Gå til innhold
larka

Utstyrshysteri.

Anbefalte innlegg

Er vel bare fint at folk deler litt erfaringer. Når man ser på utstyrsarkiv til folk så har mange mye utstyr men langtfra alt er nytt. Det blir fort litt når man har spart opp utstyr over en del år.

Virker og som folk er er mer opptatt av kvalitet og funksjonalitet kontra hvor hipt eller kult det er.

Kan jo og være lurt å sjekke litt med andre i forhold til hvor man bør kjøpe ting både av pris og kunnskap på selger.

Er vel større sjanse for at man finner utstyrshysteri i slalåmbakken og langrennsporet enn blant friluftsfolket her inne. Eller midt i byen for den sak skyld. Nok av folk i ekspedisjonsdunjakker i Oslo Sentrum, dyre skalljakker etc.

Men folk må jo få bruke pengene sine slik de ønsker.

Har en del utstyr selv men ikke alt er dyrt og nytt, Spart opp over mange år så blir det jo litt totalt i boden.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg var i forsvaret 88-89. Det var ikke all verden ustyr vi hadde. Nå var jeg i Luft så vi var jo heller ikke prioritert på utstyr. Vi hadde veldig lite utedøgn sammenlignet med mange andre.

Gamle grå feltjakker og bukser, lave boots med anklets, ludvigsekken, knappetelt, byggesettsovepose etc. Var jo tungt utstyr og sekken var ikke god å bære noe særlig vekt med.

Eneste bra som foretrekkes av mange i dag er jo primusen. Er vel den som heter 111 vi hadde.

Sikkert blitt noe bedre med årene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kan heller ikke huske at noe goretex jeg har har "gått istykker". Første jakka/bukse jeg kjøpte var i 2003. Bruker de enda. Bukse er ikke så mye brukt siden det mest er en skibukse. Jakke er med uttagbart for. Kostet den nette sum at kr 700 på tilbud. Har et par andre jakker og bukser. De jeg har dårligst erfaring med er de ultralette. Der lekker det gjennom først.

Har hatt mange sko og støvler med goretex. Gamle fjellstøvlene er nedgradert til til og fra jobb sko om vintern. Men de er tett enda. Er vel og kjøpt 2003-2004.

Hatt ett par terrengjoggesko og kun det først begynte å lekke, dog fordi hele siden på skoen åpnet seg etter mye slitasje.

Så jeg kan ikke si at jeg synes membranplagg det har så dårlig holdbarhet. Men det kommer an på hv aman venter av tid for holdbarhet også.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Swix lager noe anorakker og slikt.

Kommer jo litt an på når man er på fjellet da. Kryssing av vidda i januar utenom løyper krever litt annet enn et par timers påsketur i finvær i lavfjell.

Da har jeg gått i shorts, tynn ulltørye og vindvest f.eks. når det er skikkelig vårstemning. Har lit forskjellig merker alt etter behov og hva som var på tilbud når jeg kjøpte.

Men det er vel og slik som merkejag og slikt jeg forbinder med utstyrshysteri. De som må ha riktige merker/farger, må ha nytt hver gang det kommer nye versjoner etc. Men det er nok mer utbredt i løypene rundt Frognerseteren enn på fjellet :)

At folk har mye utstyr er jo helt greit, amnge driver med mye. Selv har jeg div par ski, flere telt og soveposer, et par sekker etc. Kunne sikkert greid meg med litt mindre men kunne og hatt mer. Alt til sitt bruk.

Men tråden her startet vel egentlig om at det ble skrevt for mye om utstyr her på forumet så vidt jeg husker.

Selv synes jeg deling av brukserfaring, tilbud etc er fint. Spesielt for mange i startgropa. Fort gjort å kjøpe noe som var ett knepp under det man burde hatt, dyreste måten å handle på det.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

man sparer mye penger hvis man planlegger og kjøper inn i motsatt sesong så godt man kan. Hender jo noe går i stykker som må erstattes, da er det ikke like enkelt så klart.

Men f.eks kjøpe skiutstyr på våren for neste sesong, kjøpe typiske villmarksartikler som lette soverposer og slikt på høsten.

Så at skøytestøvlene mine begynner bli såpass slitt at de går ut første del av neste skisesong, ergo bel det er par nye til 50% for et par uker siden. Greier man handle inn mye av ustyret slik så er plutselig ikke kvalitetsting så dyrt lenger. Noe er dog sjelden på tilbud så der må man betale.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.