Gå til innhold
  • Bli medlem

Hodelykt


Kolibri

Anbefalte innlegg

Er veldig fornøyd med MJ872 lykta som jeg fikk byttet til. Med 1600 lumen så kan tempoet økes betraktelig på fjellet nå i mørket. Enig i at det er litt upraktisk med så stor batteripakke og den lange ledningen men det er verdt lyset og oversikten den gir. Hadde jeg funnet en lettere og mer praktisk lykt i samme prisklasse så hadde jeg nok ikke gått for Magicshine men for rett under 1000,- på XXL så føler jeg at jeg har gjort et godt kjøp. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
Annonse

 

Men beste kjøpet jeg har gjort er en 1200 lm lykt fra ebay til 60 kr. Har fungert problemfritt fram til nå og ok batterilevetid.

http://www.ebay.com/itm/CREE-T6-White-LED-1200LM-Zoomable-Zoom-ON-OUT-Adjustable-Headlamp-Headlight-EP98-/130970923414?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e7e79b196

 

 

Dumpet et par slike ned i postkassen her i dag. Takk for tips og link. Virker helt greit disse, og så billig at det ikke gjøre vondt om man skulle miste ei. Litt kort ledning til batteriboksen om man vil ha den mot kroppen, men ikke noe stort problem.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

 

Dumpet et par slike ned i postkassen her i dag. Takk for tips og link. Virker helt greit disse, og så billig at det ikke gjøre vondt om man skulle miste ei. Litt kort ledning til batteriboksen om man vil ha den mot kroppen, men ikke noe stort problem.

 

 

Samme her! Gul konvolutt fra Chen Xiao Ming med to stk Cree-lykter lå i postkassen da jeg kom fra jobb i formiddag   :)

Emballasjen var sparsommelig, men alt er helt og pent, så China Post har tydeligvis en mer skånsom pakkebehandling enn Posten Norge  ;)

Har satt inn batterier og lykta lyser utrolig bra. God zoomfunksjon av lyskjeglen, kan dimmes ned og har i tillegg en blinkefunksjon.

Vannbestandighet er sikkert ikke i toppklasse, men det vil tiden vise. Til prisen av en dårlig rødvin er dette "Best Buy" :)

 

Denne helgen er det jobb, men neste helg skal den prøves. Da er det Lucia-tur hvor vi er 3 jenter som har laget tradisjon med å logge oss ut av julerushet, jobb og verdensproblemer og tar oss en siste desembertur for litt ekstra frisk luft før julekvelden :)

Takker så mye for tipset om lykten :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

XXL hadde noen små hodelykter til 39  i går (Black Friday). Kjøpte et par slike. Sikkert helt grei som teltlys/camplys..Ser de ligger der i dag også til samme pris. Dvs ordinær pris oppgis til 99 og prisen endres til 39 (fremdeles) når du legger de i handlekurven. Var slik det var i går også.

 

ps: de hadde også noen Øyo "rustfrie" slirekniver (plast) til kr 15..ser de ligger der fortsatt til samme pris de og. Kjøpte noen slike i går. Kjekt å ha :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jag ser att Led Lenser H7.2 kommit ut på markanden. Den gamla H7 dumpas billigt på olika håll. Någon som testat denna nya?
Den gamla H7 verkar vara som min Petzl, som är lite för svag när det inte är snö.

"Något" dyrare än en del annat som diskuteras i tråden, men jag betalar hellre lite mer för att få en bättre produkt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sammenligner du Led Lenser H7.2 med for eks Zebralight/Armytek/Magicshine/Fenix betaler man ca samme pris som H7.2, men man får et MYE bedre produkt med de tre første jeg nevnte. Led Lenser liker jeg ikke i det hele tatt. 

 

Sammenligner du H7.2 med de billige Ebay-lyktene nevnt litt tidligere i tråden til rundt 100 kr hadde jeg kjøpt Led Lenseren med en gang :D

 

Fenix har noen kule hodelykter av samme type som Led Lenser, men Fenix har langt bedre kvalitet. Sjekk ut Fenix HP15 for eksempel. 

 

(Zebralight har hodelykter på 1000 lumen som ikke har ekstern batteripakke, og disse lyktene har nesten like god lysetid som Led Lenseren, Fenixen osv)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

FYI Ebayduden har jo omtrent samme lykta med 18650 batteri:) Gode oppladbare batterier med masse kraft.. 

http://www.ebay.com/itm/1600Lm-18650-CREE-XML-T6-LED-Adjustable-Headlamp-Rechargeable-Light-Charger-EP98-/121198525473?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c37febc21

 

Testet batterikapasiteten på denne nå for moro skyld. Med lav lysstyrke som er mer enn godt nok for å gå på ski i mørket så lyste den bra i 5 timer og 2 timer til med nødlys. Etter 7 timer lyser den fremdeles, men nå begynner det å bli rimelig svakt. Dette var vel og merke innendørs. Skulle hatt en lengre kabel til denne så en kan ha batteriet på kroppen. Ser ut til å være ganske standard plugg, så burde være mulig å få tak i.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har 2 Magicshine lykter en 808 og en 816 (mikke mus varianten) begge er kjøpt på XXL når prisen har vært på det aller laveste. Jeg har med vilje valgt utgaven av lyktene som har SSC P7 led og ikke Cree XM-L, årsaken til dette er at SSC ikke har den mørke ringen i lysbildet som Cree lampene har en tendens til å ha og som jeg syns er litt plagsom.. 816 har nærlys og fjernbryter for styrke, jeg kjøpte den fordi jeg ble lei av at bilene ikke dimmet ned fordi 808 lyste for sterkt når jeg sykler. Begge har samme batteripakke. Det jeg ikke liker med lyktene er at O-ring festet har en tendens til å sige, så lykta må stadig justeres opp. Det har jeg løst på 808 som jeg bruker på ski ved å bytte hodebånd og feste til en variant kjøpt på DX, lykta ser lik ut som MS lyktene men har skrufeste og hodebånd som der ut som MS sin "luksus variant". Imidlertid var lyskjeglen på DX lykta så smal at den ikke kunne brukes til å gå med, men den lyser opp alt som er mer enn 50m unna... 808 synes jeg er fin til bruk på ski, kjøre maks lysstyrke i utforbakkene og laveste ellers. Selvsagt får man aldri nok lys.. men den lyser tilstrekkelig til at jeg kan kjøre max pådrag nedover, noe jeg ikke syntes jeg kunne med en Petzl Mayo XP som selvsagt er mye svakere men veldig fin til fottur og camp lykt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Fikk en hodelykt til jul som virkelig har imponert med lysstyrken. Er en lykt som er kjøpt på E-Bay og vet jo ikke om kvaliteten på lykta men for 250 kr kan man ikke klage. Fikk også med 2 stk UltraFire 18650 bat som skulle gi 3000 mAp men dei har ikke imponert. Etter å ha tittet litt på youtube så ser eg dei batt. testa og det er tragisk når det gjelder kappasiteten, knappe 900mAp. Men sammtidig så finner eg ut på Youtube at laptopper inneholder jo samme batt. Prøvde selv å åpne et laptoppbatt. og der finner eg 8 stk Samsung batt. på 2200 mAp og dei virker som en drøm og så er dei jo gratis. Bare husk å måle Volten så du ikke ødelegger lykta eller gjør anna skade. Legger ved bilde av lykta og batteria som eg fikk og batteria som eg fant i laptoppen :-). Om man vil vite mer om slike batt. i laptopper og hva dei kan brukast til er det bare å søke på 18650 batterier.

post-12082-0-32239600-1389114141_thumb.j

post-12082-0-06940200-1389114175_thumb.j

post-12082-0-12288100-1389114197_thumb.j

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anbefaler å kaste batteriene som kan følge med slike billiglykter rett i eletronikkavfallet og kjøpe kvalitet. Det er ikke verdt brann og eksplosjonsfaren det innebærer. Bare se her hva som kan befinne seg inni batteriene.

Disse er de beste på markedet for øyeblikket. De fåes også i "protected" utgave, noe som absolutt er anbefalt, men pass på at de får plass i lykten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Jeg kjøpte en LED Lenser for tredje gang i går. En H14.2. De to siste (H5 og H7) har tatt kvelden på diverse måter (dårlig ledningkontakt, nekter å slå seg av). Lovte meg selv å ikke kjøpe LED lenser denne gang, men ble nå "lurt" av en selger.  Han garanterte meg at kvaliteten på H14.2 var helt annen, og lovte meg gratis retur hvis varen går i stykker.

 

Denne er "bare" på 350 LM, og etter å ha lest denne tråden angrer jeg en smule...;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jag provade en Led Lenser 7 (gamla modellen som XXL köpt en container av som man nu dumpar till löjligt lågt pris i Sverige).

Mycket bra lampa. 7.2an skall tydligen vara ännu bättre.

 

Dom nivåer på ljusstyrka som man kan läsa om på eBay och DX skall man ta med en båtlast salt. Dessa sirror är ofta starkt överdrivna. Lamporna kan dock vara helt OK och en lampa som påstås ge 1600 lumen men bara ger 500 är helt OK för en 100-lapp inkl frakt.

 

Så mycket mer är 2-300 lumen behövs inte heller när det är snö och man håller på med långsamma aktiviteter som XC-skidåkning eller fatbike. För topptur så behövs mer, speciellt för att orinentera sig. Men man riskerar att bli bländad av reflexionen från snön...

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest gammeltbrukernavn111

Det er mye mer enn bare lumen som avgjør kvaliteten til ei lykt. Byggekvalitet er viktig. Også hvordan lyset fordeler seg og ser ut. På min Silva-lykt er det for eksempel såpass bra lykt at lyskjeglen ikke har en sånn sort flekk inni seg, bare en stor hvit lysflekk som er meget behagelig å se på. Får ikke sånn tunnelsyn. Batterilevetid og kvaliteten på batteriene er også noe. Må si jeg er litt skeptisk til disse billige ebay-lyktene hvor lumen er skrudd usannsynlig høyt opp. Hvor lenge kan sånt vare? Hvordan er levetid, byggekvalitet og kvaliteten på lyskjeglen? Dumt om sånne billige lykter med høy lysstyrke bare blir sånne bruk-og-kast gjenstander, det er svært lite miljøvennlig. Og som en annen nevnte over her, stort mer enn 2-300 lumen er helt unødvendig med mindre du skal drive med toppturer i mørket.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er mye mer enn bare lumen som avgjør kvaliteten til ei lykt. Byggekvalitet er viktig. Også hvordan lyset fordeler seg og ser ut. På min Silva-lykt er det for eksempel såpass bra lykt at lyskjeglen ikke har en sånn sort flekk inni seg, bare en stor hvit lysflekk som er meget behagelig å se på. Får ikke sånn tunnelsyn. Batterilevetid og kvaliteten på batteriene er også noe. Må si jeg er litt skeptisk til disse billige ebay-lyktene hvor lumen er skrudd usannsynlig høyt opp. Hvor lenge kan sånt vare? Hvordan er levetid, byggekvalitet og kvaliteten på lyskjeglen? Dumt om sånne billige lykter med høy lysstyrke bare blir sånne bruk-og-kast gjenstander, det er svært lite miljøvennlig. Og som en annen nevnte over her, stort mer enn 2-300 lumen er helt unødvendig med mindre du skal drive med toppturer i mørket.

Jeg klarte ikke å dy meg og bestilte meg ei ebay-lykt på 1200 lumen til 70 kr(!), den ankom i posten i går.

Jeg er spent på holdbarhet og kvalitet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

De der Magicshinelyktene til XXL har veldig dårlige hodefester for skigåing. Jeg lånte ei på skitur i går kveld. For liten justering av vinkelen. Ble gående med stiv nakke..

 

Man kan forreste kjøpe forlengerkabel til Led-Lenser H14, og putte batteriene til denne i lomma også..

 

Er veldig uenig i at man bare trenger 2-300 lumen. Det er ikke uvanlig at jeg kommer opp i over 40 km/t i bakkene på en vanlig treningstur på kvelden. Da holder det ikke med et stearinlys i panna. Det er utrolig irriterende å måtte ploge ned bakkene bare fordi lykta er for dårlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.