Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvor har du vært på tur i dag?


Kjell Iver

Anbefalte innlegg

Annonse
1 time siden, a_aa skrev:

Ikke noe tur - kun en overnatting i hagen ;)  Måtte teste min nye bivy (Borah Snowyside), og med uavbrutt regn fra leggetid til jeg sto opp, var jo testforholdene gode. Heldigvis var vinden løyet før jeg gikk å la meg. Inni bivyen hadde jeg liggeunderlag (T-a-R Xtherm), en gammel fibersovepose og en oppblåsbar pute. Lå med rundt 15 cm åpning i glidelåsen i min "pustesone" - men mye fuktig pust gikk nok inn i bivyen istedet for ut gjennom den lille åpningen.

eVent-stoffet ble jeg faktisk litt imponert av - det kjentes helt tørt ut på innsiden hele tiden :) Hadde egentlig forventet en god del kondens, men den kom kun på bunnduken av PU-/sil-belagt nylon og litt på glidelåsen (siste kan jo også være at den ikke er 100% vanntett). Siden bunnduken løftes lopp på sidene, kom det bittelitt kondensvann på kantene av liggeunderlaget og ytterst på soveposen, men det var ikke problematisk.

Sov ikke veldig godt, uvant å ligge såpass trangt og innelukket - og nok en gang hadde jeg glemt ørepropper, så både regntromming, en og annen bil, diverse utendørs huslyder etc gjorde at søvnen ble litt stykkevis og delt. Men løsningen fungerer fint, og selv om sammenhengende regnvær helt sikkert kan møtes atskillig mer komfortabelt med annet utstyr, er det godt å vite at denne vesle pakken også duger :thumbsup: Sånn så den ut på morgenkvisten:

Våt Morgenbivy (PC290941).JPG

Det er nok en stund siden, i forrige århundre tror jeg det var, at jeg og Aktoen eller omvendt,  dro på overnattingstur et par vinterdøgn.  Bikkejekaldt  var det også.  Men jeg klarte det!!  Å kle meg altså.  Inne i det lille teltet.  

Men hvordan blir det å kle på seg en regnværsdag+, i dette kondomteltet?.  Kan du ikke lage en video?.  Scenen:  Høyfjellet en skikkelig uværsdag.  (Assosiasjon:  Mr Bean som skulle skifte til badeantrekk på stranden)

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Tom42 skrev:

Men hvordan blir det å kle på seg en regnværsdag+, i dette kondomteltet?.  Kan du ikke lage en video?.  Scenen:  Høyfjellet en skikkelig uværsdag.  (Assosiasjon:  Mr Bean som skulle skifte til badeantrekk på stranden)

Hvis man ligger inni denne på høyfjellet i uvær, er man sannsynligvis fullt påkledt, og det er krise fordi teltet er spjæret i filler og/eller tarpen har blåst bort :-o. Da funker den som en en vanntett vindsekk :thumbsup:. Dette er jo ikke et telt, jeg betrakter den som en deluxe-utgave av et soveposetrekk ala Mammut Grevling. Ser for meg enten å ha den med som et rent sikkerhetsutstyr, eller bruke den sammen med en lett og ikke veldig stor tarp. Slipper skitt og vann på liggeunderlag og sovepose, og får i tillegg ekstra regnbeskyttelse.

Det er nok mulig å kle på/av seg noe på overkroppen mens man ligger i bivyen (da er det nok dessverre dårlig plass til kamera, så video må beklageligvis utgå ;)), mens benklær tror jeg rett og slett ikke går. Hvis det regner må man nok ha en plan for å gjøre noe på/avkledning utenfor bivyen, fortrinnsvis under en tarp, men en poncho kan være tilstrekkelig om det er lite vind. Eller man kan vente på oppholdsvær :) 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skulle på skøytetur i helgen, men det går ikke uten skøyter og skøyter er ikke å oppdrive i Oslo atm. Og siden året fikk en litt bratt start, så ble det hodelykttur til skogs i kveld. Beste medisin mot hverdagsmas. 

Fra Hønefoten i Maridalen, opp Turter/Branntomta til Fagervann, og merka sti ned igjen. Friskt ved vannet i kveld gitt. Og når man er mørkeredd, og isen brummer og braker, så kan man bli litt skvetten. Men det gikk bra og vi ble ikke overfalt av Heffalomper heldigvis. 

Dårlig med bilder, men vi fikk sett veldig mange ferske harespor :) 

Nå rødvin. Snakkes! 

 

IMG_0228.JPG

  • Liker 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.