Gå til innhold
Sandhornøy

dorging etter laks og sjøørret

Anbefalte innlegg

Er det noen som kan gi meg noen tips til dorging etter laks og sjøørret? F.eks sluktyper, fart, tid på døgnet, avstand fra land osv. På forhånd takk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tja min favoritt på Laks er jo 40gr gull møresild med sort stripe da, den har tatt mangen laks for meg. Jeg kjører i 900 omdreininger på påhengsen som er vel rundt 3 knop, du ser ikke den farten noe nøyaktig på min båt da den ikke viser noe før du holder omtrent 10 knop. Men en meget god måte er å slenge sluken over siden og studere møresilden, om den går ujevnt i vannet rett før den går jevnt da har du rett fart. Husk at dorging etter laks er kun en eneste ting tålmodighet, tror jeg dorger over 100 timer i året og på et meget godt år drar jeg 20, et dårlig drar jeg 2 - 3 men det er veldig mange timer på rett plass for å si det sånn.

 

Dra langs land, om du ser strømskiller gå frem og tilbake på hver side da laksen ofte står på en side av skillet. Men når du går å dorger ser du jo laks som hopper og det gir jo en god pekepinn på hvor de er.

 

Sjøørret er så nærmed land som du våger med lettere sluker 7 grams er fine, sølv med blå rygg eller de nye fine UV malte slukene til sølvkroken er gode. Legg sluken rett i propellvannet fra påhengsen og gå så fort at det er rett før sluken går jevnt da tar du sjøørret på dorg. Nå er det ulovlig å fiske sjøørret hvor jeg holder til nå så ikke noe i år, men i fjor tok jeg mange på denne måten.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

I saltvann når vannet er varmt 15C-> dorger jeg sjøørret i ganske høy hastighet i overflaten. Vanskelig å angi farten men kanskje opptil joggefart. Holder båten så nær land som mulig uten å ga på grunn, helst bare noen få meter. Stangtuppen på innersiden nærmest land.

 

Flytewobler (feks abu tormentor leddet i sterke farger) hindrer bunn-napp når båten må bråstoppes. Ellers er blanke, (små) sluker bra når vannet er varmt.

 

file_2938_enl_enl.6bd651a.724.jpg

Abu Tormentor Jointed

 

I kaldt vann ned mot 5C lavere hastighet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.