Gå til innhold
  • Bli medlem

Innvandrer på Fjelltur ?


Gjest Anonymous

Anbefalte innlegg

I skisporten er det ingen fordel å verken være bygd som en spinkel men utholdende østafrikaner eller en råsterk men lite utholdende vestafrikaner. En må være litt av begge deler slik Europeeren er. Langrenn og skøyter er derfor idrett som er som skapt for oss her i nord. Det er en afroamerikaner som er god på skøyter for tiden. Bra tekknikk og alt det er, men han er ikke suveren.

Det her er vel noe under pari av argumenter; passe tåpelig av en jeg vil tro er en middels nordmann som knapt har satt sine bein i skøyter og henter ut skiene en gang til påske. jeg personlig hater slike såkalte nordmenn som liksom skal være så god i vinteridrett. Vi som tross alt er i marka hver helg, enten på dagstur eller helgetur, synes det mest slitsomme som finnes, er disse ekspertene som kanskje lærte å stå ski som barn og som siden i sitt forkvaklede germanske hode mener å være eksperter når de legger ut på sin ene skitur i året. Disse ser man på lang vei. jeg ble forøvrig tilsnakket av en slik en gang jeg valgte å gå i nordmarka uten ski fordi jeg fant føret for hardt for en sår rygg... spørsmålet var om jeg var utlending og at jeg måtte ha meg vekk fra veien, alt mens snørr og tårer rant etter hans første knekk i første bakke. Vi som er vante fjellfolk setter større pris på ferksingene (enten de er norsking, nordmann med innvandrerforeldre elller selv ny norsk statsborger eller asylsøker) enn disse såkalte ekspertene på 40+ som egetnlig ikke kan noen ting men later som om de kan. ferskingene er lærevillige, tar kontakt, oppfører seg natrulig og respektfullt og tar ingen idiotiske sjangser som drar meg ut i seine nattetimer som letemannskap.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har ikke lest alt som ble skrevet her. Jeg har IKKE lyst å blant for mye hva som er politisk korrekt. Jeg er opprinnelig fra fjerne- Østen. Ærlig talt, alle mine utenlandske venner har lyst å bo i et sted som gjøre at de fortsatt føler at de er i Norge. Jeg har veldig gode venner fra Afrika og andre del av verden, alle er meget godt integrert. De kan ikke tenke seg å bo i et sted som indre-øst i Oslo med 1-2 etnisk norsk elever i et klasserom. Det er feil både for etnisk norsk elever og for elever med innvandrer bakgrunn. Når det gjelder ut i natur, opp på fjellet, synes jeg at det vil være KJEMPE flotte å møte pakistanere eller afrikanere med ski og ryggsekk inni blant. Men jeg vil ikke synes at det er helt ok hvis norsk fjellet en gang blir som indre-øst i Oslo. Jeg savner heller ikke innvandrer opp i fjellet fordi at jeg tenker ikke over på det når jeg er på fjellet. Det har ingenting med rasisme å gjøre. Hvis jeg møter en afrikaner på fjell, så er det veldig hyggelig og morsomt. Hvis ikke, savner ikke dem heller der og da. Jeg synes ikke at det er vanskelig å forstå. Hvor mange fjell turister (både norsk og ikke norsk) tenker over på det når de er på fjellet (Huff, så synd at jeg har ikke møtt en enest pakistanere her. Det er kjedelig!) Ærlig talt, med hånd på hjerte, hvor mange som gjører det? Norge har flott kultur og det skal tas GODT vare på !!! Alle i Norge skal være velkomme hvis de selv ønsker å bli en del av den norske kultur og det norske samfunnet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjøl så er jeg også av dem som blir glad over å se "fjernkulturelle" innvandrere på tur i skauen og fjellet. Det skaper grobunn for en fellesopplevelse at man setter pris på den samme naturen, og jeg tror dette er noe som kunne bringe integreringa framover. Men denne debatten blir lett svart/hvit (også i bokstavelig forstand). Jeg liker ikke så godt politisk korrekthet, og på tross av min egen opplevelse, så har jeg ingen problemer med å forstå Tom's søking tilbake til det "urnorske", og at mange "fjernkulturelle" for noen kan forstyrre opplevelsen. Man trenger på ingen måte være rasist for å kjenne uro over at fremmede skikker og religioner får økende innpass i et såvidt lite samfunn som vårt, og at denne uroen kan bli enda større hvis man ikke kan unnslippe den noen steder. På meg så virker det som om flere har denne uroen enn de som tør å gi uttrykk for det offentlig. Et rasismestempel er ubehagelig for de fleste og altfor lett å sette på folk. Men hvis man ikke tar folks følelser på alvor, kan det nettopp føre til rasisme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Feilen er i religionen - det er en forkvaklet oppfatning av religionen deres, som gjør dem til skrullet!

Unnskyld meg, men hva vet du om religionen? Jeg er en ikke-praktiserende muslim, fra en muslimsk familie, og jeg kan med sikkerhet si at du ikke vet noe om religionen. Du har kun predisposisjoner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som - noen ganger desverre - etnisk nordmann, var det rart å lese noen av innleggene i denne debatten. Denne "Tom", for eksempel, som sier:

Når jeg er på fjellet søker jeg selvfølgelig naturopplevelse, men det er også godt at det er noe bestandig, noe trygt og uendret. Jeg tenker på de første som kom hit, jeg tenker på veiding, setring, gårdsdrift. Jeg tenker på hvordan nordmenn har strevet og tatt til takke med lite, hvordan de har taklet og mestret tøffe naturmessige forutsetninger. Det gjør meg rørt og en smule stolt. Jeg liker ikke at alt dette skal forandres og "glemmes" i løpet av noen tiår grunnet bedrede kommunikasjoner og globalisering. Dersom det ble haugevis av innvandrere i fjellet, anlagt bønnerom på fjellstuene osv. ville jeg ha følt at "verden" var kommet litt for nærme. Jeg ville følt at nettopp noe av det jeg flykter fra når jeg søker roen og tryggheten i naturen, hadde fulgt etter meg.

Tom, det som slår meg er at ordet "jeg" kommer igjen så ofte i innlegget dit. Det er bare du som er viktig, og alt skal være slik du vil ha det. Hva er galt med deg , siden du øyensynlig ikke kan engang tenke på "de som kom hit først", dersom du plutselig for en mørkhudet person på netthinnen din? Du fremstår som selve bildet på den norske egoismen, småligheten, kulturelle usikkerheten og selvgodheten, altså en i den store sammenheng en ufyselig person som først tenker "jeg", så på andre. Og slike personer treffer en mange av oppe i fjellheimen, desverre.

Hva har din frykt for bønnerom på fjellstua med virkeligheten å gjøre? Er det noen som har krevd det? Hvorfor blander du religion inn i dette? Har alle innvandrere samme religion?

Så DU liker ikke den globaliserte verden vi lever i, så da må DU skjermes for det, der DU ønsker å være. Du klarer tydeligvis ikke å tenke deg noe så enkelt som at kanskje en mørkhudet person også kunne tenke seg å komme vekk fra byen av samme grunner som DEG?

Og igjen, hva i all verden har globalisering å gjøre med mørkhudede på fjellet? Fører mørkhudede automatisk med seg noe som forringer DIN naturopplevelse? Så vikler du deg inn i nok en selvmotsigelse når du hyller de som kom hit først.kom hit først... altså de kom ett steds fra. De innvandret. Så, mens du går rørt og sentimental og tenker på de for deg totalt ukjente som kom hit først, så vil du ikke ønske velkommen de som har kommet sist?

Neste gang du drar på sydenferie og beærer stedet med nærværet av din unike norske person, så håper jeg du tar hensyn på stranda, og forsvinner raskest dersom en "innfødt" plutselig står der og vil beundre naturen. Da husker du selvsagt på din opplevelse i fjellheimen her, og skjønner at du faktisk ødelegger vedkommendes opplevelse bare ved ditt nærvær. Og kanskje den "innfødte" frykter for at du vil bygge ett kapell der på stranda..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har i alle år sett på fjellfolk som et rolig og sindig folk.

Men etter å ha lest denne tråden her så begynner jeg å lure?

Dere er jo mere rasistiske en folk flest her i landet.

Jeg vil heller møte en muslim i fjellet enn dere vet jeg !

Thomas Erik

Jeg vil oppfordre deg til å være langt mer konkret. Nøyaktiv HVA mener du er rasistisk. Kan du komme med sitater? Selv vet jeg at jeg er så langt fra rasist som det er mulig å komme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har debatten havnet i DB: http://www.dagbladet.no/nyheter/2006/01/28/456107.html

Hva er problemet med å møte mennesker på tur? Gjensidig respekt er viktig, det er intoleransen som avler vold.

I artikkelen uttaler skiløperen Shahzad Rana:

- At fjellturen blir noe mindre særnorsk av at ikke-vestlige benytter seg av naturen, er helt sprøtt.

Hvorfor er dette sprøtt, Rana? Internasjonale innslag gjør selvsagt Norge mindre norsk og mer internasjonalt. Ikke dermed sagt at alle internasjonale innslag er noe negativt, men at det vanner ut det norske kan man vanskelig bestride.

Videre sier han:

- Vi har noe i Norge som heter allemannsretten.

Det er riktig, og det er hans privilegium å kunne benytte seg av denne retten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjetilk, du har misforstått hele mitt poeng. Mitt poeng er at fjellene i Norge for meg representerer noe urnorsk - det samme gjør den kulturen som er forbundet med gamle tradisjoner, setring, gårdsdrift osv. At det finnes andre folk som bor høyt over havet her i verden er fullstendig irrelevant i forhold til mine poeng. Det blir like misforstått som å si at man ikke kan verne om Oslos særpreg fordi det finnes masse byer ellers i verden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til Johansen:

Ordet ”jeg” forekommer mye nettopp fordi jeg beskriver hvordan JEG føler det i forhold til natur, hverdagsliv og globalisering. Debatten handler om hva hver enkelt av oss føler, ikke om hvorvidt man skal forby noen å oppsøke fjellheimen. Jeg har aldri tatt til orde for at det bør gjøres noe for at innvandrere IKKE skal gå i fjellet, og det har jeg heller ikke sett noen andre gjøre her. Det jeg har sagt er at jeg personlig synes det er behagelig at det ikke er for mange av dem der. At du klarer å hisse deg sånn opp over at jeg ytrer mine meninger finner jeg merkelig.

Så kommer du med en rekke beskyldninger som vitner om en så mangelfull kjennskap til meg som person at det hele blir tragikomisk. For å si det på godt norsk: Du driter deg ut – kraftig. Du mener jeg er representant for norsk egiosme, selvgodhet, kulturell usikkerhet og selvgodhet. Alt dette leder du ut av at jeg synes det er deilig å av og til få fred fra kaos, konflikter og globalisering ved å oppsøke naturen – en ”buffersone” som vår venn fra Sri Lanka i skriver i et annet innlegg. Ganske fascinerende å se hvordan dine psykotiske tankerekker får deg til å fjerne deg fra virkeligheten

” Hva har din frykt for bønnerom på fjellstua med virkeligheten å gjøre? Er det noen som har krevd det? Hvorfor blander du religion inn i dette? Har alle innvandrere samme religion?”

Ja, der hvor mange muslimer ferdes krever de bønnerom. Du ser det allerede mange steder i Oslo. Jeg ser ingen grunn til at ikke det samme vil skje dersom de kommer i stort monn til fjells. Men hvis du hadde kunnet lese ville du sett at det var bønneROP jeg skrev. Jeg vil ikke komme sliten tilbake etter en tur og høre en imam rope om Allah ut av høytalere på fjellstuen. Jeg vet at det ikke er noen stor risiko for at det skal skje med det første, men det er vanlig praksis i muslimske land – dermed blir det også slik her den dagen de er nok folk.

Alle innvandrere har ikke samme religion, men de fleste som kommer til Norge, og som jeg ser på som et problem, tilhører den onde religionen islam – en religion som oppfordrer til vold og undertrykking og diktatoriske styresett. Alt dette er fullstendig uønsket fra min side, og jeg ville helst sett et Norge helt fritt for muslimer.

” Så DU liker ikke den globaliserte verden vi lever i, så da må DU skjermes for det, der DU ønsker å være. Du klarer tydeligvis ikke å tenke deg noe så enkelt som at kanskje en mørkhudet person også kunne tenke seg å komme vekk fra byen av samme grunner som DEG?”

Må jeg skjermes for det? Når har jeg sagt at det skal legges til rette for at jeg skjermes? Det eneste jeg har sagt at jeg synes det er deilig å kunne ”flykte” litt av og til. Det kunne aldri falle meg inn å gjøre noe for å hindre en mørkhudet fra å gå i fjellet. Dessuten har jeg flere ganger understreket at dette dreier seg om kulturforskjeller og ikke hudfarge. Igjen viser du at dine feiltolkninger og din ignoranse leder deg til å trekke fullstendig sinnssvake konklusjoner som gjør at du står igjen som en dåre totalt diskvalifisert for denne debatt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil oppfordre deg til å være langt mer konkret. Nøyaktiv HVA mener du er rasistisk. Kan du komme med sitater? Selv vet jeg at jeg er så langt fra rasist som det er mulig å komme

Tom - du skriver vel ikke noe direkte rasistisk i ordets strengeste forstand. men du uttaler deg konsekvent og konsistent fremmedfiendtlig og ekskluderende.

Det er vanskelig å tolke deg annerledes, Tom. Du viser fryktelig dårlig selvinnsikt når du erklærer at du er så langt fra rasist som det er mulig å komme. Tvertimot, du viser holdninger som kanskje heller er så NÆR det å være rasist - men da altså uten å være det, som du sier - at du sikkert skjønner at flere faktisk tolker deg som rasistisk. Folk som ikke har rasistisk holdning, ville ikke overhodet tenkt over det dersom de hadde møtt mørkhudede på fjellet. Langt mindre startet debatt på internet om det. Mens du viser din primitive frykt gjennom å sause sammen sentimentalitet, religion, globalisering, etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg sitter forøvrig med en litt flau smak i munnen etter den artikkelen i Dagbladet. Journalister skriver som de vil, men nå representerer den artikkelen holdningen til "fjellfolk" i Norge. Nå fikk jeg føle litt hvordan det er å bli dømt som en gruppe, og jeg likte det ikke. Veldig mange innvandrere kjenner det nok på samme måte.

Hehe, hvis du tar en Dagbladet-journalist seriøst skjønner jeg godt at du er flau. Maken til unyansert sosialistblekke skal du lete lenge etter. Kanskje vi blir det nye hatobjektet til Dagbladet, sammen med Bush, Israel og Carl I. Hagen? Blir man fordømt av Dagbladet kan man være sikker på at man har gjort noe riktig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg liker ikke at alt dette skal forandres og "glemmes" i løpet av noen tiår grunnet bedrede kommunikasjoner og globalisering. Dersom det ble haugevis av innvandrere i fjellet, anlagt bønnerom på fjellstuene osv. ville jeg ha følt at "verden" var kommet litt for nærme. Jeg ville følt at nettopp noe av det jeg flykter fra når jeg søker roen og tryggheten i naturen, hadde fulgt etter meg.

bønneROP? det står da vitterlig "anlagt bønneROM på fjellstuene". Man anlegger vel ikke ett ROP i en fjellstue? Selv ikke i Islam, formoder jeg? Beklager mine dårlige leseferdigheter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du, Tom, kan ikke du ta deg en tur på en av de pakistanske (eller indiske, merkelig nok ofte det samme) restaurantene i Oslo? Også kan du smake på noe der og sammenlikne med lutefisk (blærgh!), så kan vi for alvor snakke om å "forringe samfunnet"...

quote]

Ja, det er alltid det samme argumentet man hører fra innvandringsvennlige folk: "De har så god mat". Sorry, men for meg er ikke det god nok grunn til å rasere samfunnet med konflikter og gammeldags religionsutøvelse med tilhørende vold og undertrykking. Maten kunne vi alltids importert, for jeg er enig i at svært mye smaker bedre enn lutefisk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Johansen,

Kan du først definere "rasisme" for meg, og deretter forklare hvilke av mine utsagn som er i nærheten av å falle inn under definisjonen? Lykke til.

Du er bare en venstreradikal taper som roper "rasist!" hver gang noen er uenige med deg og du mangler argumenter. Det er du som maser om hudfarge i denne debatten, ikke jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

...Ganske fascinerende å se hvordan dine (Johansen) psykotiske tankerekker får deg til å fjerne deg fra virkeligheten...

...Ja, der hvor mange muslimer ferdes krever de bønnerom. Du ser det allerede mange steder i Oslo. Jeg ser ingen grunn til at ikke det samme vil skje dersom de kommer i stort monn til fjells. Men hvis du hadde kunnet lese ville du sett at det var bønneROP jeg skrev. Jeg vil ikke komme sliten tilbake etter en tur og høre en imam rope om Allah ut av høytalere på fjellstuen. Jeg vet at det ikke er noen stor risiko for at det skal skje med det første, men det er vanlig praksis i muslimske land – dermed blir det også slik her den dagen de er nok folk...

...

...Alle innvandrere har ikke samme religion, men de fleste som kommer til Norge, og som jeg ser på som et problem, tilhører den onde religionen islam – en religion som oppfordrer til vold og undertrykking og diktatoriske styresett. Alt dette er fullstendig uønsket fra min side, og jeg ville helst sett et Norge helt fritt for muslimer...

Dette fikk meg til å le :) Slik det ser ut er det du som har "psykotiske tankerekker får deg til å fjerne deg fra virkeligheten", Tom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For øvrig veldig hyggelig og interessant at de som viser størst forståelse for mine innlegg blant de nye forummedlemmene i denne tråden, selv er innvandrere. Det burde kanskje være en tankevekker for naive godtroende venstreradikale fjotter av noen nordmenn som kommer hit med sine fordommer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vel en håndfull personer som har holdt liv i denne debatten, og jeg reagerte på artikkelen i Dagbladet. Hel enig med et tidligere innlegg her at man følte seg stigmatisert, men jaggu så patetiske norske medier kan være, da, med overskrift som "nei til muslimer på vidda", og ordbruk som "Debatten raser blant friluftsfolket". Og jeg er litt i tvil om Shahzad Rana hadde lest tråden før Anders H Johansen, i angst for ikke å fylle artikkel-kvoten sin, intervjuet han :)

Det skjer tydligvis ikke så mye i Norge :)

Jens

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En vert som bryr seg skjorta om gjestens høflighet og oppførsel er for meg en svært lite troverdig vert.

du går liksom utifra at generelt er "gjestene" - altså innvandrerne - uhøflige og har dårlig oppførsel. Du har neppe noen gang hatt innvandrere i din nærmeste omgangskrets. Min erfaring er at nordmenn jevnt over oppfører seg mye mer uhøflig enn folk fra ikke-vestlige kulturer. men det er en så naturlig del av vår væremåte at vi ikke skjønner det selv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har selv sett den brautende sigøynergjengen som okkuperer områdene ved Sognsvann hele sommeren igjennom, og jeg kjenner mange nordmenn som misliker deres forsøpling og høylydte fremferd sterkt.

Her du glemt rasist-oppgaven du fikk av meg? Det virker som om du bare klarer å besvare bruddstykker av mine poenger. Et rimelig sikkert tegn på at du sliter her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel, det står der "svart på hvitt" for å si det sånn.

Nei, det gjør ikke det. Du blir nødt til å argumentere. Jeg forstår imidlertid godt at du ikke begir deg ut på det debattmessige selvmord det ville være for deg å forsøke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.