Gå til innhold
  • Bli medlem

Data og internett på lang telttur


TV Sindre

Anbefalte innlegg

Annonse

Først litt off-topic

Jeg skjønner ikke mangelen på forståelse fra folk her som f.eks mener at turen blir ødelagt av å kunne komme seg på internett. Folk er forskjellige.

 

Personlig, så foretrekker jeg å ha telefonen i flymodus på tur og bruke den som GPS for å få bekreftet at jeg er der jeg tror jeg er. Jeg liker ikke å bli oppringt, få meldinger e.l. mens jeg er på fjelltur. Jeg liker meg veldig godt hvis jeg ikke ser et eneste annet menneske på timesvis (jeg er sjelden på annet enn dagsturer).

 

En av fjellvettreglene sier jo at man skal: "Vis respekt for været og værmeldingene." Litt vanskelig å følge dette punktet hvis man ikke får med seg værmeldingene? Det må da være mye bedre å kunne dra opp en telefon for å sjekke værmeldingen når det passer en, i stedet for å sjekke klokka og dra opp en radio for å få det med seg derfra?

 

On-topic

Mobiltelefon evt 7" nettbrett er det jeg hadde brukt hvis jeg måtte på nett. De nyere modellene er vesentlig bedre egnet, av nettbrett vil jeg anbefale Nexus 7 (nyeste modell). Her kommer du deg nok langt med en ekstra batteripakke.

 

For min del, så hadde jeg vurdert å skaffet meg en Kindle Paperwhite som bruker en annen, passiv, skjermteknologi som gjør at batterilevetiden er rundt 28 timer, ikke 10-12 som på nettbrett. Denne hadde jeg brukt til å lese bøker. Lettere enn en paperback, den har innebygget leselys og du kan ta med deg hundrevis av bøker uten problemer.

 

PS: 3g dekning i fjellet er veldig sporadisk og ved dårlig dekning øker strømbruken.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 måneder senere...

Har vært borte fra forumet siden jeg slutta å kommentere denne tråden, men nå er jeg tilbake igjen! Mest på chat, men skal prøve å skrive litt i trådene av og til også.

 

Jeg reiser aldri. Ble sykt varmt på teltturen min i fjor, i tillegg til at mygg og veps plaget hver gang jeg bare skulle gjøre noe ute. Som de fulgte med på hva jeg gjorde og stakk meg hver gang jeg prøvde å ta ut pluggene til teltet. Mobiltelefonen jeg hadde da var Huawei U8500 og hadde ikke mobildata. På den tiden hadde jeg kontant-abonnement, så det var lite fristende å ringe rundt for å ha det gøy. Internett kunne jeg ikke kommet meg på med den telefonen, selv om det var smarttelefon.

 

I juleferien 2013 kjøpte jeg Samsung GT-S5301 og den har mobildata. Mye mer komfortabel er den også å bruke enn den forrige. Den bruker nok av strøm etterhvert som den surfer på internett, men Facebook på mobil bryr jeg meg ikke om. Chat på fjellforum.no hadde fristet mer, men å skrive mengder tekst på touch-skjerm er ubehagelig. Å skrive litt sms innimellom går helt fint.

 

Neste telttur tror jeg at jeg bruker et annet teltutstyr. 4 manns teltet tar mye plass og veier unødvendig mye til en person alene. Stengene til teltet mitt er ganske rustet og det er ikke bra. Vet ikke om mobilen blir mer fristende på telttur neste gang, siden jeg har ubegrenset bruk av tale og sms. Jeg kjenner godt til at veldig dårlig dekning øker strømbruken til mobilen, men har ikke mobilen dekning, bruker den unormalt lite strøm. Men uten dekning får man ikke kommet i kontakt med omverdenen på telefonen... Ifølge www.finnsenderen.no er det 3G dekning der jeg teltet i fjor.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må innrømme at jeg fort er inne på facebook selv også når det er dekning, men velger aldri turområdet avhengig av om det er dekning eller ikke. Bruker en powerbank for å kunne lade mobiltelefonen. Skru av 3g om du er i områder uten 3g dekning da sparer du mye batter. Bruker du telefonen som kamera og gps i områder uten dekning vil du spare mye batteri på å sette den i flymodus og gjerne også skru ned lysstyrken på skjermen så mye du kan.

 

Er du på tur alene så blir det mye lettere å bære om du skaffer deg et mindre telt. XXL har gode priser på noen telt fra Bergans for tiden, venter du til onsdag og betaler med DNB Mastercard får du i tillegg 25% rabatt.

http://www.xxl.no/villmark/telt-og-lavvo/telt/bergans-trysil-2-pers-telt/p/1088460_1_style

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flott at du kom deg på tur! Jeg anbefaler deg å oppleve naturen når du er på tur. Å bare sitte inne i teltet blir fort kjedelig og da forstår jeg trangen til å bruke elektronikk etterhvert. Gå deg en dagstur rundt campen, ta med deg fiskestang og fisk litt, kok deg kaffe på bål eller gass osv.

 

Noen tips til myggproblemet ditt: Beste beskyttelsen er å fyre opp et bål eller legge campen i et luftig område hvor det blåser litt. Ellers er myggolje kjekt å ha. Når jeg vet det er utrolig mye mygg så tar jeg med meg hatt med myggnett og hansker. Da får jeg fisket selv om myggen svermer rundt meg.

 

Hvis det blir veldig varmt i teltet samtidig som det er fint vær (ikke regn eller vind), så kan du løfte opp ytterduken slik at du får luftet skikkelig :)

Selv har jeg kun med en avslått mobiltelefon når jeg går turer. Jeg er utdannet dataingeniør til sommeren og jobber innen IT, så for meg er det veldig befriende å være "offline" på tur. Helt utenkelig for meg å sitte i et telt med laptopen, med mindre det er viktig jobb som jeg er NØDT til å få gjort, og alternativet er å bli sittende hjemme.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.