Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvor har du vært på tur i dag?


Kjell Iver

Anbefalte innlegg

Annonse
11 timer siden, Elisabethsk skrev:

Jeg skal definitivt bli flinkere til å ta med meg turkjøkken og mat/drikke og komme meg ut - selv om jeg ikke kommer meg lenger enn 20 minutter unna huset.

Jeg pleier å si at: "Det er ingen vits i å gå på tur hvis det ikke lukter bål / røyk av klærne når du kommer hjem".  (En gang speider, alltid pyroman.) Men selvfølgelig holder det lenge med en primus eller en gassbrenner selv om disse ikke setter lukt i klærne. Å sitte ute i naturen å vente på at kaffevannet skal koke gir en egen ro i sjelen, og noen ganger pleier jeg å se på terrenget rundt meg og tenke på hvordan det så ut her for noen tusen år siden og hvordan det hadde vert å leve her da. Her hvor jeg bor og der jeg pleier å ta mine "nærturer" har det vert menneskelig aktivitet i minst åtte tusen år. http://www.regionstavanger.com/no/Produkt/?TLp=40176 Her er også et av Norges best bevarte skillet fra steinalderen funnet.  http://forskning.no/arkeologi-steinalder/2011/09/ansikt-til-ansikt-med-steinaldergut 

(Nå er ingen lenger helt sikre på om dette var en gutt eller en pike, og dette holder fremdeles en del forskere i aktivitet.)

 

Endret av REs
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ga opp råtten snø rundt hytta sist helg og håpet å finne våren i nærmarka mi (Estenstadmarka). Bummer!! Planen om å gå til markas høyeste topp Liaåsen ga jeg opp. Skulle tatt med meg piggsko eller brodder. I områdene nedenfor dammene var det stort sett snøfritt, men jeg skulle ikke mange metrene ovenfor dammene før snøen la tjukk. Sukk... 

 

Estenstadmsrka har forøvrig en miniatyr Trolltunga som jeg oppsøkte for første gang denne søndagen. Trodde ikke Estenstadmarka hadde flere overraskelser på lur for meg, men heldigvis - den overrasker meg fortsatt :-) 

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

57 minutter siden, Miamaria skrev:

Sist helg forbannet jeg meg på at jeg skulle på tur, uansett migrenefaenskap og greier. Litt usikker på hvorvidt levra er enig, den måtte ta imot en del medisin, men jeg kom meg av gårde! Det skulle jeg ikke angre på, det er tross alt sykt bedre å ligge med hauverk på en strand med bølgebrus, enn på sofaen med durende kjøleskap og diverse, hjemme.

 

Tøft gjort å gjennomføre en sånn tur sammen med en så uønsket turdeltager.  Min erfaring med migrene er at uansett hvor du er eller hva som skjer så er både lys og lyd uønsket. Typisk at slike ting kommer og ødelegger helga. Du får trøste deg med at mange damer blir kvitt denne "helgegjesten" når de får barn, eller ved ca. 35 års alderen.

smiley-neutral-stock-image-human-emotions-indifference-neutrality-31833141.jpg

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når den har slått ut for fullt er det bare å stenge seg inne på soverommet, dra ned rullegardinen, røske ut kontakten på fryseskapet som står på andre siden av veggen, slå av telefonen – og håpe at det ikke kommer båter forbi. Men når jeg er tidlig nok ute med medisinen så kan det gå å padle rolig tur i periferien, selv om jeg ofte merker den godt likevel. Det er ett eller annet som gjør at "naturlige" lyder tåles bedre enn disse elektriske og mekaniske. (Til helvete med alle oppdrettsanlegg!)
- Jeg trodde ærlig talt at jeg ville ende opp liggende i teltet en hel dag, men det fikk faktisk bra. Bare man eter medisin og ikke drar det for langt, så er natur gode greier for sånt. (y) I hvert fall noen ganger når man har svinflaks. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Bjarne H.S. skrev:

Sammen med kanskje 1000 ungdommer på Opptur i dag i Haugesund. Kjekt! :)

DSC03859.jpg

Skulle en kjapp (og det ble virkelig en kjapp tur) tur til Bjørndalsnuten. På Gramstad var det folk omtrent i tusentall. Ungdom på opptur..

STF med mange medhjelpere var på plass. Det må være et alle tiders tiltak.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etappe 3 på migreneturen er nå kommet i bloggen HER. Fantastisk fin dag, utrolig takknemlig for at medisinen virket sånn høvelig. Den som fant opp medisin håper jeg har en fin pris på hylla. Men hva er det med folk som lar hundene sine springe løse rundt og hoppe opp på folk? Hvor har de det fra at sånn oppførsel er ok? Kjenner jeg blir passelig irritert bare jeg ser igjen bildet av &%&$(& kvinnfolket. Nuvel, resten av turen var fenomenal.

P4300241.jpg

P4300257.jpg

  • Liker 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skogshorn. Strålande sol när jag gick upp som snabbt övergick till mörka skyar. Väl på toppen såg det ut att bli regn vilken minut som helst, så det vara bara till att hoppa över kaffet och köra ned direkt. Lite seg snö, men helt OK. Träffade bra med nedkörningen.  Troligen den bästa jag gjort från skogshorn. Som vanligt en massa luft under enbuskarna i skogen. 

Storbottskarvet eller vad det heter igår. Missade lite i nedkörningen där och var nervös efter allt prat i media och på fjøsboka om stor skredfara. 

I morgon blir det Såta, som generalrepetition inför Skåla nästa helg. Samma upplägg här: Promenad i början med sikidorna på säcken innan man kommer upp till den underbara snön. Sedan är det ca 1000 höjdmeter till toppen. Totalt 1200 meter. Rena kindergarten jämfört med Skålas 1800... Men det blir nog en fin tur. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fra fredagens leting etter snø. Kjørte til Storwartz hvor det halvannen uke tidligere hadde vært strålende forhold iflg en instagrammer. Nå hadde regn og mildvær gjort kort prosess med snøen, og den var pill råtten, hvis den i det hele tatt fantes. Med dette erklæres skisesongen på hytta over for denne sesongen. 

image.jpeg

image.jpeg

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.