Gå til innhold
  • Bli medlem

Padling på Vansjø, Østfold


Knut M

Anbefalte innlegg

Vi er 4 barnefamilier som har planer om å padle på Vansjø (Moss i Østfold) i løpet av våren, samt overnatte i telt. Vi blir 20 personer, og ungene er i alderen 4-12 år. Er det noen som har tips om rute for en helg, og vet om noen fine teltplasser til så mange? Vi kommer til å padle ut fredag ettermiddag, slå leir for helgen og ta "dagstur" ut fra denne på lørdag og evt søndag før hjemreise. Tips mottas med takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Satte bilen ved Bjørnerød bru og padlet ned Hobølelva til Vansjø. Slo leir på vestsiden av en av de store øyene sør for Hobølelvsdeltaet. Flott leir.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Takk for tipset, men frykter det kan bli vind og mye sjø i det området, nær Storsjøen. Vurderer området ved Tømmerøya, Nåløyet, Sunda etc. Noen som har gode erfaringer herfra, med plass til 4 familier/4 telt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mulig rute er: Nesparken (Mossehallen) - Elverhøy (fint å telte her) - Store kvernøy (Kan padle både nord eller sør for Dillingøya. Mulig teltplass både nordvest og sør på Store kvernøy) - Nåløyet (fint sted for lunsj). Dere er kanskje avhengige av å starte og avslutte helgen på samme sted, men er fullt mulig å bruke bare deler av ruta. Har hvertfall gode erfaringer med telting på Elverhøy og Store kvernøy med over tjue personer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Vi har hatt en flott tur i Vansjø i helgen. Padlet gjennom Nåløyet og teltet i Njøsundet på Tømmerøya. God plass til 4 familier (20 personer), ligger lunt og rolig med fine bademuligheter. Også ideelt for ungene som ville padle alene og øve seg med både kano og kajakk. Padlet tur rundt Bliksøya og Tømmerya, samt til Minatangen. Dette kan anbefales! God tur!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Området rett innenfor Nåløyet er nydelig. Var folksomt der da vi padlet forbi, så endte i Virebukt, nordøst for Bjørnøya, som var et nydelig sted med fine leirmuligheter. Kan være litt slitsomt å krysse de større åpne partiene i Vansjø, så anbefaler korte etapper når det er barn som skal padle. Moss som utgangspunkt kan ta på litt om man ikke overnatter før Nåløyet, men veldig trivelig å padle mosseelva.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.