Gå til innhold
martin_meling

Nærmer seg rypejakt - hvordan er bestanden i år?

Anbefalte innlegg

Visse debattanter tenker bare på en ting, men skjuler det forsøksvis ved å tale i koder :-)

Håper for Kims skyld at Trine/Line ikke er smarte nok til å forstå essensen i det han nettopp skrev, hehe :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg opplevde det samme under Skardalstinden. Rypa var omtrent like redd som en gjennomsnittlig bydue (dvs. eplekjekk). Ellers har det vært mye ryper å se i år.

Videre synes jeg det er et aspekt ved denne debatten som ikke er blitt skikkelig belyst ennå. Det er nemlig ikke bare rypene som (kanskje) er redde for mennesker. Jeg frykter rypene i minst like stor grad. Bare i år har jeg omtrent fått hjertestans flere ganger når en rypeflokk plutselig letter foran meg. Det kommer like overraskende på hver gang, og man tror jo at man er alene (i hvert fall der hvor jeg vanker).

Akkurat som mange voksne er Redd Barna, og har startet en forening for dem som føler den type frykt, vil jeg nå starte organisasjonen Redd Rypa, som går inn for gratis beroligende piller til fjellvandrere med harehjerte.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.