Gå til innhold
  • Bli medlem

valg av sekk


Anbefalte innlegg

Annonse

Anbefaler deg å tenke mer på å redusere vekta. Jeg drassa rundt på stor sekk med mange kilo i i årevis. Men med unger som skal med så begynte jeg å tenke litt nytt. Se hvor lett du kan pakke, skaff en sekk som ikke er for stor, og legg igjen alt du egentlig ikke trenger.

Den siste store sekken jeg eide var en gregory på 120 l. Den satt godt på ryggen også når jeg runda 30 kilo. Men store sekker veier mye.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en eldre sekk på 85l nå, men gammelt bæresysten. Å ønsker en mer romslig sekk nå. Vekta vil nok ligge på mellom 20-25 kg. Har ikke noe lettvekts utstyr nå, å kommer nok ikke til å bytte til det heller på en stund. Så sekken må være behagelig å bare 25 kg i. Både gregory,arcteryx og osprey skal være gode sekker, så får bare se hva slags modeller de har:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal du ha en sekk som er komfortabel med bærevekt opp mot 25-26 kilo er det bare tull å se på de mest ekstreme variantene. Egenvektene på disse er stort sett høye og konstruksjonen så kraftig at de ofte er ubehagelig med moderat vekt. Har hatt Norrøna Pararanger og Bergans Alpinist. Har bært alt for mye siden jeg var guttunge. Nå drasser jeg ALDRI over 25 kg på tur, og enda har jeg endel å knappe inn på.
Jeg byttet til Osprey Xenith 109. Prøvde også Gregory Whitney 95, men Osprey hadde løsninger som fenget meg mere samt lavere egenvekt (drøyt 2,6 kg). Madammen prøvde damemodellen til Osprey men landet på Gregory Deva 85. Osprey har en knallenkel ryggjustering og formbart hoftebelde (varmebehandles). 
Prøv mange sekker. I min verden er dette foruten sko og sovepose det produktet som kan gjøre en tur til suksess eller fiasko. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal på gamletorget sport på gjøvik å se på sekker, de har kun gregory, ospray og arcteryx, så burde finne en god sekk blandt de merkene.

Pass på at du får prøvd en sekk som passer og at det er ca. 15 kg i den.

Osprey og Arcteryx har ikke så mange justeringsmuligheter, men de har sekker tilpasset forskjellig rygglengde.

Jeg har en Arcteryx Bora og det er uten tvil den beste sekken jeg har hatt. Den ble valgt i konkurranse med en tilsvarende Osprey sekk, men valget var ikke lett. Selve sekken er kansje, i følge de som teller gram, litt i tyngste laget, men skal du ha et godt bæresystem så må du nok regne med at det veier litt ekstra.

Jeg har lite kjenskap til Gregory.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har testet Fjellheimen 85L, var meget god å bruke i butikken, men etter noen turer ut i terrenget fant jeg ut at den ikke passet ryggen min. Hadde problemer allerede når vektet nærmet seg 20kg.

Byttet derfor den inn i bergans alpinist 110l. Som passer ryggen min perfekt. Mange justerings muligheter. Og har testet den med 32kg+, uten problemer med ryggen eller andre ting.

 

Erfaring jeg gjorde med å velge min sekk, er at man kjøper det i en butikk man kan bytte til en anne sekk. Og tester de med full opppakking på tur. Først når man begynner å bli sliten, man virkelig kjenner hvor godt sekken passer deg eller ikke.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenkt litt på bergans alpinist 110 m, men der står det den passer kroppslengder opp til 185, å da jeg er 187 høy må jeg ha Large versjonen på 130l, noe jeg syns blir alt for stort. Kommer ikke alpinist 110 i large?

110l er Medium og 130l er Large. når rygglengden på sekken øker også volumet.

Et lite tips, er at du får Alpinist som 85l også.

 

http://www.sportsdeal.no/ryggsekk-bag/tursekker/sekker-80-130l/alpinist-compact-85l-4595

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var så man kan justere ryggen litt, men å feste skulder reimene lengere ned. En ting jeg merket meg var at magebeltet går ganske langt rundt på magen. Lengden å allt er helt perfekt, men magebeltet går nesten sammen forran magen. Kan dette bli et problem på no slags måte?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.