Gå til innhold
Stein_Are

Fluefiskeutstyr til nybegynner

Anbefalte innlegg

Hei,

Du får veldig gode sett til 1500,- og du bør ikkje bruke meir enn dette på eit fyrste sett. Ver klar over at klasse 6 er ei mellom løysing som er litt kraftig til ferskvatn og litt lett i vind i sjø MEN fungerar greit som eit kompromiss. Kjøp uansett eit intermediatsnøre eller eit synkesnøre til sjøfiske, dette vil forbetra fangsten din betrakteleg. Finnes rimelege snører på taimen.com.

Stikk ein tur innpm sportsdepotet og spør om ein god pakkepris, dette er flinke folk som veit kva dei snakkar om og som ikkje sel deg tulleutstyr. På gsport og xxl er du ein heldig mann om du treff ein som faktisk har fiska med utstyret og ikkje berre vore på promo med utstyrsleverandør.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Guideline har generelt gode stenger, du blir nok fornøyd.

Veldig kort, det finnes 2 typer floger, dei som imiterar noko føde og dei som provoserar til hugg (atraktorar).ofte flyt desse over i einannan, ingen veit kva fisken faktisk tenkjer. Til sjøfiske bruker du noko som liknar fisk, krepsdyr eller andre ting. Ferskvannsflogene fangar fisk dei i sjø, prøv deg fram. Står masse på nett om sjøaurefiske i sjø, søk og les.

Hugs og at sjøen er full i fisk som tek ein god fiskeimitiasjon, både torsk, lyr, makrell, sei, knurr, bergylte, med meir har eg fanga i sjø. Ein lyr på 2-3 kg er morro, det same med ein makrell. Utfordringa er at mange av desse har fødesøk litt ned i vassmassane, derfor er synkesnøre/intermediat å anbefale. I tillegg ungår du striping i overflata som du får med flytesnøre. Kveld og natt trekk imidlertid denne fisken opp og inntilg strender og bergparti, så kveldstid på sommar er ei super tid å fiske både sjøaure og anna fisk, også med flytesnøre.

Lukke til!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skal vera striping, ikkje stripling. På vindstille dagar vil eit flytesnøre stripe på overflata når du trekk fort inn, dette skremmer fisken. Når snører er nder vatnet så får du ikkje dette og du kan kome innpå lettskremt fisk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.