Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvor har du vært på tur i dag?


Kjell Iver

Anbefalte innlegg

På beina fra Skar til Øyungen med barn og barns venner.  Kunne med fordel hatt ski på. 

Opplevde vårens første regnbyge midt under bålkosen. En grå langfredag er kanskje ironisk nok riktig, alt ettersom hvem som ser? 

God påske til dere alle!

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg kan bekrefte at yrs melding om kuling og regn i Bergensområdet (herunder Fyllingsdalen) medfører riktighet ;):

Kuling og regn (P3260534).JPG

Yr meldte at regnet ville komme i 16-tiden, men jeg stolte ikke helt på det, og iførte meg for en gangs skyld komplett GoreTex-mundur på turen (min vanlige poncho-backup har sine svakheter i sterk vind). Akkurat da jeg knipset bildet over - fra toppen av Olsokfjellet midt i mot kulingen - kom de første horisontaltflyvende regndråpene klaskende mot meg, rundt 2,5 timer før meldt. Da var det bare zippe inn på alle ventilasjonsåpningene (som jeg hadde hatt nesten usømmelig åpne på turen oppover), og bevege seg i retning hjemover igjen. Stykket over Damsgårdfjellet var skikkelig vindsterkt, hadde vinden på skrå bakfra og måte virkelig fokusere på å holde balansen og ikke blåse alt for langt fra stien.

Av en eller annen grunn føler jeg meg ofte oppildnet og forfrisket etter en tur ut i småviltert vær - så også i dag, turen gjorde meg godt :) 

Edit: Må vel legge til at det bare var på og rundt toppene det blåste kuling på turen i dag, det var det roligere når man kom seg litt nedover i terrenget. /Edit

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hytteliv i en uke nå og påsken 2016 kan oppsummeres på følgende vis: Grått, grått og grått. Nevnte jeg flatt lys? Skiturer har det uansett blitt, men ikke så lange og hyggelige som jeg hadde håpet på. 

 

Note to self: oppdatér signatur på bildene. Skal seff være 2016.

P3241817.jpg

P3241819.jpg

Endret av HegeJohnsen
  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Inget märkvärdigt att rapportera. Men jag åkte "rundan" i går kväll. Alltså skidtur sollihögda - sörsetra out 'n' return. Tillbaka gick vägen längs linjeløypa i vanlig god ordning. Bitvis lite snö, bitvis is, bitvis magiskt bra före, som det kan vara på våren. Massa regn idag, så jag vibbar att detta var sista chansen att köra den turen i går kväll. Så jag tog den. 

Det går troligen fortfarande att åka skidor bra i ringkollen-området näste helg för specialintresserade.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

19 timer siden, Mørkeblå skrev:

Fikk en ekkel opplevelse i igår hvor jeg hadde behov for hjelp for første gang i fjellet. Føler meg rimelig priviligert i ettertid som bor i Norge hvor folk kommer å hjelper til på Påskeaften. Håper dere fremdeles får en god påske.

 

Hvordan går det med deg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

20 minutter siden, Gittiamo skrev:

Hvordan går det med deg?

Går bra nå. Skisesongen er over for min del og det blir krykker framover nå. Fikk en ekkel vridning i kneet da jeg oppdaget et stup og måtte gjøre en unnamanøver når jeg kjørte ski. Skaden skjedde før fallet å det smalt godt i kneet. Gikk nedover med hodet først og så bare masse flakstener mens jeg falt. Tror det kunne gått værre egentlig. Indre leddbånd som ble skadet.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg velger meg våren. Tidlige vår. Ikke fordi årstiden er særlig turvennlig, fargerik eller frodig. Det er luktene, lydene, fuglesang og begynnende liv som gjør meg i godt humør. Veldig godt humør. 

Samtidig er jeg veldig heldig og priviligert som bor midt i skauen. I dag tok jeg og bikkja til venstre da vi tråkka ut av inngangsdøra. Skiene er pakket vekk, det er støvler som gjelder. Dette er fra tur nå nettopp

L1021603.jpg

Litt lenger bort, i vestvendt terreng, er det helt bart nå. Bakken her kommer veldig snart til å være dekket med blåveis

L1021594.jpg

Bikkja er også uvanlig yr og glad. Kanskje han skjønner det snart er båndtvang. Full fart gjennom skauen, Rugdetrekket har jo begynt. Det er veldig artige fugler å trene på. Spikerstand på godt trykkende fugl som kom ut til høyere for treet. Den hadde nok blitt med hjem hadde det vært høst

L1021597.jpg

Til og med bjerka tuller med mitt vår-yre hode :oops:

L1021601.jpg

  • Liker 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ny hjemtur fra jobb til kokkeleringsforsøk på Skjenafjellet, der jeg 16 mars glemte spork og satte spritbrenneren sånn at vinden blåste alt over ende. Men nå skulle jo alt gå meget bedre...

Sukk. Denne gangen glemte jeg kameraet, og måtte bruke det totalt tragiske kameraet på min gamle Motorola-mobil. Tok med kvistbrenneren i stedet for spritbrenneren, men tenkte å fortsette med rødsprittrikset for å få fyr på kvistene. Jeg lærte da at ved vind funket ikke det like bra, varmen fra spriten blåste bort istedet for å få fyr på veden. Etter to forsøk hadde jeg brukt opp den halvdesiliteren jeg hadde tatt med, og ovnen var like standhaftig kald. Da ble det det gode gamle trikset med tynne tørrhvite einertupper - en neve på toppen av kvistene, fyr på og etter noen minutter brant det lystig :)  Her er vannet til Real-lapskausen, og jeg har akkurat slengt opp to terningkuttede karbonader, da håpte jeg å bli litt mer mett enn jeg vanligvis blir av Real:

Karbisvann (IMG_20160330_170536_0).jpg

Etter å ha helt "karbisvannet" i posen, rørt rundt og lukket, ble det satt på mer vann - man skal da ha kaffe!

PirateBug closeup (IMG_20160330_171346_0).jpg

De få desilitrene med kaffevann kokte på tiden det tok å finne fram mobilen, knipse et bilde og legge den tilbake igjen :thumbsup:

Så selv om alt ikke gikk på skinner denne gang heller, så ble det jo både middag og ettermiddagskaffe. Og skinner har jo uansett ikke noe på tur å gjøre :) 

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Samme tur som fredag, men i dag uten selskap. Og uten gli. Og feste. Karakterbyggende og muskelbyggende tur. Til og med Endomondodamen forlot meg på turen, etter å ha sagt fra at hun satte seg på pause støtt og stadig pga lav fart.. Hun ga til slutt opp og trodde nok jeg hadde avsluttet turen. Men det ble da en grei tur. Og siden planen opprinnelig var sofasliting i dag er jeg veldig fornøyd. Neste gang husker jeg kanskje å ta med både klisterboksen og kaffeposen også..?2016-04-03 16.30.16.jpg2016-04-03 18.16.07.jpg

Rimelig ensomt i løypene i dag.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

17 hours ago, Elisabethsk said:

....Til og med Endomondodamen forlot meg på turen, etter å ha sagt fra at hun satte seg på pause støtt og stadig pga lav fart.. Hun ga til slutt opp og trodde nok jeg hadde avsluttet turen. .....

Du kan gå inn i instillingene og deaktivere den pausegreia om du finner det plagsomt. Jeg har skrudd det av hos meg da jeg ble lei av alle pausene da den mistet signal på joggeturer i skogen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

17 minutter siden, 7homas skrev:

Du kan gå inn i instillingene og deaktivere den pausegreia om du finner det plagsomt. Jeg har skrudd det av hos meg da jeg ble lei av alle pausene da den mistet signal på joggeturer i skogen.

Ja, får se. Jeg har jo akkurat satt den på fordi jeg syntes det var slitsomt å måtte ta opp mobilen og sette den på pause når jeg tok meg en rast. Men mulig det er mer slitsomt at hun streiker slik. Hun skrudde seg jo av ogå på den lille rasten jeg hadde på bua, så måtte starte trenignen på nytt og merge de to når jeg kom hjem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

(fra igår søndag 03.04)

Fortsatt skimuligheter i hovedstaden. Fra Skansebakken kunne jeg spenne på meg skiene omtrent rett utenfor busstoppen. Det må sies at det var bløtt i starten og et sted måtte skiene av en veldig kort stund. Ellers så var været grått og tungt, jeg noterte litt lett yr mot slutten av turen. Gikk til Løvlia via Heggelia og Oppkuvbekken, tilbake over Oppkuven og ned igjen til Skansebakken.

Markavandringer_2016_12.jpg

Grått vær over Søndre Heggelivann.

Markavandringer_2016_11.jpg

Ett enslig tre i skodden over Stubdalsflaka.

Markavandringer_2016_10.jpg

Det er fortsatt nok snø til å gå på ski på, men det begynner å åpne seg noen gløtt her og der.

Forholdene krever klister av et slag, men det enkleste er å skøyte.

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.