Gå til innhold
  • Bli medlem

Monsen på villspor


Hawk!

Anbefalte innlegg

Det var vel litt satt på spissen det jeg antydet, men det (hyttene) gjør det mulig å orientere seg bort fra tankene om at man er i Nordland eller Sogn og Fjordane.

Høres ganske søkt ut, i "mine øyne". Selv ikke uten tidspress! Og trolig var det ikke lov!

 

Nordnorge er vel også et dårlig eksempel, til det var nok ikke flyturen lang nok. Monsen viste nok at han var i Sydnorge.  

 

Men hadde dette vært i virkeligheten og vi hadde overlevd et flystyrt, så hadde det nok vært noe anderledes. Da hadde vi selvfølgelig søkt til hyttene, av forskjellige grunner. Kanskje folk og hjelp og dernest mat, ly, klær, kart, m.m. 

 

Editt: Er redigert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

95% av alle naturprogrammer handler jo om dyreliv og naturscenene. 

 

Det beste med å se Monsen er at han elsker å leve i naturen, og det handler like mye om teltlivet og fisking. I tillegg får han en helt annen stemning når han drar alene, noe som fanges av kameraene. Hans unike måte å filme på gjør denne serien veldig bra. 

Ja, enig i at det er en unik måte å filme på, men for min del har jeg egentlig sett nok potetnese i ubarbert tryne og øyne som flakker vilt omkring.. :-)  Misforstå meg rett: jeg har sansen for Lars Monsen og mener han er den viktigste inspiratoren for friluftsliv for den gemene hop, men det betyr ikke at jeg er kjempeimponert over filminga hans...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En ting er sikkert, Monsen engasjerer mange, på godt og vondt!

 

Ikke det at jeg er ukritisk, men akkurat når det gjelder programmer det ingrediensene er natur, fiske, telting, bål osv, ja da lar jeg det meste passere. I tillegg ho Anne da, jeg kunne ha sett ho padle den kanonen alene i timevis :hyper:

Jeg har alltid hatt sansen for Monsen. Det er noe med den folkelig tonen hans, men også at mye av det han gjør og sier, er oppriktig, han mener det, han lever det. Potetmos anyone?

 

N

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg likte Monsen sitt program godt, og kommer garantert til å følge de neste episodene. Monsen er folkelig, gjør ingen store fakter av det han gjør. Helt motsatt av Bear Grylls, som jeg sluttet å se på. Og han har et utrolig hundetekke, det kom fram i "Senkveld" der de fikk inn en hundevalp til skiskytter Thora Berger.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg likte Monsen sitt program godt, og kommer garantert til å følge de neste episodene. Monsen er folkelig, gjør ingen store fakter av det han gjør. Helt motsatt av Bear Grylls, som jeg sluttet å se på. 

 

Jeg likker heller ikke Bear Grylls til tross for at jeg ikke har sett mer enn en håndfull episoder. Han gjør som om han gjør ekstreme ting. Istedenfor å ta en lettere vei rundt, gjør han "livsfarlige" ting via den vanskeligste veien. I en episode i death valley, traverserte han en kløft via et tau. I et veldig kort øyeblikk så jeg en karabiner fra en klatresele. Men karabineren har de pusset bort i de neste bildene. Det var sikkert et glipp at den var synlig. Men på denne måten vekker du inntrykk av at det er mulig å gjøre ting som normalt ikke forsvarlig og som man normalt gjør med sikring på plass.

 

Slike ting ser vi heldigvis ikke Monsen gjøre.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gryllls er så jævlig slitsom. Der handler alt om ekstrem overleving, har ingenting med vanlig friluftsliv å gjøre*

 

Eneste slitsomme med Monsen er at han sier 'ass' mer enn jeg gjør, ass.

 

 

*gidder ikke krangle med noen om noe av det Grylls gjør er applikerbart til vanlig friluftsliv. Ta utgangspunkt i at alt han gjør har med at du f eks har styrtet med helikopter midt i ødemarka. Du er eneste overlevende og har ingenting annet enn det du kan rive løs fra helikopteret. Hvor ofte er du i den situasjonen og vil du kalle det vanlig friluftsliv ?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rart at han ikke så hyttene i området. Heibergtunet ved Storevatn er jo et landemerke og ved Taumevatn er det jo tre hytter og godt merka sti.planlegger en rute utifra det man ser og hvordan man teknisk sett håndterer terreng og underlag). 

 

 

 

Ved Storevatn ligger Turistforeningens selvbetjente hytte, Heibergtunet. Den ligger i nordenden av vannet, Monsen ble styrt utenom denne. På post 1 var det lagt ut et kart som viste veien videre, i tillegg til en sammenleggbar kano.

http://ut.no/artikkel/1.11614460

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Artig program. Jeg savnet umidelbart forklaring på hvorfor Monsen brukte en hel dag på 6-7 km, men det ser jeg jo på kartet han ikke hadde. Ble nok ikke mye luftlinje der.

 

Registrer at Monsen og jeg har samme teknikk for å overlate sekken til tyngdekraften i blokkstein.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Artig programkonsept og bra å se Lars Monsen på TV - på den måten han gjør seg best.

Jeg ser på Facebook at mange røper hvor han er observert i fjor - men ber om at vi kanskje holder slike "hemmeligheter" for oss selv :)

 

Ellers er det jo en myte at han ikke blir skremt av bjørn - ref innslaget fra P4 http://www.vgtv.no/#!/video/79221/lars-monsen-blir-skremt-av-bjoern-jeg-grep-etter-hagla

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://www.nrk.no/kultur/chat-og-gjett-med-lars-monsen-_2_5_-1.11615437

Gjett hvor han er på tur :P

 

Hadde vært stas om noen av oss her vant sekken :)

 

Gjettet ihvertfall riktig allerede med en gang på at det var Nordland, men kartet hang seg.

 

Litt rart at Monsen trodde lakseyngelen var ørret :) Men ellers en kjempeflott episode.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tippet på Nordland mens Monsen var i Telemark !

Trodde lenge det kunne være oppe i Beiaren.

Monsen hadde en fordel da han hadde kompassretningen til De Syv Søstre...

Koste meg grusomt og kjente litt av den følelsen av å gå i ulendt og bratt terreng på solotur.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veldig bra program. Han kjente seg nok igjen tidlig skulle man tro  - Marius sine bøker ble jo gitt ut på hans forlag og de områdene han var i var godt omtalt der.

 

Rart at han ikke filmet i selve Lomsdalen - men det ville kanskje blitt for åpenbart for seerne? Såvidt jeg kunne forstå gikk han over Velfjordskardet først.

 

Er kjempeimponert over filmingen til Lars Monsen - det er virkelig utrolig bra å lage god TV under slike forhold - og holde kameraet så stødlig selv i stressede situasjoner.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.