Gå til innhold
  • Bli medlem

Innvandrer på Fjelltur ?


Gjest Anonymous

Anbefalte innlegg

Annonse
Jeg tror imidlertid debatten nå med fordel kan avsluttes. Toms synspunkter fremstår i økende grad som ganske patetiske - selv om han prøver å vri seg unna det som virkelig ligger bak formleringene. Men - man merkt die Absict, und wird Verstimmt.

Ja, Tom har jo bare semantikken som skjold.

Men Tom, du som erklærer at du er så langt fra å være rasist som en kan bli, du er vel da selvfølgelig en Anti-Rasist, og helt sikkert da sympatisør med Lunde og anti-rasistisk senter?? Det ville jo være en logisk konsekvens, hva?

For å si det med Peder fra Froland - en av Harald Eia's figurer i serien fra Rutebilstasjonen i Arendal som gikk for noen år siden:

"Me e ikkje rasista. Me lige de bare ikkje!"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det du argumenterer for er bevaring av monokulturer. Det er visse særpreg som er så bevaringsverdige at man for enhver pris må ta vare på dem, også der de går på tvers av fundamentale menneskerettigheter.

Feil. Å ”bevare” fordrer en aktiv handling. Jeg har intet ønske om å aktivt hindre noen fra å gå i fjellet, så hvor du har dette ”for enhver pris” fra er meg en gåte.

I min verden er ingen kultur, ingen særpreg bevaringsverdige. Verden er i forandring, og det er tilogmed i et forholdsvis velfungerende samfunn som det norske, alltid ting å forbedre.

Det er forskjell på å se forbedringspotensiale og å anse enhver forandring som et gode, slik det kan late til at du gjør. Jeg ser i hvert fall på en del forandringer, som for eksempel islams utbredelse i Norge, som svært negative forandringer, og føler meg i min fulle rett til å si dette.

Det er fint at du vil bevare en romantisk forestilling om seterdrift og slikt, men problemet ditt er at du ikke innser at dette er ikke noe urnorsk

Norsk kultur og historie finnes ingen andre steder. Heller ikke norsk natur, det var mitt poeng. At det finnes fjellfolk og setring i andre land er irrelevant i forhold til mine følelser for det norske.

Får jeg minne om at janteloven ofte trekkes fram som et framtredende norsk særtrekk? Skal vi bevare den og?

Jeg forstår ikke hvorfor du spør meg om det. Man skulle nesten tro at jeg hadde sagt at alle norske særtrekk er positive. Hvis du hadde fulgt med litt på denne debattsiden ville du nok oppdaget at jeg er sterkt kritisk til mye norsk. Og selv om det sjelden er tema her, så kan jeg opplyse at jeg også er positiv til mye utenlandsk.

Du mener tydeligvis at det er en del ting må man verne sterkt om

Er det dette du leder ut av mitt utsagn ”jeg savner ikke innvandrere i fjellet”?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

At Henrik Lunde kanskje har en litt spesiell fremferd kvalifiserer nok ikke til å kalle ham fascist. Dette er dessuten direkte personangrep, og kanskje ikke helt i tråd med etiketten her inne på Fjellforum?

Innlegget er slettet. Du har for øvrig rett i at det er over streken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Yardbird skrev:

Jeg tror imidlertid debatten nå med fordel kan avsluttes. Toms synspunkter fremstår i økende grad som ganske patetiske - selv om han prøver å vri seg unna det som virkelig ligger bak formlueringene.

Hva er patetisk? Det hadde vært fint om du evnet å argumentere for dine påstander. Dine antydninger om at jeg er rasist kan du spare deg. Det er feigt å tillegge meg å være rasist all den tid jeg forakter rasisme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oh really, synd ikke barna dine er ranet og voldtatt ennå, naive tulling.

nei de har ikke det. Har dine barn blitt voldtatt og ranet på Sognsvann, kloke mann?

Mine barn leker sammen med andre barn, uavhengig av hvor de kommer fra. Og jeg sitter og skravler og diskuterer med fedrene og mødrene deres. Man raner og voldtar ikke folk som man kjenner, snakker med, deler med. Ikke i min verden, men kanskje i din.

Så får jeg heller være naiv, da. Men ihvertfall er det vakkert med de mørke damene i bikini der!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det du argumenterer for er bevaring av monokulturer. Det er visse særpreg som er så bevaringsverdige at man for enhver pris må ta vare på dem, også der de går på tvers av fundamentale menneskerettigheter.

Sonyx: Hvis du ikke klarer å debattere uten en tirade av negative personkarakteristikker, så har du vel ikke så mange gode argumenter. Men jeg henstiller deg i alle fall om ikke å slenge rundt deg med personkarakteristikker Moderator

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Johansen skrev:

Men Tom, du som erklærer at du er så langt fra å være rasist som en kan bli, du er vel da selvfølgelig en Anti-Rasist, og helt sikkert da sympatisør med Lunde og anti-rasistisk senter?? Det ville jo være en logisk konsekvens, hva?

Jeg støtter arbeidet mot rasisme, ja. Men dessverre ser jeg at en del av Antirasistisk senters arbeid får motsatt virkning, og dermed fremmer rasismen. Det samme gjelder for SOS Rasismes arbeid. Derfor støtter jeg ikke typiske "antirasistiske" organisasjoner, men isteden alt som virker imot rasisme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hallo, før vi angriper en gruppe, bør vi kanskje ta tak i enkelte utenlandske brukere av vår fjellheim? de som aldri løfter en finger på turisthyttene, drar med seg all mat i egen pulk, og ikke legger igjen fem flate øre etter seg. Nei, Ta tak i dem, og om det er noen som ikke oppfører seg som man bør i fjellheimen, uansett bakgrunn, så får vi vise dem hvordan vi mener fjellet skal brukes! Vi tar oss da sjøl til rette i andre land, både som turister og innvandrerre. Nei, fei for egen dør!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man raner og voldtar ikke folk som man kjenner, snakker med, deler med. Ikke i min verden, men kanskje i din.

Du får kanskje begynne å orientere deg litt om hvordan muslimer ser på vantro svin som deg selv.

http://www.expressen.se/index.jsp?a=513634

Flickan våldtogs hemma, i parker, på sjukhuset...

För några år sedan kom 56-åringen till Sverige från Irak och slog sig ner i Sollentuna, norr om Stockholm.

Där började han umgås med flickans föräldrar.

Enligt vittnen fick 56-åringen också en nära kontakt med dottern - vars liv han snabbt tog kontrollen över.

Lämnades blödande

Vid närmare 250 tillfällen våldtog han flickan i sin bostad. Samtliga gånger höll han fast sitt offer och genomförde anala samlag.

Flickan försökte förgäves kämpa emot och lämnades ofta blödande efteråt.

En annan gång sökte han upp sitt offer på Karolinska sjukhuset. Hon hade då precis genomgått en operation och hade ont.

Men 56-åringen gick ändå fram till sängen och våldtog henne.

Mannen brukade också tvinga med sitt offer ut på promenader i olika naturområden i Sollentuna och Järfälla. I samband med dessa våldtogs flickan ett 50-tal gånger.

Dödshotad

Enligt vittnen hämtade 56-åringen också upp flickan under skoltid för att förgripa sig på henne.

För att övergreppen inte skulle avslöjas, brukade han regelbundet misshandla och hota att döda henne om hon sa något.

Till slut kom allt fram och 56-åringen greps av polisen.

Han hade då precis också hunnit våldta en 8-årig flicka i sin lägenhet.

Sollentuna tingsrätt har nu dömt honom - mot sitt nekande - till tio års fängelse för grova våldtäkter och våldtäkt mot barn.

Han utvisas också på livstid efter avtjänat straff och ska betala 500 000 kronor i skadestånd till den 15-åriga flickan och 130 000 kronor till 8-åringen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det ikke litt morsomt at noen her inne ikke vil ha innvandrere i den norsk fjellheimen, mens de samtidig planlegger å reise på trekking i Kenya, Uganda, Nepal osv?

Må bare få sagt at jeg synes dette er en skikkelig stygg debatt som avdekker hvor trangsynte enkelte normenn desverre er. Jeg har vært på fjelltur i både Nepal og Kenya og ble tatt i mot med åpne armer. Da akter jeg å gjøre det samme overfor ikke-norske som ønsker å se norske fjell. Vi får være konsekvente her. Liker du ikke utlendinger på fjellet, så får du sørge for å ikke bli utlending på fjellet selv!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har lest gjennom store deler av debatten nå, jeg så linken i dagbladet.no i dag. Lurer faktisk på hva denne debatten handler om, er den en debatt hvor nasjonalistiske menn, som åpenbart holder til på høyresiden i norsk politikk, skal fortelle alle hvor feil det er med muslimer? Er det en debatt hvor en haug med rasister [ " jeg har ikke noe imot innvandrere, bare de holder seg unna meg] skal prate dritt om "innvandrerne" som slår seg ned i "gettoen" i oslo øst, og ødelegger den vakre norske kulturen som eksisterte der fra før av? Eller er det rett og slett en debatt hvor rasister/nasjonalister/idioter skal fortelle alle at de ikke liker innvandrere på fjellet, fordi da blir den særnorske, ekte, romantiske fjellfølelsen ødelagt når Ali og Estaban kommer gående?

Men altså, siden det er "innvandrere" (eller muslimer, som de også er kjent for) dere vil utelukke fra naturen, så er jeg aldeles enig. Jeg er dritt lei av å møte svensker, dansker og de jævla amerikanerne når jeg er på tur i den vakre, norske naturen. Hvorfor? Fordi svensker er som kjent dumme, de kommer derfor til å ødelegge for oss andre. Jeg liker ikke danskene fordi vi tidligere var under dansk styre, og fordi jeg forstår ikke hva de sier. Og jeg liker aldeles ikke amerikanerne, fordi de er en gjeng med arrogante, selvhøytidlige imperalister, som aller helst ønsker å styre verden som de vil. Men de verste jeg vet er tyskerne, fordi de tidligere var nazier, og fordi de kjører så sakte i bobilene sine og fisker fjordene tomme hver gang de er her.

Disse argumentene holder samme kvalitet som de andre jeg har lest i denne debatten. Utrolig for trangsynte folk kan være, og hvis noen kaller dem idioter blir de beskyldt for å være kommunister/venstreradikale med en gang. Som om det skulle være gærent. Jeg driter i om han som går bak meg på ski er inder eller peruvianer, bare han ikke er en drittsekk som tror han eier hele løypa.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var da ein voldsom diskusjon. Eg har gått i fjellet i mange år og kan på mange måtar sei meg samd i dei som vil stenge visse grupper ute frå fjellheimen. Har vi ikkje alle opplevd å møte hyggelege nye landsmenn med store feil i utstyrsval. Personar som lyttar innteressert når du forsøker å rettleie dei vedkomande dette. Rettleie dei i ruteval osb. Men har vi ikkje alle også opplevd å møte AUSTLENDINGAR. Sjølvsikre til 1000, fullstendig blanke når det gjeld fjellkunnskap. Rapande ved borda på hyttene. Brautande og bråkande når andre skal sove. Fullstendig ute av stand til å forstå vanleg høfleg tale, når dei vert bedne om å roe seg. Eg støttar fullt ut forslaga om å avgrense fjellheimen slik at visse grupper ikkje vert ønskt velkomne. Austlendingar, spesielt dei som berre brukar A i villa og Visa, bør visast bort.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

vel, sonyx. hvordan du enn snur og vrir på det - så er det unntakstilfelle du nevner. det er jo ikke hovedregelen at muslimer voldtar. Og det er jo fortsatt flere norske menn hvert år som voldtar enn innvandrer-menn. Når nordmenn voldtar, burde det jo stå i avisene: "Kristne mann voldtok kvinne!"

Og tilbake til Sognsvann... jeg har til gode å se at det har blitt noe konflikt av at damer går med bikini der. Du forestiller deg tydeligvis at det er Al-Quaida som er der oppe og solbader, og at de truer klær på kvinner med sverd i hånd. Ser ut som om de fleste muslimske menn tar det helt rolig med bikini-damene, og kanskje også som meg nyter synet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Yardbird skrev:

Hva er patetisk? Det hadde vært fint om du evnet å argumentere for dine påstander. Dine antydninger om at jeg er rasist kan du spare deg. Det er feigt å tillegge meg å være rasist all den tid jeg forakter rasisme.

Patetisk blir det bl.a. med din nasjonalromantiske beskrivelse av norsk natur koblet med ditt utsagn om at møte med fremmedkulturelle forringer dine opplevelser av samme natur.

Det er selvsagt din personlige opplevelse. Om dette gjør deg til rasist, er jeg ikke sikker på. Men dette - sett i sammenheng med andre ytringer du er kommet med i denne saken - medfører at

jeg oppfatter deg som en person med nærmest paranoid skepsis til fremmede kulturer.

Du forsøker riktignok å ro deg litt inn med å henvise til at ikke først og fremst dreier seg om rase, men om religion, og at islam er en farlig religion.

Men debattens utgangspunkt hadde vel ikke noe med religion å gjøre? Og jeg regner med at det for deg er like "forringende" å møte en kristen fremmedkulturell (eller en jøde for den saks skyld?) som en muhammedaner?

Forøvrig ser jeg at du ikke bare får motbør, i signaturen sonyx har du tydeligvis en støttespiller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tom; jeg sikter til et annet innlegg om noen har forslag til fjelltur i Asia/Afrika. Og til det faktum at veldig mange nordmenn drar på fjelltur i andre land, høyst sannsynlig noen her inne også!

Hvem her er det som på samme tid planlegger fjellturer i de nevnte land og ikke ønsker innvandrere i norske fjell? Du er urdelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men har vi ikkje alle også opplevd å møte AUSTLENDINGAR. Sjølvsikre til 1000, fullstendig blanke når det gjeld fjellkunnskap. Rapande ved borda på hyttene.

Ifølge enkeltes definisjoner her inne er du nå stemplet rasist.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kort oppsummert - Det er vel ingen som har sagt direkte at de ikke ønsker at innvandrere skal ha tilgang til fjellet.

Noen få har gitt uttrykk for at det kan endre deres oppfatning og opplevelse av fjellet - det er ikke så unaturlig.

For meg påvirkes opplevelsen av fjellet bl.a. hvis jeg møter en flokk på 40 kvinner i 40 årene, støyende og enda i godt humør et fordagens høye rødvininntak på turisthytta.

Allemannsretten gjelder for alle. Normal høflighet og evne til å vise hensyn burde være en selvfølge.

Personlig er jeg for øvrig av den mening at en gjest bør være seg ytterligere mer bevisst på oppføre seg ordentlig. Det gjelder innvandrere. Turister. Alle. Også nordmenn i utlandet å gjøre.

For øvrig henstilles det til å unngå bruk av sterke personkarakteristikker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.