Gå til innhold
  • Bli medlem

Hilleberg Keron 3 GT eller Helsport Svea 3 Camp


Urwaldjäger

Anbefalte innlegg

Annonse

En detalj om huvudingång på Svea 3 Camp:

 

Har denna dörr tvåvägs glidlås för öppning både uppifrån och nedifrån?

 

(Hberg GT-absid har en bra lösning där dörren kan öppnas åt alla håll och en suverän

möjlighet med detta är att man kan göra en tröskel (terskel) som motvärkar indrivande snö.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes også Hillebergs dørløsning er god på Keron GT. Enklere løsning enn på Svalbard-teltet, hvor døren må rulles fra bakken og opp for så å bli festet med to strikk om døråpningen skal være helt fri. En fordel med Svalbard-døren er at glidelåsene nesten ikke kan subbe i bakken, men dette gjelder vel ikke Svea-døren, som har en annen utforming. Ser den også må festes med strikk for å holdes unna vei. Liker Hillebergs pakkpose til døren, og at myggnettingen kan glides helt av og legges igjen hjemme i vinterhalvåret.

 

Jeg liker godt at glidelåsene i innerteltet går helt langs kanten av endeveggen, det gir en god romfølelse. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det tog mycket tid och kraft men nu har jag beställt tältet!

Valet föll på ett Hillberg Keron 4 GT i stället för Svea 3 Camp från Helsport.
Jag har tidigare haft Hilleberg och var sugen på att testa ett Helsporttält men följande detaljer avgjorde mitt val:

Svea 3 Camp väger enligt användare i Norge ända upp mot 5,5 kg med allt i påsen.
Då får man till samma vikt ett ännu rymligare tält med Keron 4 GT och dessutom jämn takhöjd (110 cm) i hela innertältet.

Dörrlösningen på Hbergs GT-absider är oslagbar för vintertältning och denna absid är dessutom störst och med mest takhöjd.
Den mindre absiden är även denna större än på Svea 3 Camp.

Tältgolven i Hbergs Black label-serie är gjorda av 70D polyester och är marknadens absolut tjockaste golvmaterial. När Hberg syr på stormmattor blir även dessa i detta material.

Kopparna på Keron för tältstängerna är rymliga nog för dubbla stänger och förberedda för vinteranvändning. På Helsporttälten måste man beställa en annan typ.

Alla tältlinor har en mycket bra uppfästning och trasslar sig inte. Keron har färre fästpunkter än Svea och det innebär mindre trassel med snören.

Slutligen är mina erfarenheter av vintertältning i fjällmiljö att snö vid hårt väder ofta trycker in väggarna på tunneltälten och inkräktar på innertältets utrymme rejält. Detta fick mig att ta steget upp till Keron 4 med sin liggbredd på 210 cm där man med 2 personer i tältet har rejält med plats för all utrustning under dåligt väder och ändå mycket space över för matlagning och annan existens.

Tältet beställdes från Addnature.se och i priset fick jag ett skyddsgolv.
Tack för alla konstruktiva kommentarer i denna tråd och ett utmärkt forum!

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer med telt. Det er et valg du sikkert ikke kommer til å angre på. Bruker selv Spitsbergen 4camp for to personer om vinteren, og det er bare fint med den ekstra plassen. Men det krever bruk av pulk, når man bare er to til å dele fellesutstyret, synes jeg. Hva blir vekten på Keron 4GT med stormmatter (om du skal ha det)?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Kan eg få spørje kvifor du ynskjer stormmatter på det?

Absolutt! Bruker teltet primært som vintertelt. I de fleste situasjoner har jeg klart meg helt fint uten stormmattene. Likevel er det ganger jeg skulle ønske jeg hadde de, eksempelvis når det er lite snø og sterk vind. Sendte forresten mail til Hilleberg og fikk til svar at stormmatter på et Keron 4GT øker vekta med bare 250 gram. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Absolutt! Bruker teltet primært som vintertelt. I de fleste situasjoner har jeg klart meg helt fint uten stormmattene. Likevel er det ganger jeg skulle ønske jeg hadde de, eksempelvis når det er lite snø og sterk vind. Sendte forresten mail til Hilleberg og fikk til svar at stormmatter på et Keron 4GT øker vekta med bare 250 gram. 

 

Skjønar. Dette med stormmatter er jo som baken :)

 

Eg har hatt det fint i alt av værtilhøva utan stormmatter i mitt Keron. Ser klart den biten med vinter og lite snø, men då teltet i tillegg til langturstelt for meg/venner/sambuar vert brukt til familietelt både sommar og vinter vert det fort uaktuelt.

 

Kan også sjå for meg at det hadde vore praktisk med stormmatter på enkelte vinterturar der me er 6 personar med to i fortelt, for å få forteltet tettare, men førebels er vinterurane me gjer med alle ungane av ein slik karakter at me fint kan ligge utan. Skulle det ruske til ei natt kan me trekke inn i innerteltet og ligg litt trangt. Fordelen med å være ein familie på 6 i eit firmansstelt er jo at der er mange kroppar til å varme opp, og innimellom er den vinden som snik seg inn alldeles velsigna  :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

På tide å vekke liv i denne tråden eller? Nå har jeg i alle år hatt helsport, ja, fjellreven telt og noen dager uten at det var noe dårlig telt, men det tilhører en annen historie 😎 iallefall, mitt første Hilleberg er innkjøpt, og det første som slår meg er høyden som er oppgitt 105, men kjenns likevel høyere enn Helsports 110 når man sitter i det. Har ikke fått testet ut det skikkelig enda, bare i snøen i hagen. Førsteinntrykket er romfølelsen, høyden, størrelsen. Det er stort! Sku faktiskt gå rimelig greit å sov tre gubb der på fjelltur. Dels pga to utganger så man kan ligge anfot uten problem. Har vert på ukestur med tre gubb i et HS Børgefjell. Sånn intimsport hender ikke flere ganger fra min side...   Liker også den buede døren. Og bardunene er geniale, bare å stramme inn, og da blir de så Korte at det ikke blir noe surr under utpakking. Virker også å slutte bra mot marken. Blir spent til sommaren å teste til fjells. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

21 minutes ago, yexiter said:

det første som slår meg er høyden som er oppgitt 105, men kjenns likevel høyere enn Helsports 110 når man sitter i det

Hvilket Helsport-telt gikk du fra og til hvilket Hilleberg-telt? Centimeterne er stort sett de samme ;) Men det er klart at om du går fra et telt som skrår ned (f.eks. fra Fjellheimen) til et som ikke skrår (Keron), så vil sistnevnte oppleves mye større. Dette er jo pga større volum selv om makshøyden er lavere.

Mitt keron 3 GT oppleves også mye større inni enn mitt fjellheimen 3 superlight selv om maks bredde og høyde på fjellheimen er 5 cm større enn på keron.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har SVEA 4-camp og vii bruker døren på denne måten på vinteren. På bildet er ikke glidelåsen helt nedtrukket: 34210182786_1729d43935_h.jpgReady for morning coffee by Espen Ørud, on Flickr

 

Det fungerer for oss av flere grunner. For det første har vi da hele tiden stormmatten også til dørfliken trygt forankret i snø og vi får ingen glipper der finsnø kommer inn ifm hoveddøren om det blåser mye. I tillegg bruker vi å kunne åpne øvre del av glidelåsen. Nå er vel SVEA-serien ute/erstattet så jeg får ikke sett hødyeforskjell innvending mellom 3-camp og 4-camp, men vi har aldri oppfattet høyden i 4 camp som lav i hvert fall...:

 

13029523_10153351217350194_1069646034036662499_o.jpg

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.