Gå til innhold
afe

Packraft - erfaring med packtach (utskilt)

Det er 1523 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

 

Dette ville fra Norge kostet (selger ikke packtach):

 

Packtach er det like greit å droppe. Eg har i alle fall til gode å få det til å fungere på ein betryggande måte. I løpet av fjorårssesongen prøvde eg ut uttallige konfigurasjonar av dei linene og ulike sekkar, utan å få til noko som fungerte overbevisande. Det aller verste var då eg var godt utpå i vind og bølger, og eg brått forstod at sekken var i ferd med å forskyve seg.

I år skal eg prøve å få til noko med ordentlege reimer med ordentlege låsar på. Dersom nokon har gode tips, er eg taknemleg for alle innspel.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har heller ikke noe stort problem med  packtach... Faktisk er det lettere å bruke jo større sekken er. Lette dagstursekker kan være for små til at de sitter skikkelig

 

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

 

Hvordan bruke clamcleats Skjult lenke - logg inn for å se den

Clamcleats linelok er det som Hilleberg bruker som bardunstrammere og er ganske enkelt de beste jeg har brukt!

Løp og kjøp fra Skjult lenke - logg inn for å se den (de små selvlysende er kulest :D  )

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Akkurat låsane var det aldri noko problem med, problemet mitt var å få til trådane på ein slik måte at sekken vart liggande oppå båten, innanfor dei begrensingane lengda på snorene satte, og utan å bli i vegen for føttene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

For meg så ligger sekken på toppen av pølsene på båten og føttene går greit under.

I alle fall på båten Alpacka laget ny for meg i fjor... 

2011-båten min var så trang i baugen at 5 minutter med føttene i baugen på den ga meg smerter!

Men den fikk jeg byttet mot å sende den gamle båten i retur...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Eg har prøvd med dei to snørene i kvar si lykke fremst, og den lange snora på tvers mellom lykkene hakket lenger bak, og eg har prøvd med den lange snora som ei lang lykke fremst og dei to snørene i lykkene bak. Sekken på tvers og på langs. Uansett kva slags kombinasjon eg har prøvd, har sekken hatt slingrinnsmonn så eg har stilt spørsmålsteikn ved stabiliteten i bølger. Litt betre stabilitet med sekken lenger bak, men då har eg ikkje hatt plass til føttene.

Dersom nokon kan forklare korleis ein får sekken til å ligge stødig, ville det vera til stor hjelp for meg, og sikkert for mange andre også. Altså litt betre forklart enn bare "Lett å stramme opp sekken skikkelig. " Om nokon har eit godt forslag til konfigurasjon med vanlege pakkreimer, er det heilt greit, for eg har min tvil til at packtack lar seg bruke for kombinasjonen av båten, sekken og føttene mine.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kjøpe deg 2 pakkremmer a ca.2,5 m . så spenner du de bare i gjennom løkkene på båten og rundt sekken og strammer til, da ligger det sttødig og du kan ta på deg sekken med båten på:)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja det vert nok noko slikt. Å kunne ta på seg sekken utan å ta av båten kan vera kjekt til tider, og det har eg i alle fall ingen sjans til med packtach.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Var ikke noe problem å feste sekken stabilt selv med grei vind og litt sjø, men å få sekken på ryggen med båt hengende på var litt verre med Packtach. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja det vert nok noko slikt. Å kunne ta på seg sekken utan å ta av båten kan vera kjekt til tider, og det har eg i alle fall ingen sjans til med packtach.

KJøpte med Packtack, men de er jo ubrukelig om man ikke har bare en pose man skal feste . spar pengene og kjøp tau i stedenfor

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

KJøpte med Packtack, men de er jo ubrukelig om man ikke har bare en pose man skal feste . spar pengene og kjøp tau i stedenfor

 

Fester 90 L sekk uten problem på den. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 1523 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Nils-Marius Benjaminsen
   Hei! Er det noen som kan si noe eller vet noe om vannstanden i øvre del av Stabburselva nå for tiden? Har planlagt å padle elva med packraft fra Bojobæski til Suohpášluoppal. Hva må jeg se opp for, og hvor er de værste strykene, er det lange strekninger der jeg må gå f.eks?
  • Av Saksemann
   Hei. Jeg har nylig kjøpt meg en Packraft Yukon Yak. Artig sak. Har prøvd den en gang og tenker å ta noen korte shake down cruise før jeg tar en lengre tur. Tenker å ta en skikkelig tur i juli enten i Femundsmarka eller noen andre steder.
   Noen som har noen tips til steder man kan få godt utbytte av en packraft samt gode fiskemuligheter? Flere vann i nærheten av hverandre. Helst i sør-norge.
   Noen som har erfaringer med Femundsmarka i juli måned? Fare for veldig mye folk? ;) Må man kanskje lengre inn i marka?
   Og hvordan er det å fiske fra båten? Så Monsen og co var skeptiske i starten men det så ut som de ble varme i trøya etterhvert. :)
  • Av SkogLinås.
   Tenkte å gå til anskaffelse av en kano i sommer. En ally 16,5 er perfekt da vi vil ha en sammenleggbar. Dvs, den er perfekt på dagsturer. Vi er to voksne og to barn. På overnattingsturer blir det for trangt, da har vi jo baggasje og bikkje i tillegg.

   Vi vil ikke gå opp til en 18, da vi ønsker den skal være enkel å bruke for kun to personer også. 

   Tanken min er at vi kan ha enten en oppblåsbar kajakk eller en packraft i tillegg, så de gangene vi skal på overnattingstur, kan enten en eller to unger padle den oppblåsbare.


   Noen tips til hva vi kan velge som ekstrafartøy? Helst noe med en snill pris.

   -Felicia
  • Av Lars Weyer Andreassen
   Hei!

   Jeg skal kjøpe tørrbukse for bruk i packraft, men jeg har ikke helt oversikt i denne produktverdenen. 
   Bruken blir både dagsturer, helgeturer og flere-ukersturer.

   Ønskede spesifikasjoner:
   -Integrerte sokker (ikke mansjetter)
   -Så lett vekt som mulig
   -Ikke bukseseler
   -Luftemuligheter

   Det kanskje aller viktigste blir passform. Jeg er 191cm, med ganske lange bein, bruker 33" i livet i jeans og passer meget sjelden standardmodeller som "L" og "XL"

   Har noe tips om modeller, med ihvertfall noen av de ønskede spesifikasjoner, som kan passe meg?
  • Av a_aa
   Lit usikker på om denne tråden burde plasseres under "Bæresystemer", men den er såpass packraft-spesifikk at jeg tror den passer best her.
   Jeg har sekker fra 6 til 65 liter, men der er det stopp - jeg har ikke noe større, og jeg ønsker i utgangspunktet ikke noe større. Det gir en slags oppdragende effekt å måtte forholde seg til grenser for mye last man kan ta med seg
   Men så gikk jeg altså til anskaffelse av en packraft (Travel Light 270), og i tillegg til at den innebærer en noe ekstrautstyr (vest, årer, kanskje pumpe) så stikker den i seg selv av med en betydelig del av hovedrommet på den største sekken min (Osprey Atmos 65 AG), selv om den jo ikke er særlig tung. Og hvis jeg først har stappet ned der, så er det et slit å få den ut, og sekken ligner et virvelløst dyr av et eller annen slag når den skal stroppen fast på baugen, halvfull som den da er blitt...
   Så jeg vil jukse. Og henge på utsiden, nærmere bestemt på magesiden. Jeg lurte på å lage meg noe med støtte opp fra hoftebeltet, og tok kontakt med sqoop.no for å høre om Aarn Universal Frontsekker kunne være et godt utgangspunkt for å få til noe? Da innehaveren fikk tenkt litt på saken, anbefalte han at jeg ikke kjøpte noe fra ham  - med så lite tyngde mente han at jeg relativt enkelt kunne lage meg noe selv, det burde slett ikke være nødvendig med kobling mod hoftebeltet. All honnør til sqoop.no, det er ikke ofte man møter selgere som gir råd gratis og anbefaler å droppe innkjøp 👍 Jeg tenkte litt på saken og lagde meg denne tankeskissen:

   Pakkposen til Travel Light har bånd som som dras i for å lukke åpningen øverst, disse båndene er også festet nederst - og når den er lukket kan båndene fungere som skulderbånd for å bære posen på ryggen. Men de blir for korte om man skal henge den på magen så jeg fant ut at de måtte forlenges om ting skulle bli bra. Ryggsekkens skulderstropper ville kunne skyve skulderbåndene fra posen av skuldrene, så jeg trengte et festepunkt øverst for dem - og kanskje kunne jeg da få lagt posevekten indirekte på ryggsekkens hoftebelte? Jeg ville også trenge å stabilisere nedre del, for å unngå mye pendelbevegelser på posen - dette kunne kanskje løses med festepunkter i nedre del av hoftebeltet?
   Testet nå i ettermiddag:

   Løsnet knuter og tok båndene ut fra festen på pakkposen, og knøt inn en bit elastisk snor. Jeg kunne tre inn karabinere sammen med festespennen for toppstrammerne, og der var sannelig de to toppfestene på perfekt plass   De nedre var litt verre, men jeg har såkalte Packtach (Skjult lenke - logg inn for å se den) som gjør at jeg kan klemme fast karabinere på stoff, og da gikk det greit - de er litt knotete (og jeg stoler ikke helt på at de ikke skader stoffet) så jeg kommer nok til å håndsy en enkel løkke på plassen der etterhvert. På med ryggsekk først, og hekt båndene inn i karabinerne, kjenn etter litt, ta av og juster lengden på elastikken, prøv på nytt og - Bingo! Dette kjentes faktisk ikke verst ut  En god del av vekten overføres via ryggsekken ned på hoftebeltet, og vekten på magen er med på å balansere vekten på ryggen. Lite pendling i posen, og det er et visst slingringsmonn for å justere hvordan den henger på magen. 5-minutterstesten tilsier i hvert fall at det bør være mulig å gå mange kilometer på denne måten
   Ulempene er at posen på magen gjør at du mister litt visuell kontroll på bakken like foran deg, og er det ulendt terreng kan det være skummelt. Skal du gå bratt oppover, kan øvre del av lårene touche opp i sekken og skape bevegelser i posen. Og det er jo en liten åpning øverst, så etter noen timer med regn kan det kanskje begynne å skvalpe i posen... 
   Jeg har en annen løsning i tankene med å få posen klamret bak ryggsekken, men jeg tror uansett at jeg kommer til å bruke denne løsningen mest - etter litt optimalisering og finpussing
   Har noen forbedringforslag? Råd og innspill ellers? Hvordan bærer DU packraften din med deg på tur til vann/sjø/elv?
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.