Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvor har du vært på tur i dag?


Kjell Iver

Anbefalte innlegg

Annonse

Ref. bilde nest øverst; er det så skummelt som det ser ut for? :shock: Selv har jeg mistet en skolekamerat et eller annet sted i fjella der.

Det må du nok nesten bedømme om du en gang drar dit da jeg ikke vet hvor grensene dine går for hva som er skummelt bratt eller akkurat passe bratt. Men det bildet ble tatt på ett meget luftig og ikke minst utsatt parti under Tande på tur ut til Rebekka (om du er kjent med de to pinakklene). Selve klyvinga ut dit er ikke spesielt vanskelig, da det er mange gode tak og fine hyller. Det er derimot som sagt veldig luftig og utsatt og ikke noe rom for den minste feil på flere steder der. Sikring anbefales. Turen opp til Hovsnebba er enklere enn disse to pinakklene og byr ikke på tilsvarende klyving i såpass utsatt terreng bare så det er sagt.

Vet du nøyaktig hvor ulykka fant sted? 

Endret av Þróndeimr
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nja, med åra blir testosteronnivået lavere, vet du - og grensene for hva som er skummelt følger vel med det:) Har ikke vandret i dette området, dessuten går jeg nesten alltid med fiskestang i hånda.

Nei, vet ikke hvor det skjedde så ikke nødvendigvis på dine stier. Han var iallfall fjellvant (og fra Sunndalsøra).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nja, med åra blir testosteronnivået lavere, vet du - og grensene for hva som er skummelt følger vel med det:) Har ikke vandret i dette området, dessuten går jeg nesten alltid med fiskestang i hånda.

Nei, vet ikke hvor det skjedde så ikke nødvendigvis på dine stier. Han var iallfall fjellvant (og fra Sunndalsøra).

Lite fisk å få på Hovsnebba kan jeg nok garantere, om du ikke finner ett ørnerede full av fisk da! ;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dro tidlig fra jobb (som en god nordmann på en fredag ;)), pakket ryggsekk og tok bussen til Loddefjord. Tanken var å gå fra Loddefjord til Laksevåg via Lyderhorn (396 moh), Ørnafjellet (329 moh) og Kvarven. Det skulle vise seg å bli en flott tur i ettermiddags- og kveldssol!

Startet opp Grøvledalen ikke langt fra Vannkanten. På bildet under er Lyderhorn besteget, og Ørnafjellet er litt til høyre for midten av bildet, mens Kvarven er litt til venstre:

56213dc90b783_rnafjellet_fra_Lyderhorn_(

Gikk greit over til Ørnafjellet - der tok jeg en lengre pause og fikk en ny bekreftelse på at min DIY Fancee Feest rødspritbrenner kunne brukes til å lage god kaffe, selv med kjølig nordavindsdrag :)  Fortsatte videre mot Kvarven, og da jeg nærmet meg knipset jeg et tilbakeblikk preget av nydelige høstlige farger. Ørnafjellet ligger her i midten av bildet, mens Lyderhorn ligger lanbgt bak helt til høyre

56213dc51d7fd_rnafjellet_fra_Kvarven_(PA

Turen gikk videre mot Laksevåg i rolig tempo, og godt fornøyd rakk jeg hjem før solen gikk ned :D 

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag gikk jeg mellom bussholdeplasser :) nærmere bestemt en kronglete rute mellom Solheimsviken og Nipedalen snuplass. Med en velvoksen porsjon godvilje kan dette kalles en 7-fjellstur - med Strandafjellet, Løvstakken, Ravnefjellet, Damsgårdsfjellet, Olsokfjellet, Holefjellet og Gravdalsfjellet. Faktisk kunne ruten lett ha vært utvidet med ytterligere to toppavstikkere, Nygårdsnipa og Lyngbønipa, men der strakk ikke tiden fram til bussavgangen til - det fikk holde med 4 timer.

Bildet under er knipset på toppen av Løvstakken (477 moh), jeg har gått opp i strålende høstvær utenfor høyrekanten på bildet. Ser ryggen på Ravnefjellet til høyre som jeg skal nedover mot Melkeplassen og oppover igjen på andre siden. Midt i bildet ligger toppen av Damsgårdfjellet (344 moh), og litt til venstre for det ligger Olsokfjellet (353 moh) - ikke store marsjen mellom dem :? Går ned fra Olsokfjellet på baksiden, så opp på Holefjellet og fortsetter mot venstre i bildet over Gravdalsfjellet. Helt til venstre er Lyderhorn, men der var jeg på fredag, så i dag får hornet være i fred fra meg :)

5623f79eca113_Lvstakken_og_videre_(PA180

På Olsokfjellet ble det kaffestopp, og nyting av solvarmen - det var virkelig flott og avstressende der. Og spritbrenner for å koke kaffe er behagelig udramatisk og stille (men kjedelig i et bilde...), det eneste som bråkte var utrulling og sammenrulling av titanskjermen (som strengt tatt var overflødig, denne plassen lå i ly for den lille nordavinden som var), kanskje jeg skal prøve med en filtskjerm i stedet:

5623f7a272389_Kaffekoking_p_Olsokfjellet

På tur ned fra Gravdalsfjellet gledet det meg å se at det var kommet på plass en grunnmur på branntomta etter Viggohytten, som brant ned uten at noen oppdaget brannen i juli 2014 - en forunderlig sak. Var godt med folk der, og grunnmuren var tatt i bruk som kjøkkenbenk. I bakgrunnen sees Løvstakken.

Viggo-hytten_opp_av_asken_(PA180277).thu

Droppet som sagt avstikkerne til de to nipene mot slutten av turen, hvilket betydde at jeg var ved holdeplassen 3-4 min før avgang :) Enda en flott tur - men nå tror jeg nok det blir litt tid før neste, godværsperioden er snart over og jobben vil nok kreve sitt fremover...

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vært på en liten tur i dag med barna, til en plass som heter Graveråsen. Fin, vindskjermet plass med god plass til -mange- barn. Derfor mye brukt av skolen da det ligger kun 3 kvarters gåtur derfra. To fine bålplasser og masse tau til balanse- og klatrelek i trærne. 
Ungene storkoste seg. Og vi fant mengder med traktkantarell!Hadde bare tid til å plukke i 30 min, men det ble jammen 3-4 liter. Deilig! Nå ligger det i fryseren. Vi skal tilbake på tirsdag og plukke mer.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det ble en liten sopptur i dag. Men fangsten ble ikke så liten. 7 liter traktkantareller ligger i fryseren nå, pluss de 6,5 literne vi plukket på søndag. Og enda er det mer igjen, vi måtte slutte å plukke da det ble mørkt.
Tilbake igjen til lørdag med en vennefamilie, håper soppen holder seg til da.

12143083_10153063602847064_4597331425969

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter å ha sittet inne og sett på drittværet utenfor vinduene nesten hele helgen, lysnet det en smule i ettermiddag. Jeg tok på gummistøvler, fylte sekken hlavfull med litt ting og tang (deriblant mitt nye forsøk på spritbrenneroppsett) og var snart vei oppover Holefjellet. Det ble en stopp for å teste kaffelaging i litt vind - den kjele-tilpassede vindskjemen og brenner funket greit, og kaffen var snart klar (lenge før spriten hadde brent opp, jeg overvurderte hvor mye vinden ville øke koketiden):

Vindskjermet_spritbrenner_(PA250284).thu

Ca 10 min etter at bildet over ble tatt, var det på tide å helle ut siste rest av kaffe, pakke alt ned i sekken, hive den på ryggen og få på regnponchoen i en fei - bygen som nærmet seg raskt, viste seg etterhvert å være en haglskur som gled over i et regnskyll. Varte ikke lenge, etter et kvarter var det tid for en stopp i vandringen for å ta av regnponchoen igjen, og mens jeg drev på med det - kom solen tilbake :)  Masse høstfarger:

562d19518f142_Vt_hststi_(PA250285).thumb

562d1954c566a_Rdt(PA250287).thumb.JPG.78

Ikke verdens lengste eller mest spennede tur, men veeeeldig godt å komme seg vekk fra sofaen og ut i naturen denne helgen også!

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tur fra Ulriken over vidden til Fløyen i går ettermiddag/kveld - tanken var å gå hele turen etter solnedgang uten å slå på hodelykten. Var inspirert av den fantastisk klare fullmånen natten før :) 

Tok banen opp og startet ved Ulriken litt før 1700, da var solen på tur ned i havet bak Sotra:

56324ef3cb506_Solnedgang(PA280290).thumb

Her er et bilde tatt et par km etter start, med både Ulriksmasten (helt til venstre) og Rundemanen-masten (til høyre) - og Skomakervatnet mellom dem:

56324ef0da9ac_Tomaster(PA280294).thumb.J

Da jeg kom til Storhaugen en time etter start, bestemte jeg meg for å ta en halvtimes kaffepause for å vente på at månen - som nettopp hadde krøpet over horisonten i nordøst - skulle komme høyere på himmelen og kompensere stadig mindre skumringslys:

56324eead38e5_Skumringskaffe(PA280296).t

Månen kom etterhvert høyt:

56324eed9e701_Mneipytter(PA280308).thumb

Kom frem til Fløyen litt for sent til 21:30 avgangen ned til byen, med verkende øvre skinnlegg etter at jeg ramlet i nedstigningen til Øvre Jordalsvatnet - da jeg kom til Rundemanen oppdaget jeg at jeg hadde fått en skikkelig Donald Duck-kul, det så ut som jeg hadde to knær på venstrebeinet :-D. Mens jeg ventet på 22:00-avgangen, spiste jeg litt, slappet av og knipset det obligatorisk bildet fra Fløyen:

56324ee83d2bc_Bergenskveld(PA280315).thu

Og nei, jeg tente aldri hodelykten ;-) 

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flott tur på torsdag opp til Mosebua. Flott åpen bu bygd i 2005, ligger på rundtom 1000 MOH på Borrfjellet, Os kommune (hedmark). Rim i gresset, og tykk is på vannene. Måtte slå hardt flere ganger med foten for å komme igjennom når jeg skulle hente vann. Gikk i tåke oppover, og nådde akkurat opp idet det begynte å mørkne. Litt rype var å se.

Hærlig tur i fjellet, med en liten forsmak på vinteren og alle de flotte turene som snart kommer.

FullSizeRender.jpg

IMG_7244.jpg

IMG_7251.jpg

FullSizeRender 2.jpg

  • Liker 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.