Gå til innhold
  • Bli medlem

Størrelse på tarp


Oddbjørn

Anbefalte innlegg

Klarer man seg med en tarp på 1,8x2,7m? Javisst! Klarer man seg bedre med en på 3x4? Selvsagt!Til trådstarter som har en duk han synes er litt for stor, Det er bare å kutte den til passe størrelse. Så må du brette inn den avklipte nakten og sy den dobbel eller tredobbel, og sette i ønsket antall maljer. Så får du den akkurat som du vil ha den.

Stor tarp blir mycket riktigt lite enklare och kanske även bekvämare, då de små tarparna får spännas lägre för att ge samma skydd för regn och snö.

De små är dock mer vindstabila.

Man får avpassa duk efter behov, det finns ingen storlek som är bäst, men det finns en storlek som är bäst för individuella behov.

Bra idé att sy om sin egen duk, där går det spara en del pengar.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Enig. Det fins ikke en sak som er "best til alt". Det gjelder alt utstyr.

Men det er ingen problem å spenne en stor duk like lavt som en liten. Det er bare å bruke maljene et stykke lenger inn på duken, og så la det resterende stoffet ligge på bakken (eller brette det inn under tarpen).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det är ju absolut ett gott sätt att få mindre vindfång, t.ex om man ska sova i tarpen över trädgränsen.

För den som prioriterar vikt är det ju dock ingen ändring, så det hjälper inte TS.

För den som inte har nog med maljer går det knyta in en sten eller liknande i duken för att få extra punkter att fästa i.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til trådstarter som har en duk han synes er litt for stor, Det er bare å kutte den til passe størrelse. Så må du brette inn den avklipte nakten og sy den dobbel eller tredobbel, og sette i ønsket antall maljer. Så får du den akkurat som du vil ha den.

 

Joda, selvsagt ikke noe problem å kutte den til ønsket størrelse, men selve materialet her er ikke optimalt iforhold til den vekta jeg ønsker tarpen skal ha. Så jeg beholder nok Helsport tarpen til å kunne bruke som en stor tarp de gangene vekta betyr lite og en trenger en stor tarp til felles bruk når en er flere på tur.

 

Ender nok opp med en tarp på 2,1 x 2,7 meter da jeg anser dette som et godt kompromiss mellom en tarp som kan brukes til felles opphold (ikke soving) på dagtid i drittvær og som en lett solotarp på ultralette turer.

 

Har vurdert å sy den selv, men ser at det er ganske lite å spare på dette i forhold til å kjøpe ferdig fra ZPacks da materialkostnadene uansett utgjør mesteparten av kosten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Cuben blir väl mindre än en tredjedel av vikten mot att sy om en Helsport tarp?

Det är i mina ögon en god deal, även om inte alla håller med.

Cuben er jo helt latterlig dyrt da. Også bråker det ganske mye.

Men om dette er ting som ikke betyr noe for kjøper, så er det jo bare å kjøre på :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har systematisk brukt tarp siden tidlig på 80-tallet (ble ikke akkurat omtalt som tarp da). Det mest symptomatiske er at størrelsen aldri er optimal. Jeg har ennå ikke helt funnet helt ut av det, men bytter mellom tre størrelser alt etter hva slags tur jeg er på. På småturer i marka med og uten fiskestang bruker jeg en poncho som jeg kombinerer som alt fra nettopp poncho til hengekøye og tarp til å søke ly under. På litt lengre turer blir ofte fjellduken fra Jerven eller Helsport med og kombinert med alt fra å raste på til gapahuk eller til å slå om oss i ruskevær. Også et praktisk toalett for de sjenerte. På lengre fjellturer er 3x3 meteren med, men trådstarter er vel mer ute etter svar på størrelse når tarpet er eneste beskyttese og da gir egentlig svaret seg ved hvor lavt oppsatt en aksepterer komforthøyden. Dess høyere en vil ha tarpet, dess større tarp må en ha.

 

Personlig ville jeg valgt 3x4 meter om det var eneste beskyttelse jeg hadde. De ekstra tre kvadratene dette gir mot 3x3 meter blir en effektiv beskyttelse mot vindsiden og tillater derfor litt høyere boltreplass ellers.

 

:)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Ganske sikker på størrelse jeg vil ha nå, men usikker på hvor mange og hvor jeg vil ha løkker for opphenging. Bestilte derfor bare 1,5 x 5 meter 15D silnylon fra kina til en billig penge så får jeg testet ut litt selv før jeg kjøper en dyrere tarp i cuben. Satser på at en hjemmelaget silnylon tarp er godt nok for årets tarpturer. På lengre turer blir evt tarp kun et supplement til teltet (som forsåvidt også er en tarp med myggnetting).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...
  • 11 måneder senere...
Den 31. mars 2015 at 23.05, LightDan skrev:

Hej, nyfiken här, har du sytt tarpen? Hur blev den?

Har bare brukt den en gang, men da holdt den ihvertfall mål. Ble prøvd en høstnatt i sludd og vind på Trolltunga. Men jeg er ingen racer på symaskinen og merket det var mye lettere å gjøre feil med så lange sømmer. Kommer nok til å sprette den opp og sy på nytt ved anledning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.