Gå til innhold
Kikut

Storviltprøva bestått før 1. juni?

Anbefalte innlegg

Som ivrig reinjeger ble jeg litt forfjamset når jeg hørte fra en garvet lokal jeger at alle som skal jakte villrein i år må ha bestått skyteprøva før 1. juni. Kan dette stemme?? I så fall, hva i all verden er incentivet for slikt?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Var det 1.april han fortalte dette? Dette er berre tull. NB! Hugs rapportering av jakt og fangstutbytte for sesongen 2012/13 før 1.mai så slepp du 190 kr i tilleggsavgift.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå er jeg ikke stiv i villrein jakt periodene i de forskjellige områdene, men si at villrein jakta begynte 2. juni...

Da måtte du ha bestått skyteprøva FØR du kan jakte villrein.

Det jeg vil frem til, er at før du kan jakte noe som helst må en ha bestått skyteprøva og gjennomført de obligatoriske 30 skuddene.

For alle hjortedyr i Norge. Så bestemmer jakttidene resten, samt de lokale foreningene og når de gjennomfører skyteprøvene..

 

Åge

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk skal dere ha begge to! Ja, jeg klarte heller ikke se logikken i dette. Også fått avkreftet det fra flere hold nå...jaktrapport er sendt :). God helg!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dersom dette er tilfelle, kan det være for å luke ut de som ikke er i stand til eller har tenkt seg på jakt, og/eller de som kjøper kort for å selge videre?

Tilbyderne er vel interessert i at de som vinner lotteriet og får kort faktisk blir å se på fjellet med rifle og godkjent oppskyting, og evt. kan trekke en gang til dersom vinneren ikke er kvalifisert 1. juni.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.