Gå til innhold
Jonashaaningoutdoors

8 fods haspelstang. For stor?

Anbefalte innlegg

Hej. Jeg har fået en 8 fods haspelstang fra Haselgrove. Som sådan en fantastisk stang af høj kvalitet. Kastevægten er 4-24 gram.

Hvad er fordelen ved en 8 fods stang, og hvad taler for måske at bytte den til en 7 fods stang? Mit fiskeri er meget varieret. Så det er både i sø, å, mose og elv. Og fiskeri er både fra kano og fra land.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg bruker 9-fots stang og synes ikke den er for stor i det hele tatt. Har noen 7-fotere også, som jeg pleier å bruke hvis det er jævlig bevokst med kratt og trær langs vannet, og det er vanskelig å bruke lengre stenger. Kjenner folk som bruker lengre stenger enn 9 fot også. Især på fjellfiske hvor det ikke finnes vegetasjon. Jo lengre stang du har, dess bedre kastelengde naturlig nok. Det fordrer også naturligvis at du har fylt opp spolen din med snøre. Jo mindre snøre du har på spolen, dess mer motstand når den går ut.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det finnes selvfølgelig ingen stang som passer til alt fiske. Din 8' er vel ok til slukfiske, kastevekten er viktig og med et så stort område (4-24gr) kan den neppe gi optimale kastelengder over hele området.

For fiske fra båt/kano er denne lengden fin, det er vanskeligere å styre fisken inntil båt og inn i en håv med lengre stenger når du sitter.

Jeg fisker ofte med flue og dupp eller flue og sluk, velger 9' om det er trange forhold med mye skog, i mer åpent lende er 13' førstevalget.

Om ditt fiske er allsidig ville jeg ikke satset alt på en stang!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.