Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvordan overleve telttur i regnvær?


Bjorn

Anbefalte innlegg

Imponerende telttørking.. mitt henger litt på veranda til det ikke drypper og så slenger det rundt på stuen noen dager der jeg rister litt og snur på det innimellom. Håper det holder.. om yttertelt blir vått blir jo innerteltet også det så må vel pakkes separat om en skal være ute mange dager? Jeg var ute i regn i natt og dunjakke og dunsovepose kjentes fuktig selv om inne i teltet. Er jo nybegynner med telt. Hadde tørre klær i pakkepose og var glad jeg hadde ekstra genser i tillegg til dunjakken.. en annen ting jeg erfarte var at det var lurt å legge alt inn i forteltet - gjerne oppi sekken selv om en bare skal en liten tur fra teltet (ryddigere og triveligere camp også😊).. og så Tok jeg regntrekk på sekken i natt om bløtt på bakken i forteltet..

og lærte at en kan legge seg ved elva og våkne på ei øy😳😀😀

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
On 4.7.2013 at 7:06 PM, Bjorn said:

Det regner og det regner, ihvertfall i Bergen.

Det får en til å tenke, hva gjør man for "overleve" en uke eller to med langvarig regn. Hvordan får man tørket klær og utstyr når det regner hele tiden? Hva slags utstyr er det smart å ta med seg i slikt vær? Ull eller kunststoff? Dun eller kunstfiberpose? Bærbart tørkeskap? :-)

 

Alle gode tips taes i mot med stor takk !

Har alltid en vanntett pose med tørt skift med, typisk stilongs og tynn ullgenser. For å unngå å sitte i teltet hele tiden mens det regner så er det praktisk med en tarp i leir. Pakker også med meg noe bjørkebark og litt tørre pinner, pluss noen tennkubber så får du bål på fuktig ved.

Ull eller syntetisk er det samme for min del. Aldri hatt problemer med dunpose i vedvarende fuktig vær, men har hørt folk som har fått det når de er ute i over 2 uker. Selv er jeg ute toppen 5 dager. Går i Samanger, Voss, Vaksdal, Bergsdalen, Kvam og Fusa områdene...er vel der det regner mest i hele landet hehe.

Endret av sovelenge
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.