Gå til innhold
  • Bli medlem

Hva er det viktigste - du har glemt?


Frilufta

Anbefalte innlegg

Annonse
  • 4 uker senere...

Har glömt ryggsäcken när jag skulle ut på en kombinerad paddling/vandringstur. Fick improvisera en bärmes av träpinnar, hyssing och ett spännband jag hade i bilen, själva säcken var en svart söppelsäck.

Det blev en helt ok ryggsäck som jag bar i två dagar (en övernattning).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stanga på lavvotur, langt undertøy på tur i januar i indre Troms, tatt med feil sovepose.. Ble bra paff når jeg dro ut en en meter lang sovepose med klovner på, og ikke den Alta-posen jeg trodde lå i det trekket. Ellers alt det vanlige; fyrtøy, hodelykt, drivstoff, kart, hansker osv.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Heriks fremhevet denne emne
  • 6 måneder senere...

Var litt kjapp i sportsbutikken på vei til fjellet og raska med meg feil gassboks, en sånn uten gjenger. Dette var solo-tur med påskuddet «lese til eksamen». Vel oppe på Lifjell utpå ettermiddagen ble tabben oppdaga. Heldigvis lå speidernes gapahuk ikke så lang unna, og jeg dro dit i håp om å finne noe brukbart - ved eller noe. Det lå en pakke med mygg-fakkel der som jeg lånte. Det tok lang tid å få kok på vannet, og alt smakte sitrus.

 

På en helgetur på Lifjell med ei venninne hadde jeg klart å ta med tom fyrstikkeske. Vi var et godt stykke inne på fjellet og litt fortvila. Pleier alltid ha filmboks i reserve, eller lighter, men fant ingenting. Heldigvis fant vi 7 stk i førstehjelpssettet, og det holdt akkurat for de to døgna. Aldri fyrt opp brenneren med så stor konsentrasjon før.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 dagers padletur gjennom Nordmarka med en kompis. En bil i hver ende av ruta.
Fant ut på slutten at jeg hadde lagt igjen nøkkelen til bil B i bil A.
Heldigvis kom søstern med reservenøkkel.
På den turen presterte jeg også å legge igjen fiskestanga mi på en øy. Etter ymse trilling bæring av kanoen og nesten fremme ved bilen fant jeg det ut.

En annen gang var vi et godt stykke inn i fjellet i Lærdalen uten dekning. Parkerte bilen og gikk innover. Da vi kom tilbake til bilen 3 dager senere fant vi ut at vi hadde latt lysene stå på. Batteriet var flatt.


Bruker alltid excel ark med liste over tingene jeg må ha med. Så merker jeg cellene i arket ettersom jeg legger det ned i sekken.
Gjør jeg ikke det så glemmer jeg noe, garantert.

Endret av Pinealforest
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skistavar og fellar på skitur, brenner på langtur, åre på padletur, liggeunderlag og sovepose, skalljakke på vintertur, gass og bensin, skisko, heile den ferdigpakka ryggsekken, mat som skal ligge kaldt/frossent til avgang, klatresele på klatretur m.m. 

You name it, det meste har eg prestert å legge att, heime eller på tog/buss. 

  • Hehe 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har egentlig aldri glemt noe viktig, satt igjen stangen til tipi teltet på en padletur med 1 overnatting en gang, men det ble løst med en padleåre og noen steiner. Kunne egentlig klart meg i lang tid uten den stangen, hadde holdt å spikke en stokk og tatt den med videre, fordelen med telt med kun en stang i senter som ikke skal tres gjennom en tynn hylse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tog inn til Sandvika for å bli plukka opp der av bil for tur vidare til Tyin og langhelg med toppturer.

Stod og fraus i sur vind på togstasjonen i Sandvika, og fant da ut at skalljakka var gløymt igjen heime..

Det resulterte i kjapp spasertur bort og inn på Sandvika Storsenter med sekk, bag og ski. Kom ut med ei knall skalljakke Frå Piteraq, og rakk tilbake togstasjoen før dei andre med bil ankom.

Det blei ein fin men dyr tur! 😂

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 timer siden, Marius Engelsen skrev:

Jeg holdt på å glemme de nye randoskiene mine på parkeringen etter skitur. Så de i speilet på vei ut/hjem 😂

Jeg glemte skiene som stod støttet opp mot bilen etter endt skidag. Lyden av lakk som skrelles av bildøren ble en påminnelse, så jeg kjørte bare en meter før jeg «husket» dem. 

  • Hehe 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg må visst oppdatere her, for siden sist har jeg også klart å glemme flytevest. Viktig når man padler. Glemte også både mat og drikke en gang, når man ikke får tilgang til ferskvann på turen en gang så er det nokså kritisk. Ble en noe kortere tur, det. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skulle på ukestur i Skarvheimen og oppdaget da jeg kom til Beitostølen at jeg hadde glemt Skalljakka mi.  Fikk kjøpt meg ny jakke på sporten slik at jeg kunne dra videre. Kan nevnes at jeg hadde en strålende tur med sol og opphold hele uken.  Jakken lå i sekken under hele turen.

  • Hehe 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var på tur i vestmarka og kom tilbake mot bilen. Noen hundre meter fra bilen leter jeg som vanlig etter bilnøklene for å ha de klare når jeg er ved bilen. Men jeg fant dem ikke og ble litt panisk. Når jeg kom frem til bilen så jeg at de stod i bildøra! At bilen ikke ble stjålet etter den "invitasjonen" gjør meg en smule stolt over Askerbøringene  :-) - tør ikke tenke på hvor mange som har passert bilen som stod på en av Askers store utfartssteder en hel søndag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg føler med dere 😂 heldigvis ikke glemt noe prekært (enda) men glemte engang å sjekke et Triangiasett jeg lånte før vi stod i skogen. Den inneholdt ikke selve spritbrenneren men kun kjelene. Så da stod vi der da. Tre jenter med fire koteletter i ødemarka. 

Fiska frem en boks med mais, som vi perforerte på toppen, helte ut maisen og fylte på med rødsprit. Satte den mellom teltpluggene, som fungerte som kjelestativ. Vi brukte en halv flaske rødsprit på de fire kotelettene. Men det funka 😀 

Endret av Gittiamo
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.