Gå til innhold
  • Bli medlem

Fiske nå når det kryper mot -0


Pinnsvinet

Anbefalte innlegg

Hei! 
Hvordan er det å fiske nå når det begynner å nærme seg 0 grader på dagen og ettermiddagen, og gjerne under 0 grader på natten? Tenker på ørret/røyr fiske i ferskvann. Er det enklere eller vanskeligere nå på denne tiden enn det er ellers i sommerhalvåret? Og bør man gå over til en annen type agn nå frem til at det blir is på vannene? 

Hilsen nybegynner :))

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Fisken energiøkonomiserer mer og mer fram mot- og gjennom vinteren. Den sparer på energien og det skal mer til før den ofrer seg for en godbit. Der hvor f.eks ørreten fort kan gjøre et mange meter stort utfall mot en flue om sommeren, reagerer den gjerne ikke før slike er langt under halvmeteren unna når det er kaldt.

 

Det er med andre ord en større utfordring å fiske når forholdene er slik at fisken er på lavgir. Det betyr at en må avfiske områder mye tettere enn ellers og dessuten gjerne variere agn og bevegelse mer enn ellers i tillegg.

 

Når det er sagt så spiser jo fisken hele året, og ørreten er gjerne glupsk i september/oktober. Om det er for å ha noe å tære på eller skyldes en del av gytesyklusen vet jeg ikke, men det er også en kjennsgjerning at det blir tatt en god del stor ørret på høsten. Godt muligens fordi de blir litt (over)modige på grunn av mørket.

 

Ellers må du som "Skaukraft" sier undersøke lokale fredningsbestemmelser.

 

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan være verdt å tenke på hvor vannet er varmest. Soloppvarma bukter f.eks bør være bra ørretplasser når vannet begynner å bli kaldt. Store vann avkjøles langsommere enn småvann, og er dermed ikke like sårbare for rask avkjøling. Røye liker ellers kaldt vann så for fiske etter den er kaldt vann bare en fordel.

En sluk jeg har hatt bra resultat med på høsten er loftys cobra fisket sakte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar alle sammen! Mye kunnskap som finnes blant forumets medlemmer virker det som. Skal sjekke ut lokale fredningsregler, og hvis det ikke er noen fredning, så skal jeg prøve meg på enda litt mer fiske frem til isen kommer. Fisker med vanlig stang, ikke fluestang, så skal prøve å utnytte de mulighetene det er med vanlig stang. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Gjest Frode_H

1.2Kg ørret tatt i bakli dammen i Trondheim i dag:)

tok denne med en 12g rød og kobber farget Toby sluk

 

PS: bilde ble LITT mørkt. den er litt lysere enn bilde tilsier.

post-12978-0-64883200-1382458640_thumb.j

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Røya som er en mer arktisk art enn ørret begynner jo rett og slett å få trivselstemperatur på denne tiden av året. Mange fisker da røye fra land enten med en lang stang eller ved å kast som med sluk og sveive sakte og rykkvis inn. Det er gjerne røyeblink og maggot, eller veldig gjerne veamark man bruker til dette. Det er skrevet mye om denne typen fiske på sidene og forumet til Oslomarkas fiskeadministrasjon http://ofa.no/Hjem.aspx

Ellers er ørreten på gang den, men fisket kan være ganske kilent. Harving er årets høydepunkt for mange og dette står det også mye om på ofas sider.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.