Gå til innhold
  • Bli medlem

goretex er lureri


Gjest Anonymous

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

Goretex oppsummert:

- goretexplagg er ofte tettsittende moteplagg som overhodet ikke egner seg for turbruk.

- goretexmembranen er uforholdsmessig lite slitesterk.

- fordi goretexmembranen er så svak, legges den i flere lag. Pusteevnen forsvinner da fullstendig. Plagget blir vanntett, BEGGE VEIER! Damptrykket innenfor og utenfor membranen vil VÆRE LIKT i fuktig vær! Kort sagt: Dersom fuktighet går ut, kommer den også inn. En god regndress gjør samme nytten, og er mye billigere.

- skal du ha tøy som holder tett over relativt lang tids bruk, kjøp ikke goretex.

- folk tror at flerlags goretex puster, men fuktigheten finner i realiteten alle andre veier ut, enn gjennom membranen (gjelder ikke tettsittende moteplagg, i disse blir du kliss våt ved fysiske anstrengelser).

- goretexplagg er uforholdsmessig dyre. Prisen er drevet opp av folks manglende forståelse for teknologien, manglende forståelse for elementær fysikk og knefall for reklametrykket.

- membranen vil over tid tettes av smuss slik at den dårlige fukt-transporterende evnen reduseres. Dette gjelder typisk for skotøy og avhengig av brukstype. Når dette inntreffer etter relativt lang tids bruk, vil membranen uansett ha blitt hullete og ha mistet sin effekt.

- skal du ha tett skotøy for lang tids bruk, ikke kjøp skotøy med goretexmembran. Fuktigheten vil trenge inn, og tørketid og pusteevne vil være dårligere enn for lærstøvler uten membran, fordi porene er tette og fuktighet kun slipper ut gjennom hullene i membranen.

- fordi vanlig goretexmembran har så dårlige mekaniske egenskper, er det lansert en oppfølger som heter XCR eller noe slikt. Det er liten tvil om at folk vil la seg lure til å betale dyrt for denne.

Goretex er en mediejippo av dimensjoner. Goretex er blitt et mantra som nær sagt ingen lenger betviler gyldigheten av. Kyndige og ukyndige turfolk lar seg lure i hopetall.

Forholdene over gjelder også for andre og lignende membraner-

thomas

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Gjest Anonymous

Ska sei!!! er riktignok altfor dyrt med disse skall bekledningene. Noen fordeler er det da vindtetthet og kort tørketid for eks!! kanskje jeg legitimerer mine kjøp med disse komentarene , men Monsen (Lars) som av noen menes å være vår tids store villmarking og dermed har ganske peiling mener at det er det beste komprimisset når det gjelder bekledning og det må jeg si meg enig :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Man må jo ikke kjøpe jakker til flere tusen, får en helt grei skalljakke til 1000 kr. Jeg blir like svett i en arc teryx jakke til 5000 som en north peak til 1000. Mulig førstnevnte har noe bedre kvalitet, funksjonalitet og passform, men er det verdt det??? Virker som om folk tror de må kjøpe jakke til 3-4-5 tusen for at den skal være bra nok. Drit i merkehysteriet, kjøp noe rimeligere med et bra kvalitet/prisforhold. (dersom økonomi har noen betydning og du har normale krav, noe de fleste her har selv om de gjerne vil dyrke seg selv som noe mer ekstremt enn de virkelig er)

Ser at det er overdreven bruk av "vanntette" membranklær for tiden. Når folk går turer i marka, ca 10 varmegrader og tørt/fint høstvær er det bare tull med goretex fra topp til tå! Det gjør turen bare mindre komfortabel i forhold til mer pustende klær. Men de har vel svidd av så mange tusen på en moteriktig dress at de får dårlig samvittighet hvis de bruker noe annet :wink:

Synes også det er komisk på 71 grader nord når man ser hvor overdreven bruken av membranklær er. Du sykler ikke milevis i en kraftig vinterdress når kalenderen viser juni og det er varmegrader i lufta. Men jeg skjønner at bergans forventer at deltakerne bruker de klærne som gir størst reklameverdi.

Men folk får bruke penger på hva de vil, synes bare det blir dumt når de klager på at klær er så dyrt. Det er jo bare å kjøpe noe billigere!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes også det er komisk på 71 grader nord når man ser hvor overdreven bruken av membranklær er. Du sykler ikke milevis i en kraftig vinterdress når kalenderen viser juni og det er varmegrader i lufta. Men jeg skjønner at bergans forventer at deltakerne bruker de klærne som gir størst reklameverdi.

Jeg tror ikke Bergans presser folk inn i varmt tøy. De har også sommertøy i kolleksjonen. Har er en følelse av at deltagerene er noe "frøsne". De tar på seg dunjakka i utide også. Det er ikke så uvanlig at man fryser lettere når man er sulten og trøtt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aaah, men mange har da cool design og farger. Og design koster. :P

Hvis du skal angripe membranplagg generelt, må du jo gjøre det samme for bomull, lin, silke osv. Eks. finnes det kun noen få, men bra bomullsklær for fjellet. Stofftypen har noen egenskaper, men bestemmer ikke bruksegenskapene aleine, og så lenge markedet rår, vil det selvfølgelig designes for urbane strøk, og hvorfor skal det ikke stå Gore-tex på disse. Det er jo ikke noe nytt at klæsbransjen henter inn sportsprodukter og tilpasser disse til ett bredere og kjøpesterk marked. Se bare på boksesko for damer. En ihuga bokser hadde sikkert fnyst. Det er vel bare å innse at 80% av befolkningen ikke kjøper funksjonalitet, men wrapping.

Og selvfølgelig kan en kombinere klær med forskjellige bruksegenskaper i det vie og breie, men det drar jo en del vekt. Som allværs/helårsplagg dekker membranklær ett stort bruksområde, og det finnes mange merker som ikke koster skjorta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Thomas sitt innlegg er jo nesten morsomt. Når du tror 3-lags gore-tex betyr at det ligger 3 separate membraner laminert sammen, ja da skjønner jeg at enten er du full eller så er du dum!

Gore-tex membranen MÅ impregneres OFTE, du må spraye jakka di gutt.

Du bruker ikke gtx jakka di hvis det er kaldt (da fungerer jakka som en fryser) eller hvis det ikke regner eller sludder.

Gtx er kun hensiktmessig så lenge det er drittvær og du har sørget for å impregnere jakka di. DA vil du forstå membranens fordeler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gore-tex membranen MÅ impregneres OFTE, du må spraye jakka di gutt.

Membranen skal ikke impregneres, det er ytterstoffet som membranen er laminert til som bør impregneres. Dette for å hindre at ytterstoffet blir mettet av vann slik at puste egenskapene til membranen blir dårlig.

Selv om ytterstoffet skulle bli søkkvått, så blir man ikke våt av vann utenfra. Men man blir klam og etter hvert våt av sin egen svette.

Roger

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1996 köpte jag i Spanien en goretexskjorta av märket Salewa, mycket tunn, lätt och

lätt skött. Den har varit med på varenda tur sedan dess, vilket bör

bli cirka 240 dagar. Den är alltid torr. Jag har en T-shirt under och på

lägret tar jag av T-shirten och behåller skjortan. Ett perfekt köp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ja da skjønner jeg at enten er du full eller så er du dum!

Du bruker ikke gtx jakka di hvis det er kaldt (da fungerer jakka som en fryser) eller hvis det ikke regner eller sludder.

Kanskje du på en lur måte kan forklare hvordan ei jakke kan fungere som en fryseboks?

En fryseboks holder varmen ute og kulda inne. I jakka sitt tilfelle er det motsatt. Varmeelementet(kroppen) er innafor jakka, slik at temperaturen innafor jakka i alle tilfeller er varmere enn utenfor.

Mulig det kan være kaldere innafor dersom det er svært varmt og sterk sol? Det kan sikkert også være kaldere innafor hvis personen har vært død en stund, men det er jo egentlig irrelevant :idea:.

Det du sikkert mener er at ved lave temperaturer slipper ikke kondensen ut av stoffet, men fryser til is i membranen :P Dette kan sikkert være riktig, jeg vet ikke.

Jeg tror ikke du er dum, men kanskje blei det litt mye på en tirsdagskveld? :twisted:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest Anonymous

Hei

Jeg bruker Gore-tex til hav og elvepadling (og mye fjellsport, Nepal, Kina, Peru). I elvepadling utsettes stoffet for trykk når man presses under vann (og dette kan være i lang tid med skikkelig trykk i vannet) I havpadling utsettes det for ekstrem vind og saltpartikler. Med gore-tex holder man seg da tørr.

For å gjøre en lang argumetasjonsrekke kort. Elvepadling, spesielt i kulde og ekstrem varme, (mellom-amerika) og havpadling i Januar i vinter Norge, det er kun Gore-tex som fungerer. Når man i tillegg ser på den fysiske slitasjoen som flere av mine jakker har blitt utsatt for, eks bæring av kajakk på skulderen i timer, dager, år, så er Gore-tex fortsatt best og helt overlegen. Alle som har andre "pustende" plagg er våte eller... På sommeren blir de våt av svette, på vinteren våt og kald inni. De som bruker gore-tex hører man sjelden klage fra, de er tørr, tørr og tørr.

Padleutstyr har kraftigere ytterlag som beskytter membranen bedre, men det er fortsatt snakk om 3-lag.

Så, på hvilke andre områder utsettes gore-tex for den samme påkjenningen?

Hvorfor er det ikke noen diskusjon innen hav og elvepadling om hva som er best, alle vet at gore-tex jakka var best!

???

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Så, hvorfor kan ikke alle andre semi-permeable materialer erstatte gore-tex innen medinsink utstyr, romfart og flyindustri, samt andre industriprodukter av gore-tex???????

Om melloomgulvet ditt sprekker, brokk, hva tror du sys inn som forsterker, hylser for å holde svake arterier sammen etc.

Er alle disse blitt LURT????????

http://www.goremedical.com/English/index.htm

Historie NASA romdrakter

http://www.gore-tex.com/webapp/wcs/stores/servlet/ContentFView?storeId=10001&catalogId=10001&langId=-1&productId=10095

Mer industri

http://www.goremedical.com/English/index.htm

http://www.gore.com/en_xx/products/medical/surgical/index.html

http://www.goremedical.com/English/Company/News.htm

http://www.goremilitary.com/technologies.html

http://www.gore.com/en_xx/products/index.html

Eletronikk produkter

https://www.goreelectronics.com/webapp/wcs/stores/servlet/StoreCatalogDisplay?langId=-1&catalogId=10401&storeId=10401

Tanntråd........

http://www.crest.com/glide/index.jsp

Pakning

http://www.foodprocessing.com/vendors/products/2005/243.html

Klær

http://www.gore-tex.com/webapp/wcs/stores/servlet/StoreCatalogDisplay?langId=-1&catalogId=10001&storeId=10001

http://company.monster.com/wlga/

http://www.motionnet.com/cgi-bin/search.exe?a=sc&no=3386

http://news.thomasnet.com/fullstory/465702/772

Tetting

http://www.thomasnet.com/profile/10052119/wl-gore-associates-inc-sealant-technologies-group.html

Flyindustri

http://www.gore.com/en_xx/products/sealants/aircraft/cables_contact_info.html

http://www.the-dma.org.uk/members/details.asp?Type=1&ID=1612

Så, ths, din tulling, LISTEN FORTSETTER......

Nei, alt er ikke -tex...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

- fordi goretexmembranen er så svak, legges den i flere lag. Pusteevnen forsvinner da fullstendig. Plagget blir vanntett, BEGGE VEIER! Damptrykket innenfor og utenfor membranen vil VÆRE LIKT i fuktig vær! Kort sagt: Dersom fuktighet går ut, kommer den også inn. En god regndress gjør samme nytten, og er mye billigere.

Hehe.. Man skal høre mye morsomt før øra faller av... :?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

hallaisen, har et par gore-tex joggesko som eg bruker alltid når eg går på fjellet, og eg skjønar rett og slett ikkje kva nokre synest er så ille med gore-tex. dei held seg tørre i nesten all slags vær, og det skal jaggu mykje til for at dei skal bli våte. og om dei først blir våte tørker dei utruleg fort. ikkje nok med det, dei er lette å gå i, så kva er problemet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.