Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvordan håndheve hundeforbudet på hyttene til STF?


REJOHN

Anbefalte innlegg

Vel, da strides de lærde. Min spesialist mener det ikke har noen hensikt å begynne før 3-4 dager før sesongen, det samme sier astma- og allergiforbundet. I år var jeg faktisk heldig og var ikke veldig plaget. Da tok jeg pille de dagene som var ille og de virket samme dag. Det er noe helt annet med de gamle medisinene, men jeg regner ikke med at du får de fortsatt. Min søster er allergisk mot veps og hennes spesialist sa hun skulle ta to allergitabletter dersom hun ble stukket. Man får ikke en slik beskjed dersom tablettene må tas mange mnd i forveien. Og nei, en tablett alene er ikke nok, men jo, de fleste vil klare seg helt fint med vanlige allergimedisiner som du uansett bør ha med dersom du er allergisk.

 

Jason Ndure....er du seriøs? Sammenligner du toppidretsutøvere med den vanlige mann i gata. Disse menneskene er slitne bare de er litt tette i det ene nesebordet. De er avhengig av å være på et nivå som vi andre ikke kan forestille oss. Når de er slitne så er de fortsatt i veldig mye bedre form enn deg og meg. Men når det er snakk om så små marginer så kan du ikke være litt tett i nesa. Vi andre kan senke tempoet en liten smule, det kan ikke toppidretsutøverene.

 

Men for faen, hvor mange ganger må jeg si det. Jo, det skal tas hensyn til hundeallergikere, men det kan gjerne tas hensyn til hundeeiere også. Og nei, du har ikke sagt et ord om vasking. Men det er så mange som har et generelt hat mot hundeeiere at det virker som det er om å gjøre å surne til mest mulig for dem, uten å engang streife tanken at kanskje denne hunden har en litt større verdi for eieren enn man klarer se for seg. Så skal man kjempe så hardt i mot hunder, mens enkle ting som burde være en selvfølge, som f.eks. støvtørking, det er ikke så viktig for det går ikke utover de forhatte hundeeierene. Men jeg kan jo stille spørsmålet tilbake: Fordi det ikke tas nok hensyn til hundeallergikere så skal man ikke ta hensyn til støvallergikere? Jeg syns nå det tas nok hensyn til hundeallergikerer jeg da. Og det er fint det. Jeg har aldri påstått noe annet.

 

 

 

Jeg har da ikke truet noen, ikke kommer jeg med falske beskyldninger slik du gjør heller. Og ikke blander jeg en annen tråd, eller meninger du skulle ha om et annet tema, inn i alle andre tråder. Ikke er jeg automatisk imot alt du sier fordi jeg ikke er enig med deg i alt og jeg har ikke et stort behov for å hate deg og alle andre bønder fordi jeg syns noen har handlet feil. Din oppførsel er mer truende og hetsende enn noen annen her. Du sitter med et så enormt hat at det er på grensa til skremmende.

 

Ohh..her var det personkarakteristikker så det holder. Men jeg skal ikke rapportere det. Så slapp av. Har ikke heller oppfattet at du har hverken truet noen eller skikanert noen. Så vidt jeg har lest da. Med unntak av replikken overnfor da, men vi lar den ligge. 

Når jeg forteller om mine sympatier, så er det akkurat det saken gjelder. Hvis noen blir truet, slik trådstarter ble, så ligger sympatien der. Hvis noen truer , slik hundeieren denne tråden startet med gjorde, så ligger ikke sympatien min der. Så får andre avgjøre hvor sympatien deres er , med de aggressive og truende , eller med de som blir utsatt for det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Endel mennesker her har ekstremt tungt for å lese og jeg er dritt lei av å gjentatte ganger måtte forklare, tydeligvis for lukkede øyne. Så nå tar jeg det en siste gang før jeg forlater denne tråden. JEG HAR ALDRI SAGT AT HUNDENE SKAL HA FRI TILGANG OVERALT. DET JEG HAR SAGT ER AT JEG FORSTÅR GODT AT DE IKKE KAN VÆRE I STUR OG SOVEROM, MEN AT DET HADDE VÆRT FINT MED TILRETTELEGGING!!!!!!!!!!!!!!!!! Håper det er forstått nå. Videre vil jeg si at det denne tråden har lært meg er at det er enormt mange mennesker som bærer på mye hat. Spesielt mot hundeeiere. Kommentarer som "Skulle STF bestemme seg for å tilrettelegge for hund (Gud forbyde) vil jeg selvsagt lojalt følge opp dette." og "De er verre.Og du beviser det. Denne fortreffelige indignasjonen som kommer fra deg når noen mener at dere skal/kan ta hensyn til andre levner ingen tvil." (og jeg jo gjentatte ganger har skrevet det som står med store bokstaver her). "Du får aldrig en hundeeiger til å forstå hvordan allergi er." "Og beklagar å seie det, men det er ein del gjennomrotne eple i bikkjefolkkurven..." viser dette hatet. Det er helt sikkert flere setninger i denne tråden, men det var de jeg fant fort.

De som ikke hater hundeeiere klarer forstå at det finnes like mange rottne epler blandt alle folk, at man faktisk kan ha allergi selv om man har hund og vite utmerket godt hvordan det er, og vi mener ikke at gud burde forby en tilrettelegging, samme hva som skulle tilrettelegges.

De som vil kan lese mitt første innlegg en gang til og ta en ny vurdering. Resten lar være, antar at dere er såpass besatte på at jeg ikke bryr meg om allergikere (er allergisk selv) og kun er opptatt av hund. Vel....etter å ha lest hvor utrolig motbydelig det går an å være så har jeg ikke kommet nærmere menneskeheten, men går heller og gir hunden min en klem. Han kjefter ihvertfall ikke på meg, han forstår hva jeg mener og prøver ikke å tolke det på en slik måte at han kan få slengt ut av seg mest mulig dritt.

 

Og til TS, mitt beste råd er at hunder forbys på alle DNT hytter og at dette kommer tydelig fram på nettsidene deres. På den måten vanker det ingen tvil om hva som er lov og ikke.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner ikke hvorfor disse trådene skal skli over til å bli så ukoselige.  Har skummet lett igjennom dette og velger å svare på trådstarters første spørsmål. 

 

Det er nok som sikkert er nevnt noen steder veldig viktig med god informasjon, som når brukerne av hytta før de går ut på tur.  Det bør minimum være god informasjon på nettsidene, men gjerne også ved de vanligste parkeringsplasser i området.  God skilting på hytta og avdelingens regelverk liggende tilgjengelig på hytta er vell heller ikke dumt.

Nå tror jeg ikke trådstarter har forbrudt seg her men det er selvfølgelig viktig hvordan man ordlegger seg når man konfronterer de som ikke finner ut av dette på egenhånd. Man må være høflig men bestemt slik at man ikke gir noe rom for tolkninger.

 

Om hyttereglene ikke overholdes så kan man vel strengt tatt anmelde personen for å trenge seg inn eventuelt ordensforstyrrelse? Veit ikke hvordan det stiller seg lovmessig men så lenge det er en hyttevakt tilstede som instruerer i forhold til bruk av hytta burde det være greit, om hytte er uten representanter fra foreningen så bør det være ett godt synlig regelverk oppslått på hytta. Skader ikke med ei linje om at brudd på ordensreglene vil bli anmeldt også.   Problemet blir vell at det vil skje lite med dette i politiets arbeid og det vil ta mye tid.  Det enkleste vil vell være å gjøre som hoteller for eks gjør om noen røyker på rommet, ta ekstra betalt for vasking.  Veit ikke hva prisen på det ligger på men 1000-1500kr er vell ikke urimelig.  Dette er jo også penger som bør tilfalle hyttevakta da det er ekstraarbeid utenom det som kan forventes at vakta skal gjøre. 

  

Så til de som måtte være uenig i reglene. Det er faktisk frivillig å være medlem og benytte seg av hyttene og det er heller ingen menneskerett å ha hund og ha med denne overalt. Man må finne seg i noen begrensninger i livet om man velger å ha hund.  Eierne av hytta har sine grunner til å ikke tillate hund inne på hytta og da er det vår plikt å respektere disse reglene uansett hvilken begrunnelse de måtte ha.    

Selv om "du" mener det er helt uproblematisk å komme på besøk til meg med en elefant så er det ikke sikkert jeg synes det... For å sette det på spissen.   

 

Den beste måten å få bedre tilrettelegging er å engasjere seg, delta på møter og sett dagsorden. Det er sikkert ikke enkelt å få gjennomslag i første omgang om det allerede sitter ett styre med klart flertall i mot. Men det skulle ikke forundre meg om man fikk lov til å gjøre enkelte tiltak om man klarte å tromme sammen til en liten dugnad for eks.     

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Vel , slik langt til fjells alene som håndhever av regler er det nok desverre den sterkestes rett som gjelder. Minner meg om min svigerinne som etter at hun skaffet seg en golden retriever , som hun syntes det ble begått ett overgrep mot , å måtte ha i bånd. Hun betrodde meg en gang " jeg er aldri blitt så utskjelt av folk jeg ikke kjenner, etter at jeg skaffet meg hunden". Lei seg for dette var hun også. Hunden var jo verdens snilleste den, sprang etter unger til han løp de overende, hoppet på turgåere for å hilse med sølelabbene sine, og lagde hekkan med de hundene som slumpet på å være i bånd. Og hun skjønte ikke hvorfor folk ble sure. Og jeg gadd ikke å prøve en gang å forklare. For er det en ting hundefolk ikke vil høre, så er det råd om hundehold. Og desverre ser det ut til at de fleste hundefolk mener at velværet til hundene deres er mye viktigere enn velværet til folkene rundt dem. Og oppfatter de at det er konflikter , så forventer/forlanger de at det er " de andre" som må tilpasse seg. Aldri dem selv. Det finnes hundeeiere som kan ta hensyn til andre, men de er ikke i flertall frykter jeg...

Jag tror att de flesta hundägare tar hänsyn, men de märks inte på samma sätt, medan de som inte tar ansvar på samma sätt stör de runt sig på ett väldigt märkbart sätt.

Jag har själv hund, den får inte hälsa på främmande människor eller hundar, oavsett om hon går lös eller i band. Jag blir också irriterad över hänsynslösa hundägare av och till, men upplever de flesta som ansvarstagande och hänsynsfulla.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er det altså feil det som hevdes i tittelen på denne tråden. Godt å vite, selv om disse hyttene er langt fra mitt område

 

Det stemmer, jeg tror nok STF er like glad i hund som alle andre turistforeninger. Men i denne tråden er vel meningen å ta opp det faktum at det er hundeforbud inne i selve hyttene på Blåfjellenden, og hvordan man kan håndheve dette forbudet. (Men man kan jo ha hunden i skuten, slik det står i tråden.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.