Gå til innhold
henal

Primus eta power ef - stekepanne

Anbefalte innlegg

Vurderer å kjøpe Primus Eta Power EF, men er det noen stekepanner som passer til denne? Altså en som passer i isolasjonsbagen ("trekket")?

 

Noen som har erfaring med dette apparatet og kan anbefale det evnt. ikke anbefale det?

 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vanskelig å finne stekepanner til ETA produktene til Primus, har selv ETA Express, her sitter vindskjermen festet med magneter så den tar jeg bare av når jeg bruker stekepanna. Sjekk med Trangia om de har en stekepanne som kan passe ETA power. Jeg bruker selv 18 cm stekepanna til Trangia. Du kan også send en mail til Primus, de har et opplegg for det på nettsiden. De bruker å være raske og svare. Vær også obs på at ETA serien til Primus utvikler ca. ti ganger så mye kullos som tradisjonelle brennere.Forsvarets forskingsinstitutt har testet dette. En tråd om dette finnes her på forumet. Dette er ikke noe problem hvis en tar hensyn til god ventilasjon, men det er en ting en må være oppmerksom på. Til gjengjeld har ETA serien lavt gassforbruk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har spurt Primus om dette selv i sommer og fikk følgende svar. Det er litt pussig at JanRH har fått den samme pannen som de påstår ikke passer til å passe.

 

Du kan kjøpe et Eta Power sett der du får vindskjerm, kjele og brenner i ett.

Kaffekjele kan du kjøpe separat og den går oppi kjelen 1,8 l.

Stekepanne må du kjøpe separat, men denne vil ikke passe inn i settet. Alle har håndtak integrert.

 

Eta Power brenner 804 gr: http://www.primusshop.no/primus-eta-power-new-p-2834-c-145.aspx

Litech kaffekjele 0,9 l 178 gr: http://www.primusshop.no/primus-litech-coffeetea-kettle-09-l-p-644-c-150.aspx (finnes i 1,5 l 210 gr)

Litech stekepanne 267 gr: http://www.primusshop.no/primus-litech-frying-pan-stekepanne-p-2833-c-150.aspx (dessverre tomme)

 

Håper dette var til hjelp!

 

Mvh

 

Asgeir Linberg

Kundeservice Primusshop

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Turlyst

Jeg har igjen montert sammen kokesettet, og har følgende svar:

 

- det går fint å plassere stekepanna i vindskjermen under bruk

- å pakke sammen er verre, men det går dersom plastlokket ikke ligger i transportveske. Vindskjerm, kjele, plastbolle og stekepanne går med et nødskrik. I tillegg til brenner, tenner og andre ting man ønsker å ha i kjelen under transport. Det er trangt i høyden

 

Det siste strekpunktet kan knekke glidelåsen på sikt da det er trangt. Mitt sett har visst nok 1.8 liter kjele, men den er bare 1.5liter. Jeg skjønner Primus sitt svar her.

Endret av Turlyst

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

vet det er gammen tråd men jeg kjøpte akk en Primus ETA Power EF fra gmax, nyeste modell, og hadde fra før en Primus LiTech Frying Pan men det passer ikke sammen, panna står veldig ustøtt.

Jeg juger! testa akkurat . hadde glemt og vippe ut støttene .

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Truls Bjerkmo
   Jeg kjøpte nettopp en splitter ny Optimus Polaris Optifuel. 
   Første gang jeg startet den brukte jeg parfin (Shell Premium til oljefyr). Etter god forvarming ville den ikke gi enn konstant blå flamme, bare gul og lite varm flamme. Jeg prøvde så med Diesel, til akkurat samme resultat. Derimot gir brenneren en fin og blå flamme ved bruk av gass. 
   Jeg har ikke brukt lyddemper på brenneren.
   Som relativt ny i primusmiljøet, sitter jeg nå fast. Jeg vil sette pris på all hjelp til feilsøking.
   (Kan legge ved video om ønskelig.)
         -Truls
    
  • Av fightingfalcon
   Hei! Jeg undrer meg litt angående bruk av bensinbrenner/gassbrenner i telt. Hvordan har dere «reglene» for brenning av bensin/gass i teltet? Jeg har tidligere brukt både bensin og gass i teltet, men har alltid vært litt skeptisk til sikkerheten rundt riktig lufting osv. Når jeg har brukt bensinbrenner har jeg alltid hatt alle tre ventilene i mitt helsporttelt på vidt gap, ofte har jeg faktisk hatt døra åpen også.(kanskje litt i overkant nevrotisk). Når jeg ser bilder av folk som sitter å brenner i teltet så er jeg nysgjerrig på hvordan dere utfører dette i praksis og om dere føler sikkerheten er i høysetet. Jeg tenker blant annet på de som er på vinterturer som fyrer for å ha varme i teltet. Hvor mye lufter man mtp å samtidig beholde varme i teltet?  Jeg er klar over basics som å ikke sovne med brenneren på, og at om man blir trøtt/svimmel eller tung i hodet så må man få lufta seg. I tillegg har jeg lest at bruk av varmeveksler på kasserollen under snøsmelting fører til ufullstendig forbrenning og mer kullos.
   setter stor pris på delte erfaringer og tips!
  • Av anders panders
   No før vinteren rensa eg og skrudde litt på Trangia X2 multifuel brennaren min, og klønete som eg er klarte eg å miste mutteren som halde brennernåla, eller "spindelen" på plass. Brennaren funkar fint uten, men eg tør ikkje lenger ha den inne i teltet pga frykt for bensinlekasje. Etter å ha finkjemma internett for reservedelar, har eg enda ikkje funne noko informasjon på akkurat denne mutteren.
   Men, X2 er jo i grunn berre ein Primus Omnifuel som har blitt modifisert til å passe ein Trangia. Og sida spindelen på X2 er der ventilen er på ein Omnifuel, burde det ikkje da vere mogleg å bruke ein Omnifuel ventil i X2 brennaren? Da får eg jo også fordelen av å ha to ventiler på brennaren min, som berre er bra.
   So det eg lurar på er:
   Kvar kan eg finne ein ny mutter til X2 spindelen?
   Kva er dimensjonane på X2 spindel-mutteren, so eg kan evt laga ein ny ein sjølv?
   om det er mogleg å bruke ein Omnifuel ventil i X2, kva for ein Omnifuel burde ventilen vere frå?
  • Av Memento mori
   Leste i lokalavisa om uhell med stormkjøkken på fjorda i Oa.no, samme artikkel står i Ringblad 
   siterer det viktigste:
   "De hadde padlet utover på Fjorda og slått leir like ved vannkanten. De brukte stormkjøkken til å lage mat, og det hadde gått tomt for rødsprit i koppen. De skulle bare etterfylle..."
   De lagde mat, og brenneren gikk tom. De skulle etterfylle når uhellet skjedde. 
   Syns personlig at rødspritbrennere er mye mere skummelt enn bensin. Virker som det skjer mere uhell med rødsprit, selv om jeg ikke kan dokumentere det. 
   Det ser ut til at det ikke ble store varige skader, takket være at di hoppet i vannet. 
   20-20 regelen
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.