Gå til innhold
Bifrost

Avliving av fisk

Det er 2071 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Eg har alltid beundret og kanskje vært ein smule misunnelig på Lars Monsen, med tanke på fiskeoppleveser han får gjennom sine turer i villmarka.

Men ofte har eg stusset litt når han avliver fangstene sine. Han holder ofte fisken slik at når han kakker den med knyttnevnen, treffer han kun fisken lengst framme ved nese/munn. Fisken blir nok svimeslagen etter et par slag på denne måten, men må nå være betre og slå den direkte i sentralsystemet så kranium og hjerne vert ramma og rask hjernedød oppstår.

Hadde eg for eksempel skulle slått/bedøvd(med klubbe) juleslaktet på denne måten som Lars Monsen, hadde det blitt eit spetakkel på gården. Men og sameligne ein sau mot ein fisk vert nok litt dramatisk...

Uansett, på fjellet går eg altid med ein liten priest som er flittig i bruk, og fisken er ganske bedøvd etter eit par slag med denne og klar for stikking. Småfisk knekk eg nakken på.

På havet vert fisken eg fiskar kun bløgga, med unntak av laks og kveite som får seg eit kakk eller to i skolten før stikking, kvifor det har blitt slik har eg ikkje peiling på, men slik er det berre.

Andre som har tenkt på dette når ein ser Lars Monsen i aksjon, eller er det bere eg som ser dette og stusser litt?

:)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Srx (Ron)

Lars Monsen sitt opplegg synes jeg rett og slett er teit og dumt. Flirte godt da han ikke klarte å ta livet av gjedda :cool: .

Jeg bruker bestandig å bløgge fisken. Blir som med slakt det, kjøttet blir bedre om det får blødd ut.

Bruker også ofte å snu kniven og kakke fisken i hauet med knivskaftet i tillegg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Lars Monsen og gjedda han "måtte" ta med kniven er eit døme på ein merkelig metode, hehe :P Var nok for og skape litt action runde det heile.

Husker godt gamle påstander fra gamlingene om at laksen måtte ein for guds skyld ikkje bløgge, då forsvant nemlig rødfargen i kjøttet. Alt kjøtt som er blødd skikkelig ut blir mykje betre ja.

Kniven er fin til kakking :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Pikachu

Uansett, på fjellet går eg altid med ein liten priest som er flittig i bruk, og fisken er ganske bedøvd etter eit par slag med denne og klar for stikking. Småfisk knekk eg nakken på.

Andre som har tenkt på dette når ein ser Lars Monsen i aksjon, eller er det bere eg som ser dette og stusser litt?

:)

Ser ikke vitsen i å stusse over Lars Monsen sine avlivingsmetoder. Et velrettet knyttneveslag i hodet avliver en ørret meget effektivt. (Ps! Det hender at mennesker slår hverandre ihjel med ett enkelt knyttneveslag mot hodet...)

Lars Monsen, jeg og mine turkompiser gidder ikke å bære rundt på ei spesialkølle til å slå ihjel fisken... Dersom man ikke klarer å knerte den med knyttneven kan man jo bare gripe fatt i nærmeste stein!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Srx (Ron)

Nåja, har selv forsøkt å slå ihjel storørreter med knoken en gang jeg hadde det travelt. En gang slo jeg en ørret på litt over 2kg ihjel trudde jeg. Pakke den i fiskeveska. Ett par minutter etterpå levde ele fiskeveska. Den var bare svimeslått.

Jeg synes det mest bare ser teit ut, tåpelig machotriks. Ørret bør bløes tom for smakens skyld.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Srx (Ron)

Bruker en prest som regel.

Er ikke alltid en har en prest tilgjengelig. selv bruker jeg prest kun til dåp, konfirmasjon, bryllup og gravferd. :cool:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kvist og stein duger like godt som en prest.

Men en fisk kan likevel fint overleve et slag mot hodet.

Skal man avlive fisken effektivt og velferdsmessig korrekt, kakker man den i hodet og bløgger den.

Bløgging bør være obligatorisk ved avliving, av kvalitetsmessige grunner bør den få blø ut.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Pikachu

Jeg bløgger den selvfølgelig også, etter å ha slått den ihjel med neven eller en stein

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg river over "båndet" under og knekker hodet bakover. Samtidig drar jeg av et par gjeller. Da blør den effektivt ut. Dette gjør jeg bare med fingrene. Man skal ha ørret på over to kg før man må frem med kniven.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 2071 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Lignende innhold

    • Av fightingfalcon
      Hei!
      Er det noen her som har noe erfaring med knivene fra Brusletto er prydet med Lars Monsens navn? Jeg har lyst på en ordentlig turkniv og 
      har vurdert enten Ánarjohka eller Børgefjell. De koster jo litt, men jeg antar det er en kniv man skal ha i mange år fremfor moraknivene som slites ut.
      Har navnet for høy pris mtp. knivene?
       
      Setter pris på alle innspill og tips 
    • Av Jan Petter Madsen
      Hei 
      Jeg er ute etter noen tv-serier/dokumentarer/filmer fra villmarken som kunne vært verdt å se, både norske og utenlandske.
      Alt fra Lars Monsen på nrk-tv har jeg sett, samt noen andre serier. 
      Kom med tips og skriv gjerne hvor det er mulig å finne det på nettet  
    • Av Svandal
      Lars Monsen går ut mot dagens sauenæring. Stiller meg 100% bak hans meninger. Sauenæringen MÅ reformeres. 

      Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.