Gå til innhold
  • Bli medlem

Hva er det eldste turutstyret du fremdeles bruker?


Gauken

Anbefalte innlegg

Annonse

Har et enkelt lett telt fra 1972 som fremdeles er sporadisk i bruk (lav vekt og tar liten plass). Fikk det i konformasjonsgave. "Moderne" krav til komfort (behov for fortelt, noenlunde fukttett bunn og kondens og sånt) gjør at det bare brukes gitt at forholdene tilsier det :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En Norrøna anorakk i bomull som vel må være omtrent 25 år. Ser ikke ut, men gjør jobben på vinteren.

En enkel lue i noe tett bomull/synteisk stoff som konkurrerer med anorakken på alder, men den ser nesten ny ut. Utpreget godværslue :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat tilbake fra tur. Tok med meg et telt som jeg fant i kjellerboden. Fra jeg gikk i speidern på 70-tallet. Teltet var helt håpløst, jeg sov en natt i det, og kastet det i en søppelkasse ved en rasteplass på vei. Neste gang tar jeg ikke med meg feil telt.   

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 7 måneder senere...

80 liter Lillsport sekk som er nevnt av flere her ble byttet ut i fjor sommer. Husker ikke helt når jeg kjøpte den, men ble ihvertfall brukt på Hardangervidda i 1994.  Gav den til en kompis som er i startgropa på friluftsliv.

 

Eldste utstyret som fortsatt er i bruk er et Helsport Stetind 2 som jeg kjøpte i 1998. Men kjøpte meg et fjellheimen superlight i høst så redd gode gamle stetind ikke får så mange turer framover.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker faktisk både sovepose, telt, ryggsekker og liggeunderlag som er rundt tyve år gammelt. Det elste som fremdeles er i bruk er et par håndlagde canadiske truger og en pumakniv fra midten av syttitallet. Bruker faktisk også ganske ofte en slags militærjakke fra 1979.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jobbet på sportsbutikk i skoleferien i 1980 - 82. Store deler av lønnen ble tatt ut i utstyr som fortsatt er i bruk - noe mer sporadisk enn annet:

 

Norrøna Veig pakkrammesekk, tåler alt som dagens lettvektere bare kan drømme om.

Helsport Storheia sovepose, god når vekt og volum ikke er kritiske faktorer

ABU Cardinal 54, silkemyk gange

Hørgård Light Spin haspelstang, herlig å kjøre fjellørret på den stanga

 

Og sist men ikke minst - Helsport Dovrefjell telt, som jeg akkurat har fått nye stenger til (etter tips fra Elgen her på Fjellforum)

 

Mange gode minner til dette utstyret, selv om det har vært et utall sekker og fiskeutstyr etter 1980 :-) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror ene kaffekjelen må være det eldste tur utstyret jeg har. Fikk den av en gårdbruker i Telemar en gang jeg så den ligge å slenge i ett uthus på 80 tallet. Den var gammel allerede den gang. Tipper den er eldre enn meg.

Og så er det 111 primusen min som jeg kjøpte en gang på 70 tallet. Bruker den enda.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det utstyret som er desidert eldst av det utstyret eg har, men som eg av naturlege grunnar ikkje har hatt i mitt eige heile denne tida, er ein Primus 96 produsert i 1926.

Dersom eg skulle ta med meg ei bok på tur, kan dette også fort bli ei bok fra same tida. Det vart skrive mange lesverdige bøker om Svalbard og Nordaust-Grønland på -20 og -30-talet. Og mange av desse står i bokhylla mi.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Haglöfs Alaska pakkekrammesekk fra 70-tallet. Er fortsatt med på hvert eneste finnmarkstur. Helt overlegen når du skal ha med deg mye fiskeutstyr og mat til 1-2 uker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Har en Abu Garcia stang,ca 190 cm, må være 20-25 år siden den ble kjøpt.....ikkeno kan sammenlignes med den. Har prøvd Beastmaster, Skeletor mm., men den opplevelsen jeg har med min gamle Abu blir, og er, det beste jeg kan tenke meg:) Glassfiber, tipper jeg(pga korken er delvis borte) Har tatt mange smålaks med den gjennom årene. Den henger sammen med mine nye stenger, men blir aldri brukt mer....ser på den hver vår, men tenker at den kanskje begynner å bli litt gammel, så den bør vel ikke brukes mer...Fikk en datter 17.09-12 å har tenkt på ka æ kan gi ho her i livet. Æ gir ho alt æ har, men Abu'en må ho gjøre sæ fortjent til;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.