Gå til innhold
  • Bli medlem

Trenger forslag til kanoturer med barn


Anbefalte innlegg

Jeg har to barn på 6 og 9 som jeg drar på tur stort sett alene med. Trenger forslag til turer på Østlandet der det er mulig å parkere inntil vannet. Både dagsturer og med telt for 1-2 netter er aktuelt. 

 

Hvis noen andre vil være med og vi har minst 2 biler så er det mulig med steder der man kan laste av utstyr før man parkerer lenger unna. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Fjorda bør besøkes. Vi var der i starten av mai, før sesongen var i gang og hadde hele området for oss selv. Fint og barnevennlig sted, om enn noe slitt noen steder der det har vært store skoleklasser og annet, men det er et stort område så man finner garantert plasser der man er i fred.

 

Man kan parkere ved Vestland Kanoutleie.

 

http://ut.no/tur/padletur-p%C3%A5-fjorda

http://www.vestland-kanoutleie.no/

 

 

 

Losbyvassdraget i Østmarka er jo også en klassiker med kano. Her er det riktignok 1.5km med grusvei fra parkeringen, men en seksåring og niåring bør klare såpass :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kornsjø, Halden.

"Kornsjøene er et ideelt område for kanopadling med alle sine øyer og lune viker. Nordnäskanalen, som er håndgravd, er 115 m lang og ca. 4m bred. Kanalen ble laget i 1898 mellom Nordre- og Mellom-Kornsjøen. Den er ikke lengre farbar for større båter men en liten motorbåt eller kano kan lett passere gjennom denne perle av natur."

http://www.kornsjo.no/kornsjoene/

 

Børtevann, Sarpsborg

"På grensen mellom Sarpsborg, Halden og Rakkestad ligger Børtevann og Langen som er et ypperlig sted for en kanotur. Kano kan du leie ved kafeen i enden av Børtevann.

Følg Børtevann bortover. Flere steder langs stranden er det flotte teltplasser. Langs vannet varierer det mellom skog og kulturlandskap. Flere steder er det trange sund, men vannet fortsetter bortenfor sundet. Etter ca 3 km kommer man til utløpet av en bred bekk. Her må man trekke kanoen over videre til Langen.

I bekken finnes rester av en gammel sag. På Langen kan man padle ytterligere 3 km. I andre enden av Langen ligger Festningspsen med en bygdeborg på toppen."

http://ut.no/tur/kanotur-p%C3%A5-b%C3%B8rtevann

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Isteren (ligger mellom Femund og Sølen). Det møter kravene dine til parkering, camping, villmarksfølelse, og man kan starte i ene enden og avslutte i den andre ;) Bra med fisk, fine sandstrender og kommer man fra nord så padler man ned den stilleflytende delen av Sømåa. Mye villmarksfølelse starks man kommer igang rundt første sving, og man klarer fint å padle motstrøms hvisman er på rundtur. I sørenden så kan man parkere ved Gløtberget og evt leie kano/båt derfra. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.