Gå til innhold
  • Bli medlem

Nei til unødvendig snøscooterkjøring i norsk natur


olaskaansar

Anbefalte innlegg

Annonse

Har holdt på med dette i flere år i Hedmark,men i tilegg så er det Politi og SNO med snøscooter som patruljerer på bakken.Aldrig mangel på mannskap når det

gjelder motorferdsel eller rovdyr.En må bare undres.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har akkurat laget en facebookside som kjemper i mot Høyre og Frp sitt nye lovforslag. Nemlig å utvide motorferdselsloven dramatisk. 

Anbefaler alle å lese dette leserinnlegget fra Jens Kristian Øvstebø (17), Landsstyremedlem Dnt Ung. 

 

For de som synes at motordur i norske fjell, skiløyper og hyttefelt ikke skal bli lovlig, anbefaler jeg dere å gå inn å like og dele  facebooksiden:

 

https://www.facebook.com/NeiTilSnoscooterkjoringINorskNatur

 

Liker ditt engasjemant, men har lyst til å sitere noe; "Skiløpere, eldre og mange andre scootermotstander elsker å gå i hardtrakka scooterløyper, men ser man en scooter som trakker løype til eks hytte blir man rapportert(ikke i alle tilfeller)". Når du skriver/lager noe slik må du også tenke på at det er forskjell mellom nyttekjøring eks og tullkjøring. Vil også si at trykket mot underlaget som en scooter påfører marken er mindre enn en skiløper påfører

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For de som synes at motordur i norske fjell, skiløyper og hyttefelt

 

Hyttefelt er altså helt greit.. En ENORM ingripen i naturen, med både store tomter og bilvei helt til hytta. For en  hykler du er. Jeg skal ikke engang komme inn på de latterlig store områdene diverse skianlegg legger beslag på i dette land..

 

Jeg sier, JA til villmark og allemannsretten. Min snescooter gjør absolutt ingen skade, så jeg har god samvittighet når jeg er ute og herjer

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er todelt i forhold til dette med snøscooterkjøring. JA, jeg synes det er helt greit at vi i dette vinterlandet tilrettelegger for rekreasjonskjøring ved å lage et skikkelig, godt skiltet og merket løypenett som folk kan ferdes i. For mange (uføre f.eks) er dette en fin måte å komme seg ut i frisk luft, og kanskje få fisket på isen hvis man ønsker det. Kanskje kunne man også laget avgrensede områder for frikjøring på sine plasser.


Er jeg derimot i en stille og fredelig dal og fisker på isen eller ligger i telt i et område hvor scooterkjøring er forbud, og det plutselig kommer ungdommer rasende inn for å "herje", da blir jeg rasende. Når jeg tar på meg sekken, spenner skiene og vandrer ut i naturen, forventer jeg å være i fred fra motoriserte kjøretøyer.


Et frislepp av ungdommer ut i fjellnaturen med overdimensjonerte monsterscootere liker jeg definitivt ikke.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://www.agderposten.no/nyheter/snoscooteraksjon-i-fjellet-1.7780251

Mye penger som brukes på snøskuterjakt i år. Politihelikopter i Valle og Åseral i dag. 2 personer ble anmeldt for ulovlig kjøring. 

 

Greit med kontroller, men helikopter er litt i overkant. 

Et Eurocopter EC-135 bruker 250 liter drivstoff pr. time!..................................

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ville ikke si det er overkill når politiet bruker helikopter på å ta tjuvradder på veiene. Var vel en episode i Asker kommune hvor politiet hadde etterfulgt en stjålet motorsykkel helt til personen kjørte ut og døde. Da mente vennene til tyven at politiet bevisst hadde brukt helikopteret for å ta livet av den kriminelle.

   Så lenge de klarer å ta folk som bryter loven er jeg fornøyd. Har lite medfølelse for slike.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt greit med helikopter for å stoppe kjeltringer som er en fare for andre mennesker.

Men når de setter inn helikopter for å sjekke om snøskuterfolket har løyve, mener jeg det blir feil bruk av ressurser og unødvendig store utgifter for politiet. 

Regner ikke med at politiet selv foreslår å bruke så mye penger på snøskuterjakt....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja , etter at politiet har lekt katt og mus med diverse snøscootersjåfører som prøver å stikke av fra kontroll etc. i årevis.

har politiet sin arbeidsdag blitt utrolig mye enklere med helikopter disponibelt.

Det er liten vits i å stikke av når du ser politihelikopteret over deg.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor er det en latterlig dårlig sammenligning? 

 

Sier jo seg selv at å hjelpe mennesker i nød er noe annet (og litt bedre ressursbruk) enn å terrorisere folk ute på tur :) I tillegg brukes som oftest ikke politiets helikoptre i slikt redningsarbeid. Derimot ser det ut som de brukes flittig når politiet "kjeder seg" og finner ut at de skal leke litt katt og mus med noen stakkars skuterentusiaster.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://www.agderposten.no/nyheter/snoscooteraksjon-i-fjellet-1.7780251

Mye penger som brukes på snøskuterjakt i år. Politihelikopter i Valle og Åseral i dag. 2 personer ble anmeldt for ulovlig kjøring. 

 

Greit med kontroller, men helikopter er litt i overkant. 

Et Eurocopter EC-135 bruker 250 liter drivstoff pr. time!..................................

Nå vet vi jo ikke om f. eks politiet var ute i et annet ærende. Kan hende det var en øvelse el. som gjorde at fuglen allerede var i lufta.

Jeg er fra norges største snøscooterkommune og kan skrive under på at ungdommen her gjør sport i å stikke av fra loven når den kommer durende på snøscooter for å kontrollere dem. Helikopter er avskrekkende og effektivt derfor mener jeg at slik ressurssbruk kan forsvares nå og da for å få bukt med tullkjøring.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Støttar siste taler. I området her var det stor aktivitet med ulovleg skuterkøyring for nokre år sidan. Politiet mobiliserte med skutere og helikopter. Fleire måtte donere tildels store ekstrabeløp til statskassa noko som virka svært avskrekkande på resten av miljøet. Den prevantive effekta med helikopter var ekstemt effektiv, flesteparten fant seg nye interesser og rekrutteringa var minimal.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det og sleppe løs snøscooterkjøring i skog og mark må i høyeste grad være det mest

vannvittige forslag som noe parti har kommet med.

At en gjeng pappagutter herjer rundt på en bane er helt greit for meg, men uvettig

kjøring i skog og mark på en årstid der dyrelivet er som mest sårbart kvalifiserer

til steining, eller småsteining på nærmeste torg.

Det partiet eller den politiker som tør og være tøff og si NEI får min stemme.

Nyttekjøring er ikke pappaguttkjøring.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til de som sammenligner bil og scooter, så bråker en bil mye mindre enn en scooter(hvertfall av de jeg har hørt), og den holder seg gjerne på en vei. Man ønsker ikke å gå på en vei for å finne ro i naturen. 

 

Hvis det blir lovlig scooterkjøring i marka, og en stor økning av scooterkjøring (og det tror jeg dessverre det vil bli om det blir lovlig), tror jeg det blir svært lite attraktivt å gå på tur der. Scooterstøy bærer langt. Hadde de vært mye mer stillegående hadde det vært ett mindre problem.

 

Det samme gjør vannscooterstøy, og det er utrolig irriterende når man drar på sjøen for å kvitte seg med mas og jag for å lade batteriene merket jeg i sommer, blir som å ha en veps surrende rett foran trynet hele tida. Ikke akkurat beroligende.

 

Kontroller oftere og bøtelegg scooterkjørerne hvis det er ulovlig, mener jeg. Gjør gjerne marka til ett naturreservat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Gjør gjerne marka til ett naturreservat.

 

Ja forby likesågodt mennesker i naturen også. Skal du ut i naturen må det ha et nytteformål, som å plante trær og telle vilt. Egotrip turer ut i naturen hører ikke hjemme noen steds. Finnes ikke noe verre enn å oppdage et menneske når du tror du er midt i villmarka, blir helt satt ut av sånt, kan gå opp til et par uker før nervene roer seg igjen.

 

Men fra spøk til alvor. Utmarka i Norge er enorm, det er godt med plass til både scooterfolk og skifolk. Se bare på Canada, der er det plass til både skifolk, scooterfolk, ja til og med skikkelig dyreliv som ulv og bjørn. En gruppe kan ikke gjøre krav på 100% av marka og jage vekk alle andre, det er ekstremt sært og egoistisk, del den heller opp.

 

Det som må gjøres er å åpne for løyper og friområder for scooterkjøring, men samtidig også innføre en mye mer omfattende opplæring på scooterkjøring, med stort fokus på natur og dyreliv, etikk etc. Det er dessverre idag endel idioter der ute som ikke har noe bak et snøscooterstyre å gjøre, men det får bli en annen diskusjon.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sammenligner du virkelig Canadas enorme landområder med bittelille Norge? (10 000 000 km2 mot 385 000 km2)

 

Friområder for snøscooter? Hva med dyreliv og fauna i de områdene? sende de på ferie imens?

 

Opplæring på snøscooter slik som det er på bil i dag? Ja, da har vi sikret oss at det ikke blir noen form for villmannskjøring i fjellheimen.

 

Og hvorfor tror alle at forbud mot motorferdsel i utmark kun dreier seg om støyforurensning? Motorferdselloven er der for og beskytte verne om naturmiljøet og i andre rekke fremme trivsel i naturen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Srx (Ron)

Forventer dere virkelig at dere skal ha naturen i fred når dere drar på tur?

Håpe at dere aldri får behov for motorisert ferdsel om uhellet skulle være ute.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ingen problemer med de som kjører snøscooter i henhold til de lover vi har om motorisert ferdsel i utmark idag. Alle som har tillatelse med hjemmel i loven kan fint kjøre for min del, det jeg har problemer med er at noen vil åpne opp for at private kan kjøre når de vil fordi de bare har lyst. Da beveger vi oss i stikk motsatt rettning av det vi prøver og få til i.f.t. og minske utslipp fra forbrenningsmotorer og bevaring av natur og miljø.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.