Gå til innhold
Kikut

Fiske i Setesdal vesthei

Anbefalte innlegg

Sommerens fisketur er under planlegging. Hadde egentlig tenkt meg Nord på vidda, gå sørvestover og traske ned mot Kinsarvik. Hørt det er en mektig opplevelse å gå fossenes dal!

 

Imidlertid var jeg på reinsjakt i Njardarheim vest for Valle i fjor. På veien over suleskar møtte jeg på flere fiskere som kom både nordfra og sørfra. Terrenget er irrgrønt og vakkert, og en fisketur her frister mye! Imidlertid vet jeg fint lite og ingenting om området, ei heller hvordan fisket er. Er det noen som er kjent i disse områdene rundt Setesdal vesthei og som har tips rundt rutevalg, fiske, etc.?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

På vestsiden av Suleskardveien - over mot Taumevatn er det fra gammelt av godt fiske. Og en god del plasser hvor det er fint å slå opp telt. I tillegg har STF hytte ved Taumevatn, Storevatn og Kringlevatn. Medlemskap i STF (dnt), gjelder som fiskekort i meste parten av heia.

Det er en god grunn til grønnfargen - nedbør....

 

Og jeg tror det er mye smått etter hvert, men det har jeg ikke fått bekreftet for Taumevatn sin del.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sitter i litt samme tanker som deg. Har hør mye bra om området der. Laga et turforslag, til kompisene som skal være med, til Rosskreppfjorden rundt. Skal visst være mange knallgode vann der. Spesielt øst om Rosskreppfjorden. Men ser for meg at ingen røper akkurat hvilke vann, så man får bare traske i vei å prøve alle veier. Har vært en kort tur rundt Taumevatn for et par år sia, var ikke helt vilt å skryte av, iallefall ikke når jeg var der. Har og Hardangervidda som alternativ, er vel alltid bænkers :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takker for svar!

 

Tolker det nesten dit at jeg var heldig som opplevde sol der i fjor, og at fisket er "så dær". Da er kanskje Hardangervidda et bedre valg...men vi får se, alltid spennende med nye områder!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.