Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvor tungt bærer barna?


Miss Winther

Anbefalte innlegg

Jeg har møtt mange barn i fjellet i sommer, og alle hadde sekk. Noen så ut til å bære mer enn andre. Hvor mye bærer deres barn på tur? Jeg skal muligens ha med meg en gutt på 12 år i fjellet snart, og han kan sikkert bruke min 40 liter, men hvor tung kan den være? Han er vant til å bære skolesekk, men har ikke gått mye i fjellet før.

 

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg vil tro at han lett klarer 10 -15% av kropsvekta si hvis ikke dagsmarsjene er for lange. 4 - 5 timer med noen innlagte pauser burde gå fint.

Min sønn gikk opp Flørlitrappene og vider til Blåfjellenden med sovepose og en del klær på ryggen. Turen tok faktisk ca. 10 timer. Han var bare 10 år. Normalt skulle vi klart turen på halve tida, men det er ofte bedre å bruke noe lengre tid og ta mange pauser. Barn blir fortere trette i hodet enn i kroppen.

http://ut.no/hytte/floerli-turiststasjon/bilder

http://ut.no/tur/fl%C3%B8rli-4444-trappetrinn

http://hopkorn.com/florli/

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine på 8 og 10 år bar sine egne klær, sovepose og liggeunderlag. Ungene veier begge ca 25kg. Min nevø på 13 bar en 60liters sekk på over 10kg. Dette var på en 3 dagers tur, vi gikk 7-10timer inkl mange pauser. Min niese på 4 år bar sin sovepose og bamse, hun veier vel 20kg.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Barna våre bærer alltid egen sekk med mat, drikke og skift på tur. Jeg har ikke veid sekkene og skal gjøre det før neste tur. De er vant å bære skole og barnehage sekk fra de små. Det irriterer meg når jeg ser foreldre tar skole sekken når de hente barn på skolen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min seksåring har i sommer båret begge soveposene (3-sesongs) og dagens snacks på ukeslange turer i tungt terreng. Det har gått fint, men er nok i grenseland for henne vektmessig. Ved behov (veldig tunge dager) har jeg festet hennes sekk på min, men det har ikke skjedd mer enn to-tre ganger. Jeg kjenner henne såpass godt at jeg merker når det blir for mye for henne, og vil selvsagt at turen skal bli en positiv opplevelse.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.