Gå til innhold
frode_fiskelykke

Isfiskeområder i Sør-Norge?

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Har flere ganger vært på turer i Femundsmarka vinterstid, både for turen sin del og ikke minst,- isfisket. Tenkte å sjekke ut noen nye områder som både er fine for naturopplevelsen og som har muligheter for OK fisk. Trenger ikke være verdens største fisk, men kjekt med mulighet for f.eks. røye som er større enn en kulepenn.

 

Vet at det finnes masse flotte områder nordover i landet, men pga tid, ressurser og penger må det bli i sør-norge.

 

Noen tips? Trenger ikke konkrete vann, men tenker mer på områder.

Hva med f.eks. Dovre eller Trollheimen? Eller er det f.eks. mulig å isfiske etter bekkerøye i fjellområdene i Setesdal Vesthei?

 

Bor i telt og har med pulk og vant til å ferdes ute vinterstid. Ser for meg en ukestur ca...

 

Håper på svar da jeg sitter å vurderee hvilke muligheter som finnes nå.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vet om flere vann i Trollheimen øst som huser kilosfisk, noen nappgaranti derimot, det har jeg ikke. Disse lot seg lure i romjula i fjor.post-5952-0-23385700-1384083044_thumb.jp Beklager det noe uryddige bildet, men hadde is i søkern.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei Frode, velkommen til forumet :-P

 

Det er mulig å få fisk på isen i alle vann det er fisk i, så lenge du klarer å lure den vel å merke.

 

Det kan være tildels stor forskjell på fiskestørrelsen i vann som ligger nær hverandre om det ikke er forbindelse mellom vanna. 

 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar.

Så fine ut de ørretene. Ikke alltid like lett med kamera vinterstid nei.

 

Ja, så lenge det er fisk der så kan man jo alltids få den, men mange steder mener iallefall de lokale at de ikke er noe vits å isfiske etter ørreten, mens andre steder lar ørreten seg også lure på isen.

Tenkte kanskje det er noen steder det også er noe mer røye?

 

En annen ting er jo at enkelte steder kan isen og snøen ligge så tykk at det er en del praktiske utfordringer i forhold til isfiske. Vet f.eks. at dette gjelder mange steder på Hardangervidda og i området rundt Finse f.eks...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hva de lokale sier, er ikke bestandig å stole på, bl.a fordi de ofte ikke er i fjellet midt-vinters. Har fisket mye i romjula i fjellene der jeg kommer fra, for å si det enkelt er det ikke noe problem med plass på isen... Fisker du ikke, får du ikke fisk, så  enkelt er det. Ørretbittet har vært bra rundt årsskiftet de siste 10-12 årene ihvertfall.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av UTE avdelingen
   Tove får et par døgn ute i telt. Isfiske, leirbål og dagstur der Huskiene farer over isen. Balsam for sjelen.... helt til....
  • Av UTE avdelingen
   Vinterglede på isen! 
  • Av Espen Ørud
   Etter en vinter som over hodet ikke har samarbeidet så fikk jeg omsider til en tur i teltet igjen. I vinter har det stort sett vært Murphys Lov og stang ut. Enten har det vært uvær, sneras, stengte veier, sykdom, jobb eller annet som har kommet i veien for alle turhelger. 

   Denne halgen klaffet det heldigvis. Været var også spådd sånn passe. Maks vind på 8-9 m/s, minimalt med nedbør og temperaturer på ned til -4 var det Yr påstod på forhånd. De foreslo riktignok minimalt med sol, men vi ville være fornøyd om vi så den i løpet av helgen så det fikk gå. 

   FIkk med meg en kompis og hunden hans som jeg har fått glede av å høste noen ryper for i høst. Til tross for at jeg er allergisk for det aller meste med pels så kommer jeg veldig godt over ens med denne pelskledde skapningen. Såpass at jeg ville la det stå sin prøve med en helg i samme telt. Det skulle vise seg å gå helt greit hva allergien gjelder. 

   Kompis var skeptisk til vintertelting da forrige vinterovernatting var en frysehistorie gjennom 2 netter. Så vi helgarderte og tok han sommerpose i min Hyperlamina Torch. Det skulle vise seg å holde med solid margin all den tid det ikke ble noe særlig mer enn -4 til -6 om natten. Utendørs. Temperaturen i teltet lå nok noe over der med to voksne og en pelskledd varmekilde. 

   For å komme unna det meste av skuterlyd siktet vi oss inn på dette området: https://kart.finn.no/?lng=23.84218&lat=70.26285&zoom=12&mapType=normap

   Det er noe skutertrafikk her når vi kommer ut i mai da reinflytting gjerne foregår noe innenfor her, men enn så lenge så er det så å si umulig å få hørt en skuter i løpet av helgen. 

   Halvveis inn fikk ekvipasjen med hund overta den tyngste pulken:    På kvelden var det klar for noe nostalgi og noe moderne på kokefronten:    Vi prioriterte pastakoking på 111 og sausen i den litt mindre kraftige Omnilite Ti. Det var grei skuring og ingen fastbrenning denne gang. Men det krever litt røring. Maten ble i hvertfall utmerket. Tilbehøret var heller ikke så verst:    Lørdangen var en skikkelig gråværsdag, så det ble prioritert trening med hund og avslapning. PopQuiz på DAB-radio er fast turinnslag på lørdagsformiddagen om det er slik at man ikke er under forflytning. 

   Denne gang ble det hele nydt i chairkittet til Exped i teltet:    Det ble gjort en bitteliten innsats på isfisket på ettermiddagen uten at det ga så mye å skrive hjem om til tross for at det det ble en og annen fisk. Første natten hadde det også vært litt vind, men ikke mer enn at vi sov mer enn trygt. Sporene om morgenen tydet faktisk på at det hadde blåst mer enn vi hadde registrert, men i og med at vi hadde stolt på værmeldingen så var vi ikke spesielt begymret og sov godt hele natten:    Søndagen startet også grått og vi valgte litt hundetrening før jeg satt meg på isen og kompis fortsatte treningen. Det ble etterhvert såpass fint at det ble mer enn middels lunk i teltet og kjøling måtte iverksettes.    Etter hvert ble det riktig så flott både på isen og i teltet: 

   En og annen fisk fikk også kikke på finværet:    På hjemturen gikk det såpass unna på skareføret at vi måtte etablere spoiler på parispulken:    Det går overraskende greit selv med litt høy last når tyngden er lagt i bunn:    Nesten nede på veiene igjen registrerte vi at det antakelig er snø nok til en tur til eller to i år: 

   Så forhåpentlig er Murphy-kvoten oppbrukt for i år og vi kan få til noen fine vårturer fremover... 
  • Av Frilufta
   For tredje året på rad tok Erik og jeg en helg i Engerdal på jakt etter røya. 
   Trivelsfaktoren er høy med mye medbrakte godsaker. Full vinter med 1m is og ingen tegn til smelting i solhellingene. 
   Fisket var, som røyefiske ofte er, ganske håpløst. Men de tunge forholdene på isen for ta litt av skylda for at vi ikke fikk dekket så mange områder som vi ville. 
   Uansett en bra tur i godt selskap og den største fisken veide faktisk 950gr. Ikke dårlig på den sjøen... 


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.