Gå til innhold
  • Bli medlem

Hund - utenfor turistforeningens hytter


REJOHN

Anbefalte innlegg

Elisabeth : Jeg ønsker meg noen ganger en skeptisk hund :smile:

Hehe...slik skeptisk som de jeg har er faktisk positivt. Eller...frøkna, som er omplassert, driver og lærer at man godt kan hilse på noen hunder og ikke ta det så ille om de bjeffer. Hannen, som jeg har hatt siden han var liten, er egentlig veldig trygg på seg selv (noe som helt klart er en fordel, men som innebærer at jeg noen ganger må rope veldig bestemt så han skjønner at jeg mener alvor), han kan finne på å passe på tispa når det trengs, og er ikke redd for andre hunder, men....han er kontrollfreak, ikke særlig interessert i folk eller sau, gjennomskuer seg selv om han får snusen på en reinsdyrflokk (noe som gjør at man vet man må være ekstra på vakt og ev. sette han i bånd), han er konfliktsky og ser ikke noen grunn til å løpe bort til en hund som sier han ikke vil ha besøk. Om jeg gidder så har jeg ikke noe problem med å få han til å "gå på plass" og ha øyekontakt med meg i møte med en annen hund, det har vi øvd mye på, men når jeg kanskje har gått et stykke, har tung sekk og er litt fjern så setter jeg han like godt i bånd, men det er fordi jeg ikke orker jobbe med kontakten da, for det krever ofte litt jobb. Om din hund blir sint på en som er løs og kommer bort så tenker jeg "kanskje den lærte da, at man ikke skal løpe bort til hvem som helst", men de gjør nok ikke det. Veldig kjedelig for deg, spes om det går utover din hund, men om den andre bikkja blir skikkelig satt på plass av din så skal du ikke bry deg noe om det, det er ikke ditt ansvar.

Jeg merker at jeg nok er litt heldig med to konflikskye hunder som ikke gidder bråke før de må, i tillegg er det to raser som generelt er lette å kontrollere (Finsk Lapphund og Toller) i tillegg til at lydighet er en hobby her og noe både jeg og bikkjene syns er fint å drive med. Lydighetstrening gir et tettere bånd mellom eier og hund tror jeg, fordi det krever et sammarbeid. Jeg har aldri hatt en jakthund, bl.a fordi jeg innbiller meg at det ikke er så greit å ha de løse. Det er forskjell på hunder som fint kan løpe en hel dag på egenhånd og de som helst ikke vil mer enn 100 m fra eieren. Og det er forskjell på de det faktisk kreves noe av og som er en del av hverdagen og de som hovedsaklig må klare seg selv og bare får tur og mat. Jeg kan finne på å passere hunder med min løs fordi det er en del av hverdagstreninga, kun fått positiv tilbakemelding på det :) Men det krever ikke bare at bikkja er 100 % fokusert, selv må man være 110% fokusert og egentlig ikke ense vedkommende man passerer. Tror folk generelt ikke gidder det, desverre. Har jo lagt merke til at når folk spør hva det første man bør lære bikkja er, får de ofte svaret "fot, sitt, dekk, stå" Men alt starter med kontakt, og det glemmer folk å trene inn. Man MÅ ha god kontakt med hunden for å oppnå det man vil!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Trådstarter: Så utrolig unødvendig å lage en tråd om dette! Her er det ingen bevis i det hele tatt! At de har funnet to sauer som de ikke vet hva har dødd av betyr ikke nødvendigvis at det er løse hunder som er årsaken! Du lager bare kvalm, akkurat som den forrige tråden din om hunder på hytter. Jeg har selv vært på turistforeningshytter flere ganger denne sommeren og jeg har snakket med både de som driver hyttene og folk jeg har møtt der. Jeg har et helt annet inntrykk nå, enn det jeg hadde av hundelivet på hyttene etter at jeg leste den negative tråden din. Heldigvis!

 

Du hauser opp filleting som om du skulle hatt for lite spenning i livet ditt. Når du har fakta om at løse hunder har drept sau, DA kan du lage en tråd. Inntil videre foreslår jeg at du slarver om det med nabokjerringa.

Jeg anbefaler en tur til nærmeste bibliotek de kan ha en bok som heter Skikk og bruk.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg anbefaler en tur til nærmeste bibliotek de kan ha en bok som heter Skikk og bruk.

Ja, jeg burde kanskje ikke sagt meningen min om denne tråden, ettersom det kanskje er noen som er uenig med meg? Alle andre kan derimot si meninga si. Bare alle er enig, da er det greit å diskutere. Det er dessuten ganske dumt av deg å referere til en bok på biblioteket som et svar på min kommentar til trådstarter. Du syns jo helt klart at jeg er frekk i kommentaren min, så da senker du deg "ned på mitt nivå" med en kommentar av samme slag tilbake?

 

Jeg gidder ikke skrive mer i denne tråden. Den handler om at kanskje noen muligens har hatt en hund løs, som kanskje muligens har drept en sau eller to. Det finnes nok av useriøse hundeeiere der ute som setter hundefolket i et dårlig lys, så vi trenger ikke hjelp til det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.