Gå til innhold
  • Bli medlem

lett gryte til bål og primus


can

Anbefalte innlegg

Finnes det noe slikt, altså ei lett gryte som kan brukes både på bål og primus? eller er eg nødt til å bruke ein kobberkjel på bålet. I tilfell det ikkje finnes, noen som kan andbefale ei lett gryte til multifuelen min er ikkje titan ganske lett?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Gjest gammeltbrukernavn111

Trangia har flere gryter og kaffekjeler i ulike størrelser i aluminium. Lett nok, kan brukes både på bål og primus, og ikke minst er de ganske billige.

 

Selv foretrekker jeg Trangia sin kaffekjele, så kan jeg lage kokekaffe på den etter jeg har kokt vann til maten, og klarer meg dermed fint med en kjele på tur: http://www.skittfiske.no/Avdelinger/friluftsliv/Stormkj%C3%B8kken-and-brennere/Kjeler/Trangia/Trangia-b%C3%A5lkjele-1-4-liter--118467-p0000049807

 

Ellers har de større gryter i vanlig utforming også, både som 2,5L og 4,5L: http://www.skittfiske.no/Avdelinger/friluftsliv/Stormkj%C3%B8kken-and-brennere/Kjeler/Trangia/Trangia-leirkjele-2-5L--119055-p0000050396

 

Billig og solid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Ellers har de større gryter i vanlig utforming også, både som 2,5L og 4,5L: http://www.skittfiske.no/Avdelinger/friluftsliv/Stormkj%C3%B8kken-and-brennere/Kjeler/Trangia/Trangia-leirkjele-2-5L--119055-p0000050396

 

Billig og solid.

 

Denne gryten har jeg også. Tar den sjelden med på tur fordi den er så stor, men av og til blir den med på turer der vekt og størrelse ikke er en faktor. Er praktisk til å lage gryteretter. Hvis du legger en skålformet lokk av en annen gryte i bunn, med metallsiden opp, kan du legge halvstekte baquetter oppå lokket og så lukke den store gryten og sette den på bålet. Da fungerer den som en ovn.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var noken gode tips her ja, var ein så spurte om størrelse på gryta er rett og slett ikkje sikker på kor stor eg treng. Ser at den eg pleier å bruka på kjøkkenet er på ca 2,6 liter og den skulle det vel gåt an og koka fisk i søkte på ebay på titanium non stick pot, dei var rådyre rett og slett. Men trur likevel at dersom titan gryten kan brukes på bål og eg kunne ha funne ei på ca 2,5 liter så hadde eg lagt pengane på bordet rett og slett for å spara vekt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

skriver litt videre i min eigen tråd, de som reiser på tur der det både kan bli bål og primusfyring korleis løyser de "problemet" Det eg har tenkt er enten å ha med ein svartkjele og ei steikepanne, begge desse er berekna på bål. Ulempene er litt høg vekt samt ganske tjukt sotlag som må skrapest av før det blir brukt på primus. Det andre alternativet eg har tenkt på er å kjøpe ein slik http://www.xxl.no/villmark/kjokken-og-mat/kjeler-bestikk-og-redskap/trangia-trangia-stekepanne-teflon-s25t/p/1009414_2_style og ein kjele http://www.xxl.no/villmark/kjokken-og-mat/kjeler-bestikk-og-redskap/mackenzie-monashee-kaffekjele-1-4-l/p/1068703_1_style. Håper at disse to eller tilsvarende skal kunne brukes på bål må også ha ei lita klype til panna.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei can, jeg har den steikepanna du linker til over her.

Er veldig fornøyd og ikke noe brenner seg fast, men jeg bruker den bare på Primus så er usikker på hvordan den takler bål.

Det jeg har erfart er at den med riktig bruk holder det den lover, men den er ikke glad i sterk/konsentrert varme. Etter å ha brukt panna uten problemer i et års tid fiklet jeg litt for lenge med Baconpakka og med "tørr" panna løsnet et par knappenålstore flak av belegget.

Jeg bruker bare treverktøy og er forsiktig, men flekkene er likevel blitt noe større og på de punktene har maten en tendens til å henge fast.

Men som sagt hvordan den takler bål vet jeg ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...

På tide å bestemma seg no, kobberkjelen eg har no er på 1,5 liter og vege 535 gram, den er grei, den litt tung og litt klønete i sekken med den lange tuten. Satsar på å klara meg med 1 kjele til tevatn, koking av graut og forhåpentligvis koking av fisk (ja veit den skal trekka men for meg heite da koka fisk) trur eg går for eagle sin 1,5 liter denne her,https://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/turkjokken/steke-kokeutstyr/eagle-products-balkjele-1-5l.html har ikkje funne noken bedre på nett sjølv om reinhold av kjelen sikkert er knotete med den vetle opninga.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mykje større opning,det er positivt, mangla kobbarboten da men er ikkje sikkert det gjere så mykje. Ekstrautsyret bryr eg meg ikkje om men sjølve kjelen trur eg er ett bra alternativ. Ein halv liter mindre da.

Endret av can
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.