Gå til innhold
  • Bli medlem

Garmin BaseCamp - Tips & Triks


Abnorm

Anbefalte innlegg

Eg kjenner ikkje programmet ditt, men truleg er det ei innstilling for kva posisjonsformat det brukar i ein eller annan meny. Dersom du prøver å putte inn ein koordinat på eit anna format, er det naturleg at underlege ting skjer. Prøv å skrive N60°47'42.1" E6°55'22.55" eller N60°47.702' E6°55.376' altså E for east og N og E før koordinatane istanden for etter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
  • 1 år senere...

Noen som har vært borti dette: Jeg bruker Garmin 62s og bruker å notere underveis. Ved en sammenligning av gps-data og det jeg noterte på siste tur var det en stor forskjell. Opp til toppen viste notatene jeg gjorde i notisboka fra gps-ens tripteller at det var 7,55 km, mens dataene jeg har lastet inn i Garmin Basecamp viser at det var 6,3 km. Det samme på tur-retur, gps-notatene i boka underveis viser 13,4 km, mens jeg i Garmin Basecamp leser av 11,8 km. Hva er rett? (Jeg nullstilte tripdataene når jeg startet turen).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Triptelleren oppsummerer kontinuerlig rådata. Når du lagrer spor på enhet eller overfører til Basecamp "glattes" sporet ut og blir rettere. Til flere pauser, lavere fart eller dårlig dekning til mer har GPS "virret" rundt og lagt til distanse (som ikke er reell). Dette fjernes ved overføring. Du kan lett regne ut hva som er nærmest sannheten ved å måle gått distanse på kartet. Det samme skjer med høydekurvene, spesielt ved vind da min 60csx bruker miks av barometertrykk og GPS høyde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

59 minutter siden, fjellfoto skrev:

Ok, takker! Så med andre ord er det jeg leser i Garmin Basecamp riktig, dvs de korteste målingene, i dette tilfellet 6,3 og 11,8 km?

Kan ikke all verden om GPS, men en del mer om kart og koordinater. Og jeg bruker ikke BC, men MS og er fornøyd med det. Vil tro at den korte avstanden du får i BaceCamp, er avstanden målt i "luftlinje" og ikke den virkelige avstanden. Uannsett - vi går jo ikke i "lufta!. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.