stammede folk. Krimalitet er prosentvis ikke høyere enn i Oslo, sett på antall befolkning i New York. Der er det både kristne, muslimer, jøder, italienere, kinesere, etc. som bor side ved side uten at det er problem. Hvorfor skulle vi være et unntak her i norge?

Jeg vet ikke, men du har et poeng. Kanskje det har med null-toleransepolitikken de har innført mot kriminalitet der? Den står i tilfelle i sterk kontrakst til norsk kriminalpolitikk, både når det gjelder holdninger til offer / overgriper og straffnivå generelt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alek - ja jeg mener at utifra hva Tom konsekvent og konsistent har ytret her, med de generaliseringene og båssettingene som han har kommet med - ihvertfall ikke har noe troverdighet ved å erklære seg som "så langt fra rasist som man kan komme".

Så kan man gå rundt og dekke seg bak definisjonsspørsmål.

Nei det er ikke galt å påpeke at noen "andre", eller nordmenn, har negative sider. Men det blir galt når man - som enkelte her - putter alle i samme bås utifra ett mindretalls handlinger.

Tom frykter f.eks. krav om bønnerom på fjellstua fra "innvandrerne"... hvilke innvandrere er det som har krevd det, eller kommer til å gjøre det? Hvor tar han dette fra? Å være forutinntatt er ikke det samme som å være rasist. Men å være rasist er alltid å være forutinntatt.

Hva vil du frem til i forhold til tidligere innlegg? Tom har generalisert og satt folk i bås i sine innlegg. Ordene hans får tale for seg, så for hver enkelt benytte begrep for å beskrive ham utifra hva de legger i ordene. Siden det er slik begrepsforvirring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Se bl.a på en by som NYC, der 40% av befolkningen ikke er hvite fra Europa stammede folk. Krimalitet er prosentvis ikke høyere enn i Oslo, sett på antall befolkning i New York. Der er det både kristne, muslimer, jøder, italienere, kinesere, etc. som bor side ved side uten at det er problem. Hvorfor skulle vi være et unntak her i norge?

Fordi vi i Norge ikke stiller krav til innvandrere, slik man gjør i USA. I USA er det en selvfølge at alle skal bidra, og noe annet blir ikke godtatt. I Norge er det en selvfølge at vi skal tolerere alt fra innvandrernes side. De blir ikke integrert på den måten. Eksemplet ditt med NY er godt, for det viser at det nytter. Men om vi skal få til en vellykket kulturblanding må vi få inn amerikanske holdninger der man skal yte først og deretter kreve, ikke omvendt.

Du fremstiller det som at kulturblanding stort sett bare skaper problemer i Norden. Da følger du særdeles dårlig med. Det er konflikter over så å si hele verden, og i de aller, aller fleste tilfellene er den onde religionen Islam innblandet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har forsøkt å finne noe fornuftig å skrive, men har kommet til en konklusjon; Det er umulig å forsøke å skrive noe fornuftig på en diskusjon som er så totalt bak mål.

Men én ting er sikkert; vil du ikke møte innvandrere på fjellet, får du holde deg hjemme. Fjellet er for alle, og jeg kommer til å fortsette med å ta med broren min, som er adoptert, og mine ikke-norske venner med på fjelltur.

Ha en fantastisk lørdag alle sammen (evt tragisk, for de som kommer til å bli her hele lørdagskvelden)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjør en "nordmann" noe galt er han en kriminell. Ingen reagerer. Gjør en innvandrer det samme, er det fritt fram for Frp - erne. Satt på spissen: det er blitt ulovlig for innvandrere å begå lovbrudd ( skjønte dere den :) ).

Denne argumentasjonen er like usaklig som den om at "alle innvandrere er kriminelle". For øvrig er det for noen av oss en forskjell på importert søppel og selvprodusert søppel (les innvandret kriminalitet og innfødt kriminalitet). Egenprodusert søppel må vi ha her. Innvandret søppel burde reeksporteres. Å mene noe annet grenser mot naivitet synes jeg.

Det er tross alt en forskjell på innvandrer og innfødte, og da er en svenske en innvandrer og en 2. generasjons pakistaner innfødt. Altså drop rasepratet. Her snakker vi om innvandrere / kontra innfødte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ser at vi nordmenn er svært isolerte folk. Andre deler av verden har det vært sammenblandede kulturer.

Pga vår monokultuer har vi hatt verdens laveste kriminalitet og klart å bygge opp velferdsstaten. Nå ødelegges dette ved at politikerne legger opp til en islamisering av landet. I Malmø som sannsynligvis er ditt idealsamfunn blir brannmannskaper, politi, postbud og bussjåfører steinet av muslimsk ungdom. Politistasjonen er frosøkt sprengt av muslimsk ungdom, svenske barn og ungdomemr blir ranet, voldtatt, truet og mishandlet av muslimsk ungdom, og borgerverngrupper er nå opprettet av svensker som har fått nok.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

- Lurer på om enkelte her ser analogien din Alek. Enkelte har bygget en kunstig debatt på et tema som er "non-existing"

Morten har fremstått som saklig og balansert, men denne holder ikke helt, Morten - fordi Toms utgangspunkt er at kun fremmedkulturelle forringer hans naturopplevelse. Tom hevder han ikke er rasist, og la oss tro ham på det - uansett minner hans innstilling sterkt om Apartheid.

Jeg SAVNER heller ingen i fjellet. Men når jeg treffer noen, er det innlysende at i hvilken utstrekning dette medfører forringelse av turen/opplevelsen, så avhenger dette av personligheten, ikke av hudfargen.

Bør kanskje gå opp i solfaktor snart for ikke å ødelegge påska for noen? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til Alek:

Glemte å nevne kebab-sjappene da jeg ramsa opp feilene med innvandrerne ( ops, mente muslimer). Går du tom for argumenter mot innvandrere(muslimer), så er kebaben en sikker vinner. Du spiser det sikkert selv, syntes vel det tilogmed det er godt, men du vet at de putter smugler-, kattekjøtt og rotter oppi der! Må få nevne at i en storkontroll høsten 2005, ble mange luksuk/gourmet - resturanter ( drevet av "nordmenn") stengt for ekstremt uhygeniske forhold. Eller den Peppes - resturanten i forrige uke, som hadde søppel og rottegift under setene....

Gjør en "nordmann" noe galt er han en kriminell. Ingen reagerer. Gjør en innvandrer det samme, er det fritt fram for Frp - erne. Satt på spissen: det er blitt ulovlig for innvandrere å begå lovbrudd ( skjønte dere den :) ).

Nei jeg spiser ikke kebab. Men kjenner en som åt fast på et sted der de fant sæd i maten. Han er ikke så trygg på kebab lengere. Jeg så repotasjen om de norske resturantene (som var i mindretall) De hadde iallfall gjort en innsats med å prøve å få bukt med rottene. Det er iallfall bedre enn å bruke rotter og katter i maten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tom frykter f.eks. krav om bønnerom på fjellstua fra "innvandrerne"... hvilke innvandrere er det som har krevd det, eller kommer til å gjøre det? Hvor tar han dette fra? Å være forutinntatt er ikke det samme som å være rasist. Men å være rasist er alltid å være forutinntatt.

Bra sagt. Men seriøst: bønnerom på fjellstua? Dette var et lavmål, tom. Men som alltid, når sånne som deg ( du vet nok hva jeg mener) slipper opp for seriøse argumenter ( noe dere har en tendens til å gjøre veldig fort), kommer de litt mindre intelligente fram...

Tom, sjekk http://spaces.msn.com/hvard88/ Her finner du en utrolig bra og hysterisk morsom blogg, og du får enda flere fordommer mot meg du ka bruke i innleggene dine.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tom frykter f.eks. krav om bønnerom på fjellstua fra "innvandrerne"... hvilke innvandrere er det som har krevd det, eller kommer til å gjøre det? Hvor tar han dette fra?

Jeg har det fra Oslo og andre steder der muslimer kommer opp i et visst antall. Hvor tar du det fra at det ikke kommer til å skje?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bør kanskje gå opp i solfaktor snart for ikke å ødelegge påska for noen? :)

Håper og tror at du ikke anstrenger deg såpass for å tekkes Tom :) For øvrig kan høy solfaktor være en fornuftig investering med tanke på de osonverdier som er spådd frem mot påske av metereologene (som i følge lekfolket uansett ikke har greie på det de snakker om :) )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.