Gå til innhold
Gjest Anonymous

Skars-tind ?

Anbefalte innlegg

3 hamrene er da ikke vanskelige i det hele tatt, utsatte ja kanskje, men ikke vanskelige??... Knutsholstind fra Svartdalen kan sidestilles med de, det mener jeg bestemt, derfor skjønner jeg ikke bøkene som karakteriserer hamrene for "vanskelige" og

1. Jeg har gått begge deler og er positivt uenig med deg. Jeg oppfordrer andre som har gått normalveien i vestflanken til Store Knutsholstinden og som mener den er å likestille med hamrene på Skardstinden er å sidestilles skrike opp. Fjellet er subjektivt, det er jeg enig i (derfor bør du også la folk som vil sikre på utsatte (ja du innrømmer at det er utsatt) steder gjøre det uten å rakke ned på dem. Ingen har hevdet at det er teknisk vanskelig, bare bratt OG UTSATT), men så subjektivt kan jeg ikke forstå at det er - hvis jeg er så på jordet burde jeg nok aldri laget bok om disse toppene :?

2. Vanskelige er jeg enig at de ikke er, men direkte vanskelig må vel ikke ruter være for at vanlige tindebestigere kan få lov til å føle et ærlig og beroligende behov for å sikre? Jeg fatter det ikke!

Jeg forstår jo veldig godt at enkelte kan føle at f.eks. Thommessens angivelse av toppen som "ren" klatre / sikringstopp er noe overdrevet, men selv om man virrer nede i flanken mot sør er det fortsatt ingen Galdhøe, Rasletind eller Glittertind, mener nå jeg da.

Ut i fra min erfaring, kan jeg dog være enig at fullt klatreutstyr kanskje er noe overkill om man kommer fra Dumhøe under GODE forhold. Hvis man trenger det, kan man hevde at man burde øve seg på noen enklere topper først, men samtidig vil jeg på det sterkeste anbefale å gå opp den veien man ev. skal ned....

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg synes flybilder er spennende jeg Erik. Selvsagt setter de fleste pris på toppbesøk uten overflyvninger, men så lenge flyturene deres er fullt lovlige håper jeg ikke du vil holde dem unna på grunn av en skeptisk bruker. Tror det store flertallet synes det er svææææært spennende med flybilder. Det er jo tross alt ikke hverdagslig for de fleste av oss.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.