Gå til innhold
  • Bli medlem

Turområde i nærheten av jernbanestrekning


Gjest Anonymous

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

Hei

Jeg går på universitet i Ås, å har nettopp solgt bilen min. Det ble plutselig vanskeligere å komme seg ut nå. Noen som vet om noen fine områder som jeg kan gå som ikke er så langt fra en jernbanestasjon? trenger ikke nødvendigvis å være her i nærheten, alt mottas med takk!

mvh

Skrymten :twisted:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bergensbanen er et tips, særlig i skisesongen (november-mai). Området rundt Hallingskeid anbefales i november, ikke uvanlig med tidlig skiføre der. Med gode værmeldinger er det bare å hive seg på toget fredagskvelden :P

Sjekk forresten om toget fortsatt stopper på Hallingskeid :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En annen mulighet er strekningen Oslo-Trondheim via Dombås. Der har toget stopp på Hjerkinn og Kongsvoll, og du har Dovrefjell å boltre deg på. Tror togene kun stopper på disse 2 stasjonene ved behov.

Dovrefjell er vanligvis ganske snøfattig, så det spørs hvordan skiforholdene er tidlig på vinteren. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har de nokre dagar til rådigheit, kan de ta toget til Voss (Bergensbanen). Ei turrute startar heilt nede frå Voss Stasjon via Mølstertunet (Voss Folkemuseum), og sti oppover fjellsida. Går gondolbana, kan de ta den opp til Hanguren, for så å halda fram på nemnte sti frå fjellsida nedanfor. Dermed er det berre å rusla på merka sti eller rusla over Lønahorgi, 1412 m.o.h. (godt utsyn, sjølv mot Jotunheimen), og ta inn på Tvinnestølen eller Volahytta. Då er turen i gong, og det er berre å rusla nordover og vestover gjennom Stølsheimen alt etter kor lang tid de har. Turen kan enda i Eksingedalen, Vikjafjellet, Arnafjorden, Ortnevik, Modalen, Romarheimsdalen eller ulike stader i Masfjorden, (buss eller båt til Bergen, alt etter kvar turen endar, og frå Sogn kjem ein seg innover til Sogndal. Frå Voss kan de óg ta bussen oppå Vikjafjellet (2 ruter dagleg, reis med føremiddagsruta), og gå derifrå.

På sørsida av Voss er det ei anna rute, nemleg ruta over storslagne Gråsida til Torfinnsheimen (via den spektakulære steinen Timaglaset). Så kan ein vandra vidare til Hamlagrø (Hodnaberg) dagen etter og trekkja over fjellet nord for Hamlagrøvatnet (rute vel ein sjølv) og gå ned att til Bolstadøyri eller Evanger (der lokaltoga stoppar). Det er óg mogleg å ta seg ned frå vestenden av Hamlagrøvatnet og gå ned til Øystese i Hardanger, eller til veglause og praktfulle Botnen i Fyksesundet i Hardanger (avhengig av båtsamband, går om sommaren).

Tek de toget vidare til Dale mellom Voss og Bergen, er det mogleg å gå til Høgabu, for så å rusla ned til Vaksdal dagen etter, også ved jernbanen. Ver førebudd på å kombinera fjerntog og lokaltog.

Får de til å nå lokaltoget mellom Voss og Myrdal, gjennom Raundalen, er det fleire moglegheiter. Stoppet Ljosanbotn rett ovanfor Mjølfjell og stoppet Upsete byr på stiar til Grindaflethytta. Då kan de gå til Fyrde/Stalheim, Undredal eller Flåm dagen etter. Praktfullt område der utover Undredalshalvøya, ikkje minst er utsynet på nordsida av Skammadalshøgdi (retning Undredal) spektakulær. Elles er skjerpisdalen i retning Stalheim ein naturperle, samt strekninga Jordalskavlen (lita brefonn) og nedover Ljosdalen til kanten med utsyn rett ned på Flåm. Om sommaren kan ein óg gå til høgdagarden stigen eller ned Frondalen, men då må ein allereie ha avtala båtskyss på Aurlandsfjorden.

Hugs at det ikkje berre er toget som kan ta deg til fjells på ein effektiv måte. Det er óg noko som heiter Norway Bussekspress, med mange ruter mot fjellområda. Her er det berre å nemna Haukeli-ekspressen, E 16-ekspressen (helg), Sogn og Fjordane-ekspressen, Nordfjord-ekspressen, Valdres-ekspressen (med vidare samband mot Lærdal, Sogndal og Årdal), fjellbussen til Gjende, og mange fleire ruter frå Oslo. Hugs óg kryssande ekspressruter mellom Bergen - Ålesund - Trondheim, når de har eindel dagar til rådigheit. Sognebussen (overgang til/frå buss over Sognefjellet om sommaren), Fjordekspressen, Vestlandsbussen, Trondheimsbussen og det som før var Mørelinje-ruter kan då vera aktuelle. Så går det ei rute over Setesdalsheiane, og frå Oslo har de den kortare ekspressruta til Rjukan i Telemark.

Jau, det er råd å koma seg til fjells med tog og buss.

Helsing Stuttjukken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hehe,,, stuttjukken propaganderer for yrket sitt ja :!:

frå arnafjord kan ein jo ta båten innover fjorden og, til flåm?

er ein på mjølfjell/upsete kan ein gå til kaldavasshytta, gå topptur til vassfjørd, med oversikt over hardangerfjorden, og vidare frå kaldavass over vossaskavlen til myrdal/hallingskeid... i år var det ein fin 17.-maitur for meg, sjølv om været ikkje gav løyve til toppbesøk...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous
Noen som vet om noen fine områder som jeg kan gå som ikke er så langt fra en jernbanestasjon? trenger ikke nødvendigvis å være her i nærheten, alt mottas med takk!

Ta toget til Hjerkinn, og gå via Grimsdalshytta, Dørålsæter og Bjørnhollia til Eldåbu og ta toget tilbake til Ås igjen fra Ringebu. Eller du kan fortsette videre sørover på østsida av Gudbrandsdalen hvis turen blir for kort.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du ikke trenger høyfjell, men tar til takke med Oslomarka, kan du jo ta tog til Oslo S, og bytte over til toget mot Jaren. Når du passerer Kjelsås kommer du til en del stasjoner som er greie som utgangspunkt både med sykkel og til fots.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor ikke tenke buss reiser også?

Det går mange ekspressbusser fra Bussterminalen i Oslo. Med buss kommer du deg lett og ganske rimelig til f.eks Beitostølen, Tyin eller Lom om du vil gå i Jotunheimen. Om du vil gå i Tafjordfjella kan du ta bussen til f.eks Grotli. Det går også busser til Ålesund og derfra kan du komme deg videre til Sunnmørsalpene. Uante muligheter...

God tur!

http://nbe.no/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest Anonymous

Du har jo masse fine jorder eller de "pentagonske stepper" å traske rundt på i ås... Kan gå mange mil rundt i ring der til vinteren.

Østmarka ligger også i nærheten av ås.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.