Gå til innhold
  • Bli medlem

Turtips Osloområdet skihelg


Linnea

Anbefalte innlegg

Annonse

I Nordmarka kunne det kanskje vært fint å ta toget til Grua, gå inn til Spålsbu første dagen og deretter for eksempel til Smedmyrkoia eller Presthytta på Krokskogen. Fra Smedmyrkoia er det mulig å gå til Sørkedalen eller Frognerseteren. Fra Presthytta kan man for eksempel ende turen i Lommedalen og ta buss inn til Oslo igjen.

En annen mulighet er å gå fra Harestua eller Grua til Katnosdammen, en fin og moderne hytte og deretter til Tømtehytta ved Maridalen. Derfra inn til Kjelsås.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå om dagen er det supre skiforhold i hele Nordmarka. På DNT Oslo finner du en oversikt over alle hyttene http://www.dntoslo.no/index.php?fo_id=8565.

Så er det bare å legge opp en tur dere synes passer i forhold til lengde og antall overnattinger. Kan dere jo velge både enveis- og rundtur.

Synes det er veldig mange fine løyper i marka. Langruta jeg har gått mest er fra Mylla til Sognsvann via Katnosa, Kikut og Ullevåsseter. Dog har jeg tatt den som treningstur bare og ikke overnatting. De aller fineste stedene i marka når man vel bedre på breie ski utenfor løyper, løypene går ikke over topper og utsikter som regel. Når det er forhold som nå så se om dere ikke får lagt inn noen scooterkjørte traseer. Litt mer "liv" i de løypene enn å gå på "motorvei" hele turen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ta toget til gjøvik og gå tilbake? Overnatting på Lygnasæter og ett eller annet sted i Nordmarka. Krysser opp i Nordmarka ved Grua. Kanskje gå over til krokskogen og overnatte på Løvlia. Dette blir en lang og fin tur, men det spørs hvilke ambisjoner dere har. Noen Går Gjøvik-Oslo på en dag noen på i uke.

 

Gjøvik-Lygna 6mil http://www.skiforeningen.no/marka/showtour.cgi?id=46

Lygna-Grua 3mil  http://www.skiforeningen.no/marka/showtour.cgi?id=291

 

For å få en pekepinn på avstander fra lygna så sakset jeg dette fra skiforeningens sider.  Avstander og ruter beregnet fra Lygna.

Ekstra lange turvarianter på ca. 8 mil:
Via Nordmarka:
Følg løypa til Grua. Ca. 300 m syd for stasjonen på høyre siden av veien starter løypa til Svartbekken, videre til Gjerdingen - Katnosa - Sandungen - Kikut - Kobberhaughytta (til Sørkedalen, Ullevålseter eller Frognerseteren). 
Med avslutning i Bærum:
1.) Grua - Mylla - Tverrsjøstallen - Sinderdalen - Spålen S. - Langtjern - Storflåtan - Heggelivannene - Fløyta - Hvitsteinvann - Østernvann - Fossum. 
 
2.) Grua - (Bislingen) - Gjerdingen - Katnosa - Spålen - Storflåtan - Vassendvika - Løvlia - Monsebråtan - By i Lommedalen
 
Med avslutning på Skedsmokorset:
Fra Råsjøstua østover til Bjertnessjøen – Bekkestua - Årstadvangen - Spikertjernhytta - Busterudvangen - Ringdalskoia - Tæruddalen ved Skedsmokorset. 
 
Enda lengre ca. 9 mil:
Med avslutning på Sollihøgda:
Grua  - Mylla - Tverrsjøstallen - Sinderdalen - Spålsveien - Storflåtan - Atjern - Løvlia - Bønnerudtjern (Kleivstua) - Sørsetra - Sollihøgda. 
Denne varianten er på 51 km fra Grua. 
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Husk at DNT-hyttene i nordmarka må bookes på forhånd.

..og de fleste er fullbookede for lenge siden, spesielt for helgene. Mitt tips er derfor å først sjekke hva som er ledig og deretter legge opp en tur.

 

Håper dere finner noe ledig som faller i smak  :cool:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.