Gå til innhold
  • Bli medlem

Hund på DNT-hytter


grethe

Anbefalte innlegg

Biltrafikk er litt mer samfunnsnyttig enn hundehold i fjellet, din klossmajor av en debattant. Da tåler man flere ulemper. Av og til lurer jeg på om du seriøst tror at sammenligningene dine er gode.

Er det hundehold i fjellet du debatterer nå da... 8)

Jeg må takke for komplementet, ikke alle som får det av en abbdisert konge.

Ditt argument var så dårlig at jeg gjorde den sammenligningen (skjønte du ikke smilet.. :D ).

... Våkn opp og innse at mange mennesker ikke liker hunder, de er redde for hunder, de er allergiske mot hunder, de er drittlei av arrogante hundeeiere, de er drittlei av å gå i sikksakk mellom hundedritt, de er drittlei av hunder som sloss, de er drittleie av hunder som bråker om natta, de er drittlei av hunder som hopper opp på dem mens den retarderte eieren har null kontroll og bare sier "den er så snill, så".

Snakk for deg selv, jeg tror at de aller fleste liker hunder.

Noen er redde store hunder.

Ja, der finnes arrogante hundeeiere, derfor skrev jeg tidligere at det bør settes større krav til de som eier hund.

Hunder sover for det meste om natta, mange også om dagen.

Dressur av hund er viktig ja, siste hunden jeg klappet kom logrende bort til meg. Kan ikke akkurat si at den hoppet opp etter meg, den bjeffet heller ikke. Det var forresten enn middels stor hund med skulderhøyde på rundt halvmetern. Og jeg var IKKE redd... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
  • Svar 119
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

Hvorfor virker du så sinna og bitter hvis det ikke er noen slagkraft i mine sannheter om hunder? Du har ikke hatt et eneste argument i denne debatten - bare løse påstander om angivelige vellykkede hundehytter. Håper dine elever klarer å utvikle seg utover ditt nivå. Nei, du får heller holde deg til nerdereiret Villtur, og ikke komme her med ditt tispeglam.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er skikkelig sinna og fryktelig bitter synes Tom. Han er usedvanlig flink til å tolke sinnstemninger. Jeg er nesten like imponert over denne innlevelsen hans som han er til å dra frem ufattelige gode personkarakteristikker i hytt og pine. Det er ikke ofte jeg er liten, bestemor, sutrende kjærring, sinna og bitter på en gang 8):) Ut fra språkbruken til Tom så synes jeg i grunn at han snakker mer om seg selv enn om meg. Men det får så være. :D;)

Jeg mener DNT bør gjøre noe for å tilrettelegge for hund der det er praktisk mulig og jeg er overbevist om at det kan gjøres uten vesentlig ulempe hverken hunderedde eller allergikere og viser til at det er gjort en god del plasser allerede. Tom er uenig i det fordi han jevnt over synes bikkjer og bikkje-eiere er noe herk og en pest og en plage.

Uansett hva det argumenteres med vil det ikke bli noen enighet her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden denne tråden ble helt uoversiktlig har jeg sakset sammen en liten oppsummering av innleggene som holder seg til saken om hvor det er kurant/ikke kurant å ha med seg hund:

Sylane: Godt tilrettelagte forhold

Trondheim Turistforening har løst problemet i hyttene sine - også i Dovrefjell - uten problemer. Helt ideelt i Gammalsetra, hvor en bu er avsat som bikkjebu - kunne kanskje være 2 om mange hundeeiere kommer samtidig. Dindalsbu har rommet rett ved inngangen som bikkjerom, slik at hunden ikke kommer inn i selve hytten.

Troms: Mange hytter har to hytter hvor den eldste hytta tillater hund, spesielt vinterstid.

VAKKERSTØYLEN BRØNNHUSET 2 KØYER/2 HUNDER

PYTTBUA PR.D.D. KJELLER MED MADRASS + 2 TELT

PLANLEGGER Å SETTE I STAND STEINBUA I 2006

VELTDALSHYTTA NAUSTET 2 KØYER

DANSKEHYTTA HUNDEHUS 2 KØYER/2 HUNDER

REINDALSETER 2 HUNDEHUS UTENFOR ANNEKSET BRUDESUITEN, 2 KØYER/2 HUNDER

KALDHUSSETER PLANLEGGER Å SETTE I STAND UTHUSET OG LEGGE TIL RETTE FOR HUND/HERRE (2005)

TJØNNEBU I KJELLER PÅ MADRASS BÅDE FOR HUND/HERRE

PATCHELLHYTTA PR.D.D VEDSKJUL FOR HUND

EVT. LAVVO

VELLESETER ANBEFALES Å TA MED TELT.

RUNDE FYR UTHUSET (SAMME BYGGET SOM DOA OG PAPIRDUNKEN,BILDE AV HUND PÅ GLASSET PÅ DØRA) DNT-LÅS. DET ER MERKA HVILKET ROM SOM SKAL BRUKES.

På Hardangervidda har jeg sett at hunder kunne overnatte innendørs i bur på Rauhelleren (i trappehuset) og på Heinseter (ved doen). På Mårbu måtte de ligge ute.

På Finse kan du bo i skistallen på en madrass med bikkja, fungerer finfint selv om det jo kan bli litt lite søvn når drita fulle folk ramler inn fra hotellet og går feil om natta.

På Røvollen, selbetjent, er det to hytter. Der kan man bo i den ene hytta hvis det er OK for alle andre som bor der, den andre hytta er det forbudt med hund. Hvis det ikke er OK i den andre hytta får man krysse fingrene for at det ikke er flere med hund og stappe seg inn i vedskjulet hvis det ikke er okkupert av en annen hundeeier. Da lønner det seg å være lavere enn 165 for å ikke lukke opp døren med beina når du strekker dem ut... Men det er jo kanskje like greit. Så slipper man å slite med soveavdelingen som stinket skikkelig piss og var full av snorkere.

Svukuriset har egne hytter/stabbur hvor det er lov med hund.

Langen Fjellstue samarbeider med DNT og tillater hund i hyttene.

Raggsteindalen samarbeider med DNT og tillater hund på rom.

Geiteryggen: skygg banen eller bo langt unna i telt, han som driver stedet er totalt uspiselig. Og det gjelder vel generelt sett samme om man skal dit med eller uten hund.

Hilsen en annen bestemor som er medlem i nerdegjengen Villtur, tidligere røyker, nå hundeeier. May I burn in hell...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var jammen et konstruktiv innlegg!!

Det er vel også lov å ta hunden inn en del flere plasser i vedsskjul/dohytta/søppelbua. Dette anbefales av DNT.

Og det er både lov og praksis å ha hunden med på flere plasser i gamle hytta og hundeforbudd i nye hytten f.ex .Vetåbua i Ringebufjellet. Det står på døra!

Utbredt praksis å ha hunden i sikringsbua på Høgvard (Norefjell) og flere andre sikringsbuer om ikke autorisert av DNT.

Jeg referer her til egne observasjoner - ikke hunden min faktisk- hvor ingen har sagt annet enn det var OK.

Mange hytter har samme planløsning som Dinndalshytta og denne løsningen bør være akseptabel for alle parter.

Gammelseter (Dovre) løsningen med egen bikkjebu er helt super.

Hilsen Elgen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Hei!

Kanskje ingen som følger med på denne lenger, men jeg legger til litt info.

Polecyen til DNT Oslo og Omegn er listet opp før. Noen andre lokalforeninger har kommet lengre enn oss og ved bygging tatt bedre hensyn til hundeeiere. Som nevnt Trondhjem Tf. (bl.a. Sylan og Trollheimen) og Kongsberg Tf (Blefjell og noen i Skrim). Ved nybygging o ombygging vil vi også få bedre tilbud.

Noe nytt er at det nå er hundebur på de fleste av våre hytter. Våre områder er bl.a. Hardangervidda, Skarvheimen, Jotunheimen, Huldreheimen, Rondane, Femunden og Dovre. På selvbetjente hytter er buret i sikringsbua. Da ikke i oppholdsrommet men i inngangen/vedsjul. Altså ikke oppvarmet rom. Kan bli litt lunk ettersom man fyrer i rommet ved siden av. Om hunden er vant til å ligge for seg selv og om vinteren evnt med dekken og sovepose går dette utmerket. De fleste slapper greit av etter en bra tur.

Dette vet du best selv som hundeeier. Er du vant til å ha hunden i senga er kanskje ikke våre hytter tingen.

Se info i http://www.turistforeningen.no/turplanlegger/ om det finnes en sikringsbu på hytta du skal til.

På betjente hytter har de fleste bestyrerne hold av egne rom hvor man kan ta med hunden inn på soverommet. Dette fungerer nå bra ettersom man stort sett kan bestille plass også for en natt. Ta kontak med hytta for å betille plass.

Desverre har ikke alle respekt for reglene og av uvitenhet tror det er greit å vaske ut etter at hunden har vært på fellesrom. Det kan bli tragisk når man f.eks har et barn med hyperalergi. Støv er som dere sier ikke det samme :lol:

Jeg har oftest med meg to hunder selv. Har med meg et lett telt som jeg kan ha de i om det ikke går å ha de inne.

Da må man gjøre en jobb med hunden fra de er valper så de er vant til det. Gret for meg også å ha teltet som ekstra sikkerhet om vinteren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei alle sammen

Denne festlige debatten ser ut til å ha dabbet av men jeg hiver meg innpå.

I årevis har jeg vært DNT-medlem og opplevd snorkende mannfolk, unger som nyser på frokostbuffeten, unger som skriker og hyler i gangene, småfulle gitarspillende kjerringer, vennegjenger som praktiserer falsk allsang i peisestua, skuterkjøring, bilkjøring, søppel og dritt og mye mye annet som jeg egentlig ikke setter så stor pris på. Likevel klarer jeg ikke irritere meg så fryktelig over dette for jeg har innsett at noen folk er slik. Jeg ser ingen grunn til at de de skal få meg sur og ødelegge en ellers fin fjelltur når jeg selv har valgt å ferdes der jeg risikerer å møte andre med andre vaner enn meg selv. Jeg plukker søppel og forsøker etter beste evne å finne ei brødskive uten ungesnørr på, og har egentlig hatt det helt fint på tur. Helt til jeg fikk meg hund. Da oppdaget jeg at dyr ikke hører hjemme i fjellet. Så nå overnatter jeg på private hytter eller i telt og på de få DNT-hyttene hvor vi hundeeiere fortsatt blir tatt i mot på en hyggelig måte. Men jeg reflekterer i blant over hvor utrolig intolerante enkelte kan bli. Jeg trøster meg med at de sikkert iriiterer seg over en hel haug andre ting også slik at enhver tur blir helt jævlig for dem. Selv er jeg hensynsfull nesten til det selvutslettende når jeg ferdes ute blant folk, men dessverre lærte jeg å bli glad i alle slags dyr allerede som barn. Dette har jeg aldri klart å venne meg av med, og derfor har jeg hund. Så jeg må bare si unskyld, unnskyld, unnskyld til alle dere som ikke liker hunder. Jeg skal som vanlig gå minst fem meter ut av stien om jeg møter noen av dere, bare si ifra hvis det ikke er nok. Jeg vil nødig være til sjenanse.

Forresten: Takk til de som har gitt noen gode tips om hytter som er tilrettelagt for hund. Mulig jeg prøver en DNT-hytte igjen med tid og stunder.

GOD TUR til alle!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I årevis har jeg vært DNT-medlem og opplevd snorkende mannfolk, unger som nyser på frokostbuffeten, unger som skriker og hyler i gangene, småfulle gitarspillende kjerringer, vennegjenger som praktiserer falsk allsang i peisestua, skuterkjøring, bilkjøring, søppel og dritt og mye mye annet som jeg egentlig ikke setter så stor pris på.

Gode argumenter for å styre unna DNT-hyttene dette, ja. Hvis vi hadde fått masse bikkjer inn der i tillegg hadde kaoset vært komplett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...
Det største handikappet er å ikke ha hund, og måtte forholde seg til de ekle ekskrementene og den atale oppførselen til disse gyselige dyrene dere går der og drar på med stramt rep rundt halsen. Røykere og hundeeiere har det med å klage over at de ikke får lov til å plage skikkelige folk som avstår fra sådan primitiv opptreden. Det er ganske utrolig...

Helt enig!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Geiteryggen: skygg banen eller bo langt unna i telt, han som driver stedet er totalt uspiselig. Og det gjelder vel generelt sett samme om man skal dit med eller uten hund.

Ditt innlegg var jo relativt saklig inntil denne kom.. Jeg fostår at samen Jan Eira som driver Geiteryggen kan bli litt kraftig kost for byfruer på fjelltur... Han behandler folk ulikt, alt ettersom folk oppfører seg når man kommer dit..

De tilbyr forøvrig at hunder kan sove innendørs, men ikke på noen sovesaler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

JA, det er HELT riktig som endel sier her, at hundeeiere kan være totalt blotta for respekt for andre mennesker. MEN det gjelder jaggu ikke alle! Jeg mener jeg har såpass kjennskap til min egen hund, at jeg hadde latt være å bo på hytter eller lignende, når det er fler som skal være der. Er det en hytte for 2-3 personer, og tillatt med hund, er alt greit. Men så fort noen sier at de ikke vil ha hunden i nærheten, (stort sett så spør man, hvis man har nogenlunde folkeskikk), så tar jeg jo med meg bikkja vekk! Hva slags grunner de har for å ikke ønske at hunden min skal være i nærheten av dem er totalt likegyldig, jeg respekterer folk, og finner da andre løsninger.

Enig i at det burde være muligheter for hundeeiere å ha med seg hunden på tur, også når man skal overnatte i hytter og sånt. Men det skal ikke så mange kroner til, om noen, for å tilrettelegge for ALLE friluftsentusiaster! Selv de som foretrekker å ha hunden ved sin side om natta, og selv de som er tverre og burde overnatte minst 10 mil fra andre mennesker. :oops: Folk er forskjellige, sånn er det bare, og det må alle respektere! Folkeskikk blir et viktig stikkord i hele denne tråden. Noen må lære, andre her kan lære bort! Godt folk har meninger, det er det som skaper debatt. Men folkeskikk må alle ha, det mangler det endel på...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg løp nærmest hver dag med min hund og han opplevde ofte å bli angrepet av hunder som eieren ikke hadde kontroll på. Når man løper så blir man sett på som truende av andre hunder, derfor så mange konfrontasjoner. Hundeeiere er som oftest røykere og egoister.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er enig der ja. Faller nok litt utenom kategoriene du viser til, men de fleste hundeeiere jeg kjenner er faktisk røykere. Og noen av de igjen svært egoistiske. Men ikke alle. Og alldeles ikke meg selv. Jeg blir farlig sint om det er noen med løs hund som ikke har kontroll kommer vår vei. Spesiellt når det er båndtvang, da har man jo mulighet til å anmelde også. Av prinsipp, og sikkert fordi jeg har en mor som er livredd hunder, har jeg alltid min hund i bånd. Har et sted hvor jeg har han løs, på skytebanen vår når vi er helt alene. Der er jeg rimelig sikker på det ikke finns turgåere. Kommer det noen, er det rett i bånd eller i bilen. Jeg og min hund skal aldri være til hindring for andre. Jeg er også ganske streng i forhold til hvem som får hilse på min hund, og hvordan de gjør det. Jeg er av den oppfatning at folk SKAL spørre før man hilser på andre sine hunder. Selvsagt skjer ikke dette, spesielt med unger, da holder jeg heller hunden min unna, (i bil eller andre steder) så han får være i fred! Det er ikke værre enn det altså.

Så min konklusjon er at det finnes mye rare folk, som tror de vet altfor mye mer enn de egentlig gjør. Både med og uten hund!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.